POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
27 Ekim 2021 Çarşamba - 17:16

Soyer'den Franfurt'taki galada sinemayla iş birliği vurgusu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Frankfurt’ta düzenlenen 21. Uluslararası Türk Film Festivali’nin galasına katıldı. Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ile festivalin açılışını yapan Başkan Tunç Soyer, sinemanın insanları, halkları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran büyük bir güç olduğunu belirterek “Frankfurt'ta yaşayan yurttaşlarımızla birlikte sinemadan başlayarak ortak çalışmalarımızı çok daha fazla genişletebiliriz” dedi.

Soyer den Franfurt taki galada sinemayla iş birliği vurgusu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 41. Genel Kurulu için gittiği Strazburg’un ardından Frankfurt’a geçerek ikili görüşmeler yaptı.

Avrupa çapında da önemli bir finans, fuar, otomotiv ve bilişim bölgesi olan Frankfurt’ta kentler arası işbirliğini arttırmak üzere temaslarda bulunan Başkan Tunç Soyer, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann ile 21. Uluslararası Türk Film Festivali’nin galasına da katıldı.

Galada konuşan Başkan Soyer, festivalin iki ülke arasındaki iyi ilişkilere eşsiz bir örnek oluşturduğunu belirterek “Hiç şüphesiz hepimiz sinemanın insanları, halkları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran büyük bir güç olduğunu biliyoruz. Bu güç, sinemanın insanlığın evrensel kültürünün vazgeçilmez parçası olmasından kaynaklanıyor. Bu evrenselliği dünyanın neresinde olursa olsun korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. İşte bu düşünceyle, göreve gelir gelmez yaptığım ilk icraatlardan biri Sinema İzmir Ofisi’ni kurmak oldu. Temel çabamız, büyük bir özveriyle çalışarak İzmir'i Türkiye'nin önde gelen sanatçıları, yönetmenleri ve sinema emekçileriyle dev bir film platosu haline getirmek. İzmir’in, Akdeniz coğrafyasının bu önemli kentinin sahip olduğu eşsiz değerleri sinema sanatı sayesinde 21. yüzyılın dünyasına taşıyabilmek” dedi.

“Sizleri onursal hemşehrilerimiz olarak görüyorum”
İzmir'i bir sinema kenti yapmak yolunda bugüne kadar sayısız adım attıklarını vurgulayan Başkan Soyer, “Ancak bu akşam açık bir şekilde görülüyor ki, Frankfurt'ta yaşayan yurttaşlarımızla birlikte sinemadan başlayarak ortak çalışmalarımızı çok daha fazla genişletebiliriz. Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel ilişkinin iki ülke halkını kapsayacak şekilde daha da zenginleşmesini ve derinleşmesini çok arzu ediyorum. İşte bu niyetle, geçen Haziran ayında Dünya Kenti İzmir Derneği ile birlikte Frankfurt, Berlin, Bielefeld, Hamm ve kardeş kentimiz Bremen'de İzmir Tanıtım Ofisleri'nin açılışını yaptık. Bu ofisler sayesinde aramızdaki ilişkilerin güçlü ve kalıcı hale geleceğine yürekten inanıyorum. Çünkü sizler bu ülkeyi vatandaşlık bağının da ötesinde emsalsiz bir yurtseverlik duygusuyla seviyor ve sahipleniyorsunuz. İzmir için de aynı duyguları taşıdığınıza hiç şüphem yok. Bu nedenle sizleri artık ‘onursal hemşehrilerimiz’ olarak görüyor ve bundan sonra yapacağımız ortak çalışmalar için büyük heyecan duyuyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının onurlandırdığı 21. Uluslararası Türk Film Festivali'ni düzenleyen Hüseyin Sıtkı başta olmak üzere, destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına, festivale ev sahipliği yapan Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann'a ve Dünya Kenti İzmir Derneği Frankfurt Ofis Başkanı Arif Arslaner’e ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 
Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı belli oldu
 
İzmir'de hayat karartan skandal: Sedyeden düşürdüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyetin ışıkları Selçuk sokaklarında!
Efes Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim ...
29 Ekim coşkusu Narldere'yi saracak
Cumhuriyet’in 98’nci yıl dönümünü coşku ile kutlamaya hazırlanan Narlıdere ...
Konak'ta kadınlara hayati destek
Konak Belediyesi, çağımızda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ...
 
Başkan Oran’dan İkametini al-gel çağrısı
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme'de yazlığı olan ve pandemiden ...
O ilçedeki su krizinde mutlu son: 10 yeni kuyu birden!
Kiraz’ın Suludere Mahallesi’nde 2, Karaburç Mahallesi’nde 2, Yağlar Mahallesi’nde ...
"Yolumuz Cumhuriyet, pusulamız Atatürk"
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Haftası kutlamaları Tarihi ...
 
İzmir’in köylerinde sanat rüzgarı
Sanatın önündeki engelleri kaldırarak kentin dört bir yanına eşit bir ...
Gaziemir'de zeybek gösterisi sürprizi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ...
Buca’da köylüden halka satış pazarı
Metropolde en fazla tarım alanına sahip ilçe olan Buca’da üreticiyle tüketici ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri