POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
25 Mart 2019 Pazartesi - 08:54

Soyer'den mesaj seli: Mega projem...

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, “Herkes en az benim kadar seviyor bu kenti. Bu kentle ilgili fikri var. Benim mega projem herkesin içinde taşıdığı sevgiyi, fikirle buluşturmak ve ortak bir İzmir aşkı yakalamak” dedi.

Soyer den mesaj seli: Mega projem...

GERÇEKİZMİR – FOX TV’de yayınlanan 'Çalar Saat' programına konuk olan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, kampanya sürecinden projelerine kadar bir çok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu.

- SOYER: TRAFİK 3 KRİTİK NOKTADA YER ALTINA ALINACAK! 

Soyer’in konuşmasının satır başları şöyle:

Kampanya güzel keyifli geçti. Tatlı bir telaş… Çok yorgunluk verici ağır bir tempo vardı. Ancak çıkıyorsunuz otobüsün, TIR’ın üstüne insanların gülen yüzlerini görüyorsunuz, ne yorgunluk ne uykusuzluk kalıyor.

BUNA TOZ KONDURMAMAK LAZIM 
İnsanların güler yüzünü umudunu görünce ‘aman’ diyoruz... Buna toz kondurmamak lazım. İnsanların ümidini yeşertmesi kolay kolay olmuyor. O nedenle sımsıkı korumak lazım. Bunun sorumluluğunun omuzlarıma bindiğini düşünüyorum.

İzmir’i iyi tanıyorum. EXPO sürecinde İzmir’i bütün dünyaya anlatmaya çalıştık. İzmir’i dışarıda anlatırken de farklı yönlerini keşfediyorsunuz.

5 gün bir an önce geçsin, 1 Nisan gelsin harıl harıl çalışalım. Lafı bir kenara bırakalım. Burada canla başla aşkla çalışmamak için hiçbir sebep yok. Muazzam potansiyel var. Bunları harekete geçirmek heyecanı muazzam verici... Aynı duyguları 10 yıl önce Seferihisar’da yaşıyordum. Seferihisar istiridye içinde bir inciydi.

HÜKÜMETE YATIRIM ÇIKIŞI 
2004-2018 yılları arasında İzmir 477 milyar merkezi hükümete aktarmış. Merkezi hükümet İzmir’e bu süreçte 117 milyar vermiş. 3 misli fark var arada. İzmir aldığının 3 katını devlete aktarmış. İzmir karşılığında az almış. Helali hoş olsun. İzmir’in kaynağı millete gitmiş. Ancak İzmir çok daha fazlasını hak ediyor. İzmir’e haksızlık var. Kabul edilebilir değil...

EXPO sürecinde devletin bürokratlarıyla çalıştım. O süreçte iyi öğrendim. Asla kavga polemik olmayacak. İzmir kent vizyonu tasarısı hazırladık. İzmir geleceğini nasıl şekillendirecek neler yaşayacak projeleri neler olacak bunları hükümetle birlikte yapacağız. Bunlar şahsi projelerimiz değil İzmirlilerin projeleri… Bu kent için kiminle ne konuşacaksak kimle ne görüşeceksek yapacağız.

BU DİL BİZE YAKIŞMIYOR! 
Türkiye artık başka bir siyaset kültürü arıyor. Akşam eve misafirimiz geldiğinde baş köşeye oturturuz. Biz buyuz. Kadim bir kültürümüz var. Şimdi bu dil bize yakışmıyor. Bizi birleştiren çok daha fazla sebep var. Ekonomik krizler siyasi krizler… Ancak birlik olursak daha kuvvetle başa çıkarız.

TARIM VE YERELDE KALKINMA MESAJLARI
Tarım politikalarında hatalar yapılıyor. Girdi maliyetlerini aşağı çekeceğiz. Gübre kooperatifi yem kooperatifi kuracağız. Büyükşehir’in makine parkı olacak. Vatandaşın traktörü yok buradan tedarik edecek. İkinci olarak Büyükşehir üreticiden sütünü almış sebzesini meyvesini almış. Biz bu rakamı 4 katına çıkartacağız önümüzdeki 5 yılda. 135 bin haneye günlük taze süt gidiyor. Ücretsiz. 135 bin rakamını 250 bine çıkartacağız. Bu kooperatif vasıtasıyla yapıldı. Büyükşehir kooperatiflerden sütü satın aldı. İhtiyaç sahibi vatandaşla büyüttü. Biz ölçeği büyütüyoruz. Sadece rakam olarak değil. Sebze ekmek balık çok çeşitli ürünlerde yapacağız. ‘Sen yeter ki üret biz onu alacağız vatandaşla buluşturacağı’ diyeceğiz. Esnafla birlikte yapacağız. Balık halimiz var. Günlük taze balığa ulaşamayanlar var. Vatandaşa halk balık adı altında günlük taze balıkla buluşturacağız denize kıyısı olmayan yerlerde. Üreticiyi yaşatıyorsunuz, kentliyi sağlıklı temiz ürünlerle buluşturuyorsunuz. Rakamları aşağı çekiyorsunuz. Biz refahı büyüteceğiz bu şehirde. Nasıl büyür. Üreterek büyür. Sanayide üreteceğiz. Yatırım yapmak istiyor. Arazi bulamıyor. Arazi bulacağız, üreteceğiz. İzmirli rahat olsun ürettikçe ne kriz ne işsizlik ne yoksulluk kalır.

İzmir esnaf şehri... Kentin 4’te 1’i esnaf ve ailesi. Esnafla rekabet etmeme gibi temel ilkemiz olacak. Esnafın talepleri makul ve mütevazi. Büyükşehir kırtasiye yardımı yapacaksa İzmirli esnaftan almalı diyor. İşçisine giysi alacaksak İzmirli esnaftan alsın diyor. Bunu yapacağız.

MEGA PROJEM... 
İzmir demokrasinin kalesi.  Birlikte yaşamayı paylaşmayı başarmış bir kent. Benim ağzımdan İzmirli, ‘en çok ben bilirim en çok ben seviyorum bu şehri’ diye bir cümle duymayacak. Herkes en az benim kadar seviyor bu kenti. Bu kentle ilgili fikri var. Benim mega projem herkesin içinde taşıdığı sevgiyi fikirle buluşturmak ve ortak bir İzmir aşkı yakalamak. Aksi takdirde dar bir çerçeveyle olmaz.

‘Devlet baba’ deriz ya. Zaman zaman kızar bize öfkelenir sertleşir. Bizim belediye anamız olacak. Büyükşehir ana olacak. Analar evlatlarını ayırmazlar. Büyükşehir İzmirlilerin anası olacak. Kimseyi birbirinden ayırmayacak. Ana olacak kucaklayacağız büyüteceğiz. Bunu yaparken kadınlardan başlayacağız.

Hava çok pozitif. Gerçekten rakamlarla işimiz yok. Bütün İzmirlilere hizmet vereceğimiz bir zemin hazırlayacağız.

Büyükşehir adaylıklarında ilçe belediye başkanlarının tercih edilmesi doğru tercih. Yerel siyasetle genel siyaset arasında uçurum var. Yerelde dokunmanız lazım. Gerçekten derde derman olmanız lazım. Bunu merkezde yapamıyorsunuz. Genel siyasete çok daha farklı işliyor. Genel siyaset yapanın da yerel siyaset yapması zordur.

Mutlaka 31 Mart’ta sandık başına gitmek lazım. Gitmekte yetmiyor sandığa sahip çıkmak lazım. Bütün dünyaya güçlü bir mesaj vermiş olacağız.

 
Dehşet gemisinde esaret bitti!
 
FETÖ'nün askeri yapılanmasına operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de seçim ofisine saldırı: 2 gözaltı, meclis üyesine darp iddiası!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, alkollü oldukları öne sürülen iki kişi, AK ...
CHP’li adaydan CHP’li başkana ‘çöp’ salvosu: Sahaya indi, kendi topladı!
CHP Menemen Adayı Aksoy, CHP’li Şahin tarafından yönetilen Menemen Belediyesi ...
Erdoğan'dan CHP'ye 'İzmir listesi' çıkışı: Bundan güzeli mi olur ispat için?
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye 'terör çıkışı' yaptığı konuşmasında, İzmir'in ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Ayasofya mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ayasofya'nın statüsünü müze olarak ...
Zeybekci 'canlar'la buluştu
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
Yenikapı mitinginde liderler mesaj verdi?
'Cumhur İttifakı' İstanbul'da ortak miting düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Cumhur İttifakı'nın Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı?
''Cumhur İttifakı'', İzmir ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mitingini ...
Soyer: İzmir'de 'Belediye Ana' dönemi başlıyor!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Buca ...
CHP Karşıyaka seçime hazır!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı Eğitim Sekreterliği, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri