POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
11 Kasım 2019 Pazartesi - 20:23

Soyer'den Meclis'te AK Parti'ye 'Tarihi Elektrik Fabrikası' çağrısı!

Büyükşehir Meclisi'nde Başkan Soyer, 35 milyon TL’ye satın alınan fakat Ankara’dan onayı gelmeyen ‘Tarihi Elektrik Fabrikası’ ile ilgili AK Partili meclis üyelerinden destek talep etti. Ayrıca Soyer, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ilçe belediyelerinin bütçe görüşmelerinde belediye başkanlarının hazır bulunmasını istedi. İZSU Genel Kurulu’nda 24 köy için tarife değişikliği kararı alınırken, 150 milyon TL kredi yetkisi talebi kabul edildi. AK Parti Grubu, CHP’li Özuslu’ya doğum günü sürprizi

Soyer den Meclis te AK Parti ye  Tarihi Elektrik Fabrikası  çağrısı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Grubu ve Başkan Soyer arasındaki tartışmalar damga vurdu. Ayrıca Başkan Soyer, AK Partili meclis üyelerinden, 35 milyon TL’ye satın alınan fakat Ankara’dan onayı gelmeyen ‘Tarihi Elektrik Fabrikası’ için onay alınması noktasında destek istedi.  Ayrıca Soyer, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ilçe belediyelerinin bütçe görüşmelerinde belediye başkanlarının bürokratlarıyla beraber hazır bulunmasını istedi. 

Meclis toplantısında Suriye sınırımızdaki Şanlıurfa iline bağlı Akçakale ilçesiyle dayanışma kararı alındı.

GEÇEN AYDAKİ CV TABLOSU YİNE YAŞANDI

Meclis bitiminde vatandaşların Başkan Soyer’e CV vermek için oluşturduğu kalabalık dikkat çekti. Geçen ay gerçekleşen meclis toplantısında da benzer bir tablo yaşanmıştı.

SOYER’DEN BAŞKANLARA: ‘HAZIR BULUNSUNLAR’

Toplantıda Başkan Soyer, belediye başkanlarından ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşüldüğü esnada mecliste bulunmalarını istedi. Soyer, “Bir istirhamım olacak. Önümüzdeki günlerde ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesi sırasında belediye başkanlarımız, bürokratlarıyla beraber hazır bulunsunlar. Meclis üyelerimizin soruları hakkında hazır olurlarsa daha rahat ederiz” dedi.

AK PARTİ O KOMİSYONUN İSMİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN YİNE ÖNERGE VERDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun isminin değiştirilmesi hakkında önerge verdi. Önerge gündeme alındı.

“TEREDDÜTLERİMİZ GİDERİLMEZSE KOMİSYONA ÜYE VERMEYECEĞİZ”

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan istifa eden AK Partili Meclis Üyeleri; Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul komisyonun ismi ve logosunda değişiklik yapılmasına ilişkin önerilerinin karşılık bulmaması gerekçesiyle istifa etmişti. İstifa eden isimlerin yerine yeni üye seçilmesi hakkındaki önerge meclis gündemine geldi. Konuya ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Ben açıkçası istifa etmelerini istemezdim. Çünkü son 7 aydır çok güzel bir çalışma gerçekleştirmiştik ve siyaset üstü yaklaşmıştık. Onların önergelerinin meclis kararı haline gelmesi için çaba sarf etmiştik. Ancak şimdi yapılması gereken AK Parti grubundan üye teklif edilmesidir” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da, “Biz burada tereddütlerimizi çok kez dile getirmiştik. İstifa sürecini çokça düşündük ve demokratik anlama tepki koyma anlamında irade beyanı olduğunu düşünüyoruz. İleriki süreçte tereddütlerimizin giderilmesini bekliyoruz, aksi takdirde komisyona üye bildirmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Başkan Soyer, hukuk komisyonunun raporuna göre komisyonun mevcut 6 üyeyle devam edilebileceğini belirtti. Komisyonun mevcut 6 üye ile devam etmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

O ÖNERGEYE 'İFADE’ ELEŞTİRİSİ

‘Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülmekte olan Barış Pınarı Harekatı kapsamında mağdur olan Akçakale’de yaşayan çocuk ve muhtaç vatandaşlarımıza deste olmak amacıyla ayni yardım yapılması’ hakkındaki önergeyle ilgili konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, söz konusu önergede yer alan ifadelerde vatandaşları TSK’nın mağdur ettiği gibi anlaşıldığını belirterek, ifadenin yanlış olduğunu söyledi. Taştan, söz konusu ifadenin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

“DAYANIŞMA DUYGUSU HEBA EDİLMEMELİ”

Taştan’ın ardından konuşan CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Belediyemizin ve sizin göstermiş olduğunuz dayanışma duygusu takdire şayandır. Akçakale Belediyesi ve orada yaşayan insanlara onları anladığımızı, dayanışma duygularımızı ve desteğimizi göstermek amacıyla bu maddeyi konuşuyoruz. Bu dayanışma duygusunun heba edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“ALINGANLIK GÖSTERMEYİN”

Başkan Soyer de,”Tüm gönlümüzle yanlarındayız. Gücümüz neye yetiyorsa destek olmak istiyoruz. AK Parti, CHP, MHP diye ayırmıyoruz. Alınganlık göstermeyin. Hassasiyetlerimiz ortak. Bununla ilgili yanlış anlamlar çıkarmak isteyenlere izin vermeyin lütfen” ifadelerini kullandı. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

“BÜYÜKŞEHRE YAKIŞMIYOR””

AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan da Akçakale Belediyesi’ne yardım amacıyla bir adet kepçenin bedelsiz hibe edilmesine ilişkin maddeyle ilgili söz aldı. Çalışkan, yardımın daha fazla yapılması gerektiğini belirterek, “Bu, büyükşehir belediyesine yakışmıyor” dedi.

NASIL ‘YAKIŞMIYOR’ DERSİNİZ!

Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Tunç Soyer de, “Buna ‘yakışmıyor’ nasıl dersiniz? Allah rızası için… Elimizdekini vermek istiyoruz diyoruz, hepimizin aynı hassasiyeti paylaştığımızı söylüyoruz. Bunun altında yok fazla yapın, yok virgül eksik falan yapmayın. Maksimum ne yapabiliyorsak yapacağımız” diye konuştu. Önerge komisyonlara gönderildi.

SOYER’DEN ‘ELEKTRİK FABRİKASI’ ÇAĞRISI

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde AK Partili meclis üyelerine 35 milyon TL’ye satın alınan fakat Ankara’dan bir türlü onay gelmeyen Tarihi Elektrik Fabrikası için seslenen Başkan Soyer, “Buradan AK Partili meclis üyelerine bir ricada bulanacağım. Elektrik Fabrikası meselemiz bulunuyor. Biliyorsunuz, seçildiğimiz ay 35 milyon bedelle satın alma iradesi ortaya koymuştuk. Daha önce bir olumsuz cevap almıştık. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarla yaptığımız toplantıda bunu dile getirmiştik. Tam iki ay önce bunu toplantıda ifade ettik. Bu bina çöküyor. İzmir’e ait bir yer. İzmir’in tarihi simgelerinden biri ve biz burayı kamu menfaati için kullanmak istiyoruz. Geciktikçe restorasyonu ve tamiri daha zorlaşacaktır. Sizden burası için destek vermenizi istiyorum. Bir an önce sonuca ulaşmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İZSU TOPLANTISI YAPILDI

İZSU Genel Kurulu’nda 24 köy için tarife değişikliği kararı alınırken, 150 milyon TL kredi yetkisi talebi kabul edildi. AK Parti Grubu, CHP’li Özuslu’ya doğum günü sürprizi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Kurulu Kasım ayı olağan birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. İZSU’nun 2019 yılı için 150 milyon TL kredi yetkisi talebi oy birliğiyle kabul edildi. Kentteki 24 köyde su ücretlerinde tarife değişikliğine gidildi.

24 KÖY İÇİN YENİ TARİFE

191 köyde geçtiğimiz süreçte su ücretlerinde metropol tarifesi uygulanmıştı. Ardından 191köyden 167’si hakkında dağ köyleri için metropol tarifesinin geçerli olmadığı gerekçesiyle eski tarifeye yakın bir tarife uygulanması kararı alınmıştı. Kalan 24 köy, mahalle statüsünde olduğu için metropol tarifesinde kalmıştı. 5216 sayılı yasa kapsamında 24 köy için eski köy tarifesi uygulanması kararı alındı.1 Aralık'tan itibaren 24 köyde su, ton başı kademesiz 1 lira 20 kuruş olacak.

150 MİLYON KREDİYE OY BİRLİĞİ

Toplantıda İZSU’nun 2019 mali yılında yatırım, nakdi ve gayri nakdi kullanımlar için bankalardan 150 milyon TL kredi kullanma yetkisi hakkındaki önerge görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca toplantıda AK Parti Grubu, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu’ya doğum günü sürprizi yaptı.Özuslu kendisi için hazırlanan pastayı kesti, hatıra fotoğrafı çekildi.

 
İzmir'de eski Belediye Başkanı için uzaklaştırma kararı
 
CHP İzmir’de kongre sürecinde flaş gelişme: Eski il başkanları toplanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eski Belediye Başkanı için uzaklaştırma kararı
İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Selçuk’un eski ...
Ödemiş'ten doğa için ortak çağrı!
Ödemiş Kent Konseyi, aralarında Ödemiş, Tire, Kiraz ve Bayındır’dan mahallelerin ...
Ata'nın eşyaları Latife Hanım Köşkü’nde
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşya ve evraklardan ...
 
Karabağlar’da İlber Ortaylı İzdihamı!
Karabağlar Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümü olan ...
Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'daki arazisi için 'İzmir Evi' önerisi
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Çalışkan, belediyeye ait ...
Bayraklı Ata’sını andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81'nci yıl dönümü ...
 
Genç sporcular Ata’yı satrançla andı
Buca’nın genç sporcuları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına gerçekleştirilen ...
Karaburun mandalina şölenine hazır!
Karaburun, 16 Kasım Cumartesi günü “12. Batı Köyleri Mandalina Şenliği”ne ev sahipliği yapacak.
İzmirli Başkanlar Ata'yı doğduğu evde andı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri