POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalı
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Erdoğan'dan 'Özel' görüşmeye dair açıklama!
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Irak ve Suriye’de 19 terörist etkisiz hale getirildi
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
Tartışma yarattı: Arapça soruya Türkçe tercüme istedi!
1 Mart 2021 Pazartesi - 12:19

Soyer'den çarpıcı mesajlar: Erdoğan ile görüşmeyi anlattı, Kılıçdaroğlu'nun gelişini duyurdu!

Kritik düzenlemeyle ilgili 'kaçak yapılara meşrutiyet kazandırmak için yapılan bir çalışma değil' vurgusu yapan Başkan Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İzmir'de yaptığı görüşmeyi detaylandırırken, Örnekköy'deki dönüşüm projesinde atılacak önemli adımın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 13 Mart'ta gerçekleşeceğini duyurdu. 

Soyer den çarpıcı mesajlar: Erdoğan ile görüşmeyi anlattı, Kılıçdaroğlu nun gelişini duyurdu!

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclisin deprem sonrasında kentteki ruhsatlı yapıların dönüşümüne ilişkin başlatılan çalışmaları kapsayan imar düzenlemesi masaya yatırdığı oturumda çarpıcı açıklamalara imza attı. 

Düzenleme ile ilgili 'kaçak yapılara meşrutiyet kazandırmak için yapılan bir çalışma değil' vurgusu yapan Başkan Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İzmir'de yaptığı görüşmeyi detaylandırırken, Örnekköy'deki dönüşüm projesiden atılacak önemli adımın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşeceğini duyurdu. 

KAÇAK YAPILARA BİR MEŞRUİYET KAZANDIRMAK İÇİN YAPILAN BİR ÇALIŞMA DEĞİL
Başkan Soyer oturumun kapanış konuşmasında, “Bu gerçekten ortak akılla yol alınan, bir noktaya getirilen İzmir’in çok kıymetli bir kararı oldu. Bu kararla ilgili farklı sesler çıkabilir, tercihler ifade edilebilir, beğenilmeyebilir. Kaçak yapılara bir meşruiyet kazandırmak için yapılan bir çalışma değil. Ruhsatlandırılmış, planlı alanda yer almış, adalardaki binalardaki binalarla ilgili verilen karar. Doğal afet nedeniyle hakkı kaybolmuş, o hakkın iadesini gündeme getirmiş oluyoruz. Gayrimeşru, kaçak yapıyla ilgili öneri getiriyor değiliz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Nüfus yoğunluğu ve yapılaşmayı arttıracak bir şey söylemiyoruz. Mevcut durumu koruyarak hakların kaybolmasını önlüyoruz. Sadece hasarlı yapılarla ilgili değil, bundan sonra benzer bir afette benzer bir sonucu yaşamamak için ne yapabiliriz diye düşündük. Bir daha böyle bir felaket nedeniyle canlarımızı kaybetmek, ağır bedeller ödemek istemiyoruz. Onun için yapacağımız düzenleme böyle olsun istedik. Güven altına alan bir düzenleme oldu. İlçe belediye başkanlarımıza önemli bir görev düşüyor. Mevcut durum koruyacak alanları ilçe belediye başkanlarımızın çıkarmasını istiyoruz. Bunlar hem riskli hem de riske uğraması muhtemel alanları kapsıyor. Çok titiz bir çalışma yaparak hızlı bir şekilde bu alanları belirlemelerini ve meclis gündemine getirmelerini istiyoruz. Aslında bugün aldığımız kararla ilçe belediye başkanlarımızın işini kolaylaştıracak bir çalışma yapmış oluyoruz. Yapı stokumuzun envanterini çıkarmak istediğimizi söylemiştik. Dirençli bir şehir olmak asıl meziyettir. Kentlerin en ok tedbir alması gereken mesele iklim kriziyle ortaya çıkacak doğal afetlere karşı önlem almaktır. Bunun için de bir envantere ihtiyacımız var. İnşaat mühendisleri odasıyla çalışma başlatmıştık. Önümüzdeki hafta da bu envanteri çıkarma çalışmasını başlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine dair bilgiler veren Soyer, “Dünya Bankası ile çok uzun bir süredir kentsel dönüşüm konusunda müzakere ediyoruz. 250 milyon dolarlık düşük faizli ve 30 yıl vadeli bir kaynak yaratmıştık. Kendisine bunu ilettim. İller Bankası üzerinden aktarılacak bir kaynak. Çok ciddi rakamı başlangıç için elde edeceğiz. İnceleteceğini söyledi. Olumlu bir izlenim elde ettim. Bu kaynağın en önemli yanı, orta hasarlı yapılarla ilgili kentsel dönüşüm başlatacak olmamız. Hükümetimiz ağır hasarlılarla ilgili çok iyi bir çözüm ortaya koydu. Ama mevzuatımız orta hasarlılarla ilgili boşluk taşıyor. Biz bu kaynağı bu yönde kullanmak istiyoruz ve can suyunu yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

CHP LİDERİ 13 MART’TA İZMİR’DE!
Soyer ayrıca, “Kentsel dönüşüm bir afet odaklı bir de planlı şekilde sürdürülüyor. Örnekköy’de 190 konutun temeli atıldı. Bin 10 konutun yıkımı başlanacak. Ege Mahallesi’nde de yıkımlar başlamıştı. Şimdi imalatlar başlayacak. Bin konut Ege Mahallesi’nde, toplamda 2 bin 200 konutla ilgili yol almaya başlıyoruz. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 13 Mart’ta burada olacak ve başlıyoruz” açıklamasında bulundu.  

DEPREMZEDELER İÇİN MÜJDE!
Soyer, “Bu çalışma çok kıymetli bir çalışma. Başından beri ifade ettiğimiz ortak akıl ne kadar kıymetlidir, bunu bir kez daha gördük. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir adım atmış oluyoruz. Bu depremzedelerimiz için bir müjde. Hızlı yol almayı sağlayacak bir tablo oluşturuyoruz. Geleceğimizle ilgili adım atmış oluyoruz. Geleceğimizle ilgili riskleri, tehditleri azaltan bir adım atmış oluyoruz” dedi.

Soyer’in konuşması sonrasında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 
Büyükşehir Elazığ'a okul yapacak, 'Kahraman'ın adını yaşatacak!
 
Erivan'da protestocular hükümet binasını bastı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Elazığ'a okul yapacak, 'Kahraman'ın adını yaşatacak!
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un talebi üzerine CHP’li İstanbul ...
Gaziemir’de aralıksız denetim
Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, pazarcı esnafına HES kodu sorgulaması ...
İzmir'de üst geçit projelerine estetik dokunuş
Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerindeki yeni yaya üst geçitlerini ...
 
Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir Karşıyaka için ağaçlandırma seferberliğine ...
Görece kütüphanesi kendi yerinde!
Menderes Belediyesi tarafından Görece’de yer alan kütüphane yeni yerinde hizmet vermeye başladı.
Bornova Belediyesi kendi bitkilerini üretiyor!
Bornova Belediyesi, parkların ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan ...
 
Kahvecilerin çayı şekeri Başkan Batur’dan!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ...
İzmir’in dönüşümü için dev adım: Yeni imar düzenlemesi neleri kapsıyor?
İzmir’de 30 Ekim’de gerçekleşen deprem sonrasında ağır ve orta hasarlı ...
Büyükşehir'den Çiğli'ye otobüs desteği
Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan karar doğrultusunda Çiğli Belediyesi’ne ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri