POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
6 Haziran 2023 Salı - 20:25

Soyer'den 'kongre süreci' mesajları: Kaos bekleyenlerin...

CHP İzmir’de seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı dev toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, parti içinde başlayacak olan kongre sürecine yönelik önemli mesajlar verdi. Soyer, “Ben İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Yani burada kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez diye düşünüyorum” dedi.

Soyer den  kongre süreci  mesajları: Kaos bekleyenlerin...

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Örgütü’nün geride kalan genel seçim ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek adına Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldiği dev toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Başkan Soyer, kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

OBJEKTİF BİR SUNUMDU
Seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yönetiminin seçim sürecine yönelik yaptığı detaylı sunuma ilişkin, “Sunumu çok beğendim. Son derece rafine, objektif, çok güzel bir sunumdu. Tüm tabloyu yani seçim öncesi, seçim sonrasına dair her şeyi çok güzel açıkladı il yönetimiz. O anlamda çok doyurucuydu, memnunum” dedi.

ÖRGÜT KENDİNİ YENİLEYECEK… ÇOK KIYMETLİ
Açıklanan kongre takvimi ve kurultay sürecine ilişkin sorunun yöneltilmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının sorulması üzerine Başkan Soyer, sürecin partinin tazelenmesi anlamına geldiğini belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun Genel Başkan olmakla ilgili iradesi var mı, onu bilmiyorum daha. Genel Başkanın bir iradesi var mı onu da bilmiyorum. Bunlar daha sonra ortaya çıkacak. Şu anda net olan bir şey var, mahallelerden başlayarak, örgüt kendini yenileyecek, tazeleyecek. Bu kıymetli bence” ifadelerini kullandı.

İZMİR CHP’NİN EN YÜKSEK OYU ALDIĞI ŞEHİR OLDU
İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesinin destek mesajı olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine Başkan Soyer, “Bir destek mesajından çok, İzmir’i anlatmak gailesiyle gidildi. Biz istedik ki; İzmir'in ne yaptığını Genel Başkan net olarak görsün. Rakamlarla ve bizim yaşadıklarımızla bunları iyi bilsin istedik. İzmir hakikaten Türkiye'nin lokomotifi oldu. İzmir, baktığınız zaman Türkiye'de CHP'nin en yüksek oyu aldığı şehir oldu. Bu çok kıymetli bir şey. O rakamın arkasında hangi sosyolojik gerekçeler var, hangi teknik gerekçeler var... Bunlar uzun konuşulması gereken meseleler ama rakamlar sonuç itibariyle önemli bir göstergedir. O gösterge de bizim için çok gurur verici. İzmir'e müteşekkiriz, olağanüstü bir iş başardı. İzmir'e sadece teşekkür edebilirim” diye konuştu. 

KAOS BEKLEYENLERİN İNŞALLAH BEKLENTİLERİ GERÇEKLEŞMEZ
Başkan Soyer, ‘Kongre sürecine yönelik İzmir özelinde temennininiz nedir?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Ben İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Yani burada kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez diye düşünüyorum. İzmir seçim döneminde gösterdiği büyük dayanışmayı bu süreçte de sürdürecek, sürdürmeli diye düşünüyorum. Çünkü bu, partinin geleceğinin şekillenmesinde İzmir'in rolünün artması anlamına gelir. En büyük temennim de o…”
 

 
Aliağa'da yeni stat için 300 milyonluk ek bütçe
 
Fahiş kira artışına hapis cezası geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bayram tatili 9 gün
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu açıkladığı yeni ...
CHP İzmir'e büyük zirve: Masada seçim sonuçları
CHP İzmir İl Örgütü, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere buluştu.  Toplantıda, ...
CHP'de kongre takvimi belli oldu
CHP’nin bugün düzenlenen MYK’sında alınan ‘hızlı kongre’ kararının takvimi ...
 
CHP'nin Meclis Başkanı Adayı belli oldu
CHP TBMM Grubu, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ü TBMM Başkanlığı’na ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan sert tepki: İşiniz gücünüz algı operasyonu!
CHP İl Başkanı, seçim değerlendirmesi açıklamasından alınan, "İzmir’de ...
Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı belli oldu!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan ...
 
CHP'li Öztrak'tan kongre süreci açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve ...
Erdoğan ve bakanlardan Anıtkabir'e ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta sonu açıkladığı yeni kabine, ilk ...
AK Partili Saygılı'dan Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı!
AK Parti İl Başkanı Saygılı; “CHP, 25 yıldır İzmir’i yönetiyor. Yapacağını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri