POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
29 Kasım 2021 Pazartesi - 17:48

Soyer duyurdu: Büyükşehir'de kara kış destek hattı!

Büyükşehir, 2021-2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca gıdadan giysiye, sobadan yakacağa kadar 125 milyon lira tutarında bir destek paketi açıklarken bir önemli hamleye daha imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 7 gün 24 saat hizmet verecek kara kış destek hattının duyurusunu yaptı.

Soyer duyurdu: Büyükşehir de kara kış destek hattı!

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi gideren derinleşen ekonomik krizin gölgesinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor. 

Kurum, 2021-2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca gıdadan giysiye, sobadan yakacağa kadar 125 milyon lira tutarında bir destek paketi açıklarken bir önemli hamleye daha imza attı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 7 gün 24 saat hizmet verecek kara kış destek hattının duyurusunu yaptı. Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomik kriz derinleşti, artık temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Bu kış İzmir'de kara geçmesin diye 7 gün 24 saat aktif olacak destek hattımızı açtık. Tüm temel ihtiyaçlarınız için tüm imkanlarımızla yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı. 



 

KARA KIŞ DESTEK RAPORU 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, her geçen gün giderek ağırlaşan yaşam koşulları nedeniyle başlatılan kara kış destekleri kapsamında Kasım ayında 12 bin 573 aileye gıda paketi dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana 244 bin haneye toplam 544 bin 569 gıda paketi ulaştırdı. 2022 yılında ise 61 bin haneye 130 bin gıda paketi ulaştırılması hedefleniyor.

Tüm temel ihtiyaçlar için
Gıdadan barınmaya giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için Kara Kış Destek Hattı’nı devreye aldıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer “Bu kış İzmir'de kara geçmesin diye 7 gün 24 saat aktif olacak destek hattımızı açtık. Tüm temel ihtiyaçlarınız için tüm imkanlarımızla yanınızda olacağız.  Kara kış destek hattına 444 40 35’ten ulaşılabilir” dedi.

125 milyon lira kaynak ayrıldı
Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca toplam 125 milyon lira tutarında sosyal yardım yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin kış aylarında yurttaşlara destek olmalarının önemini vurgulamıştı.

Sıcak yemekten kumanyaya
Döviz ve enflasyon krizinin yaşandığı Kasım ayında gıdadan yakacağa eşyadan giysiye ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında ihtiyaç sahiplerine üretici kooperatifinden alınan ürünlerin bulunduğu gıda paketlerinin yanı sıra 216 bin 67 kişilik sıcak yemek, 7 bin 940 kişilik kumanya ve kahvaltı, 67 bin 880 kişilik pide, 20 bin 720 kişilik çorba dağıttı.

Konaklama yardımı da var
Kara kış desteği kapsamında Kasım ayında çocuk bezinden sobaya, elektrikli ısıtıcıdan yakacağa ve battaniye-yorgana kadar 127 bin lira tutarında destek sağlandı. Üçyol’da hizmet veren Bizİzmir Giysi Noktası ile 15 bin 717 parça giysi dağıtıldı. İlk ve ortaokul öğrencilerine bir ayda 20 bin bot ve mont dağıtılırken, 4 bin adet çölyak ve fenilketönüri gıda kolisi ulaştırıldı.  335 vatandaşa hamam hizmeti, 30 vatandaşa ise Basmane bölgesinde kiralanan otelde konaklama hizmeti sunuldu.

 
Karşıyaka'da büyük hasret bitti
 
Twitter CEO'su Jack Dorsey istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den fırtına raporu!
İzmir'de kuvvetli fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun ...
Ve teklif hazır: İzmir'de su zammı oranı belli oldu
İZSU Komisyonu bugün yaptığı toplantıda yarın Büyükşehir Meclisi’nde yapılacak ...
Çiğli'de kadına şiddetle mücadele masası!
Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
İzmir'de 'Ceneviz Ticaret Yolu' zirvesi, Vali Köşger'den 'vizyon' mesajı!
Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyılarındaki Ceneviz eserlerinin ...
Büyükşehir’in de müdahil olduğu çevre mücadelesinde ikinci yargı zaferi
Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Tunç Soyer'in de müdahil olduğu “ÇED ...
Dikili’nin yeni köprüsü hizmete girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Bademli Deresi üzerinde taşıt ve yaya ...
 
Buca'da dayanışma kumbaraları!
Buca Belediyesi, kullanılabilir halde olan ama kullanılmayan kıyafet, ...
Başkan İduğ'dan muhtarlarla zirve
Barbaros Mahallesi Muhtarlık binasındaki toplantıda Bornova’nın sorunları ...
Selçuk'da doğalgaz mesaisi yola çıktı!
Efes Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda yapacağı düzenlemenin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri