POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
Kan donduran cinayet: 4 yaşındaki çocuk öldürüldü
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 17:26

Soyer'den çarpıcı mesajlar: Büyük bir dip dalga geliyor, geriye kalacak tek şey...

'Gençler Soruyor' yayınına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Gördüğümüz şey şu; çok büyük bir ekonomik kriz, büyük bir dip dalga geliyor. İşsiz sayısı yüzde 13-14 iken şimdi çok daha yükseklerde… Genel olarak üretimin de azalması nedeniyle bu sıkıntı büyüyecek. İşte tam da bu noktada İzmir’de başlatılan bu dayanışma, özellikle tarım üreticisine verilen bu dayanışma, üreticinin üretmeye devam etmesi için yapılan bu dayanışma geriye kalan tek şey olacak" dedi.

Soyer den çarpıcı mesajlar: Büyük bir dip dalga geliyor, geriye kalacak tek şey...

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, sosyal medya platformunda yayınlanan ‘Gençler Soruyor’ programında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın sorularını yanıtlarken önemli mesajlar verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ülkeyi üretimin azalmasıyla büyüyecek bir ekonomik krizin beklediğini ifade etti. Başkan Soyer, bu noktada İzmir’de tarım üreticisine destek amaçlı başlatılan dayanışmanın herkesin gururlanacağı ve geriye kalacak tek şey olduğunu söyledi.

Gençlerin siyasetten uzak durmasının sebebinin, bugün yapılan siyasetin seviyesinin çok aşağılarda olmasından kaynaklandığını dile getiren Soyer, ülkedeki gençlerin büyük oranda yurt dışına çıkma isteği olduğuna yönelik soruya ise, “İnsanlar umutlarını burada gerçekleştiremeyeceklerine dair bir kanaat taşıdıkları için bu noktaya geliyorlar. Ama şunu hatırlatayım; 19 Mayıs aslında ayağında çarıkla, yalınayak ölüme giden gençlerle kazanılmış bir zafer! Biz tarihin bildiği emperyalizme atılmış en büyük tokadı atan bir milletin evlatlarıyız. Mazlum milletlerin ilham aldığı bir lider ve milletiz. Emperyalizmle başa çıkabilmiş bir millet pandemiyle de, sarayla da başa çıkar. Hiçbir şekilde enseyi karartmaya gerek yok” yanıtını verdi.

Genel Başkan Yılmaz ise İzmir’de üreticiye destek amacıyla kentteki gençlerin gönüllü katılımıyla yapılan kiraz hasadının çok değerli olduğunu vurguladı.  

Yılmaz ayrıca, SODEV’in araştırmasına göre İzmir dışındaki gençlerin yüzde 62’sinin yurtdışına gitme isteği olduğunu belirtti.

BİZ ÇEKİLDİĞİMİZDE SİZLERİN HAZIRLIKLI OLMASI LAZIM!
19 Mayıs denildiğinde aklına ilk gelen şeyi açıklayan Başkan Soyer, “Gençlik geliyor. İlk anda söylenecek söz o.... Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşının zaferini niye gençlere bıraktı? Aslında gençlik yoktu, gençlik can verdi, budandı. Belki de biraz bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk gençliğe hediye etmek istedi bu zaferi… Aklımda oluşan ilk sözcük; gençlik... Birde, biz yavaş yavaş çekileceğiz sonsuza kadar bu koltuklarda oturmayacağız. Çekildiğimiz zaman geldiğinde de sizlerin hazırlıklı olmanız, bu şehri bu ülkeyi yönetmeye talip olmanız lazım. Bunu dört dörtlük yapacağınıza inanıyorum” dedi.

DAYANIŞMA, GERİYE KALAN TEK ŞEY OLACAK!
Ülkeyi çok büyük bir ekonomik krizin beklediğini dikkat çeken Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Kentteki üreticiye destek olunması için yaptığı gönüllülük çağrısının ardından İzmirli gençlerin Kemalpaşa’daki kiraz hasadına katılmasından dolayı gençlerle gurur duyduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: Kiraz hasadı konusunda tüm örgüte gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Benim için çok hoş bir sürpriz oldu, bu kadar gönüllü katılımı beklemiyordum. İftihar ettim gurur duydum, her biriyle… Bizim yüzümüzü ağarttılar, gururlandırdılar. Bu pandemi eninde sonunda geçecek, hayat normalleşmeye başlayacak. Normalleşme başladığı zaman bizi ne bekliyor, bunu öngörmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz şey şu; çok büyük bir ekonomik kriz, büyük bir dip dalga geliyor. İşsiz sayısı yüzde 13-14 iken şimdi çok daha yükseklerde… Genel olarak üretimin de azalması nedeniyle bu sıkıntı büyüyecek. İşte tam da bu noktada İzmir’de başlatılan bu dayanışma, özellikle tarım üreticisine verilen bu dayanışma, üreticinin üretmeye devam etmesi için yapılan bu dayanışma geriye kalan tek şey olacak. Hepimizin gurur duyacağı tek şey olacak. Sel gider kum kalır, pandemi gider dayanışma kalır. İzmir çığ gibi büyüyen bir dayanışmaya imza atı. Bunun en güzel yanı gençlerin de işin içinde olması... Sadece hasat değil, Kültürpark 3 nolu holde her gün binlerce paketleri hazırlanıyor, dağıtılıyor, yüz binlerin üzerine çıktı dağıtılan erzak paketi... Bunları gençlerle yapıyoruz. Bunlar bizim yüreğimize su serpiyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu hikayenin dayanışmanın yaşayabilmesi, kimseyi ötekileştirmeksizin, herkesi kucaklayan bir birlikteliği savunan bir demokrasiyi hayata geçirmek için önce insanlarda vicdanın olması gerekiyor. Vicdan empatiyle doğar. Sorumluluk üstlenmeye başlarsınız, sorumluluk üstlendikçe bilgilenmeniz gerekir, bilgi cesareti, cesaret de yaratıcılığı ve özgürlüğü doğurur. Bu nedenle, tüm İzmirliler için, tüm gençler için bu süreçlerin hayata geçmesini mümkün kıldığını düşünüyorum. Sorumluluğu ve vicdanı daha çok büyümüş, daha çok bilgilenmiş ve buradan cesareti artmış ve özgürleşmiş, yaratıcılığı artmış gençler geliyor İzmir’e… Bununla da iftihar ediyorum.

GENEL BAŞKAN YILMAZ’DAN KİRAZ HASADI ÖVGÜSÜ
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından, yerli üreticiye destek amaçlı yapılan gönüllülük çağrısı sonrasında İzmirli gençlerin üreticiye destek için gönüllü bir şekilde kiraz hasadına gitmesinin çok değerli olduğunu söyledi. Yılmaz, “Gençlerin siyasete veya yapılan işlere destek olması anlamında kiraz hasadı çok değerliydi. Kiraz hasadı, gençlerin uzun zamandır bir araya gelemedikleri, arkadaşlarıyla ortak iş yapamadıkları bir ortamı hazırladı. Dileriz ki tüm partinin gençleri, sivil toplum kuruluşlarında emek harcayan gençler bu kiraz hasadına dahil olsun ve ortak bir hikaye çıksın ortaya… Gençlerin en çok ihtiyacı olan şey bir arada olmak.” dedi.

İZMİR DIŞINDAKİ GENÇLERİN YÜZDE 62’Sİ YURTDIŞINA GİTMEK İSTİYOR!
SODEV’in (Sosyal Demokrasi Vakfı) 18-25 yaş arasındaki gençler üzerinde yaptığı kamuoyu araştırmasına göre gençlerin yüzde 68’inin bu ülkede düşünce özgürlüğüne ihtiyaç olduğunu dile getirdiği söyleyen Yılmaz, yüzde 62 oranında gencin yurtdışına çıkma isteği olduğunu ifade etti. Yılmaz, “İnsanlar neden İzmir’e geliyor? İzmir; demokrasinin beşiği, demokrasinin ve ortak yaşamanın geliştiği bir kent… Ama İzmir dışındaki insanların yüzde 62’si yurtdışına çıkmak istiyor” diye konuştu.

GENÇLERİN SİYASETTEN UZAK DURMA SEBEBİ SEVİYENİN ÇOK AŞAĞIDA OLMASI
Türkiye’de 18-30 yaş arası gençliğin apolitik olduğu algısına yönelik soru üzerine görüşünü açıklayan Başkan Soyer, “18-30 yaş arası gençlerin apolitik olduğu algısını doğru bulmuyorum. Bence 18-30 yaş arası gençliğin siyasetten uzak durması apolitikten değil siyasetin bugün yapıldığı seviyenin çok aşağıda olması. Böyle bir siyaset istemiyor gençler! Bu kadar paçadan çekiştirmeci, çamur at izi kalsın siyaseti istemiyor. Bu nedenle uzak duruyor. İşte bu nedenle sizin çok daha fazla sorumluluk üstlenmeniz lazım. Ben, gençlerin doğru taleplerle buluştuğu takdirde çok güçlü bir biçimde, cesurca onların talebinde haklın bir noktada duracaklarına inanıyorum ve bunun için mücadele edeceklerine hiç şüphem yok. Bizim tarihimiz böyle örneklerle dolu…” açıklamasında bulundu.

EMPERYALİZMLE BAŞAÇIKABİLMİŞ BİR MİLLET, PANDEMİYLE DE SARAYLA DA BAŞA ÇIKAR!
Yüzde 60 küsur gencin yurtdışına gitmek istediğine dair soru üzerinde değerlendirmede bulunan Soyer şu ifadeleri kullandı: Evet böyle bir algı var. İnsanlar umutlarını burada gerçekleştiremeyeceklerine dair bir kanaat taşıdıkları için bu noktaya geliyorlar. Ama şunu hatırlatayım; 19 Mayıs aslında ayağında çarıkla, yalınayak ölüme giden gençlerle kazanılmış bir zafer! Biz tarihin bildiği emperyalizme atılmış en büyük tokadı atan bir milletin evlatlarıyız. Mazlum milletlerin ilham aldığı bir lider ve milletiz. Emperyalizmle başa çıkabilmiş bir millet pandemiyle de, sarayla da başa çıkar. Hiçbir şekilde enseyi karartmaya gerek yok. Gelecek günlerin güzel olacağını biliyoruz. Biz hayatın akışıyla, doğanın gereğiyle uyumlu bir hayat sürdürüyoruz. Biz, adalet, hak ve hukuktan yanayız. Kimse bu memleketi, bu milleti terketmesin. Sizlerin çok daha mutlu yaşayacağınız bir ülke kurmak için nefesimizin sonuna kadar canla başla çalışmaya devam edeceğiz...

 
Bakan Akar TSK'daki pozitif vaka sayısını açıkladı
 
Bakan Koca açıkladı: 65 yaş üstüne memleket izni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar TSK'daki pozitif vaka sayısını açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da 156 pozitif corona virüs vakası ...
Erdoğan'dan yeni yargı paketi mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah Meclisin yeni yasama döneminde yeni reform ...
CHP'li Polat'tan 'İZBAN' çıkışı: Bedeli ağır olabilir!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TCDD Genel Müdürlüğü’nün ...
 
Tartışmalı '1 Mayıs cezası' Meclis gündeminde!
Gaziemir Belediyesi’nde görevli temizlik personeli, sokağa çıkma yasağının ...
Erdoğan: Sokak terörüne asla müsaade etmeyeceğiz
Gençlerle video konferans yöntemiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP'den Ata'nın huzurunda alternatif tören: Başkanlar ne mesaj verdi?
CHP İzmir İl Örgütü, Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
 
CHP’li Gruşçu’dan anlamlı proje: Sesli Nutuk
CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu,  Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Nutuk’u ...
AK Partili Sürekli'den 19 Mayıs mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "İşbirliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri