POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
12 Şubat 2019 Salı - 23:21

Soyer projelerini anlatmaya başladı: Çocuk köyü... Gençlik meclisleri!

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Halk TV'ye konuk oldu. Kentte hayata geçirmek istediği projelerle ilgili ipuçları vermeye başlayan Soyer, “ En çılgın proje çocuk köyü. Kentin iki ucunda çocuk köyü açacağız. Çocuk belediyeleri, gençlik meclisleri kuracağız. Herkese dokunacak bu projeler” dedi.

Soyer projelerini anlatmaya başladı: Çocuk köyü... Gençlik meclisleri!

GERÇEKİZMİR - CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, Halk TV’ye konuk oldu.

Canlı yayında konuşan Soyer, kente yönelik projeleriyle ilgili ilk kez ipuçları verdi.

ÇOCUK KÖYÜ VAADİ

Soyer projelerinin genel anlamda insana dokunan hayatı kolaylaştıran projeler olacağını söyledi. Soyer, “ En çılgın proje çocuk köyü. Kentin iki ucunda çocuk köyü açacağız. Çocuk belediyeleri, gençlik meclisleri kuracağız. Herkese dokunacak bu projeler” dedi.

GENÇLİK MECLİSLERİ

Soyer, 30 ilçede gençlik meclisleri kuracaklarını söylerken, “ Gençler buralarda sosyalleşecekler, eğitim görecekler, keyif alacaklar. Meclislerde seçilecek temsilciler elçi olacak. Çeşitli başlık altında çalışma yapacaklar. Belediye olarak biz alan açacağız” dedi.

ÇÖP KONUSUNDA AVRUPA’DAN ÖRNEKLER VERDİ

Soyer, kentin en temel sorunlarından biri olan ve yer konusunda da uzun yıllardır tartışma konusu olan katı atık bertaraf tesisinin çözümü için Avrupa’daki örnekleri işaret etti. Soyer, “ Vatandaşın kaygıları var yerle ilgili. Dünyada örnekleri var. Londra’da merkezde katı atık bertaraf tesisi var. Viyana’da kentin içinde var. Bunlar koku yapmıyor. Teknoloji katı atığın bertaraf edilmesinde kesin çözümler ortaya koyuyor. Buralar enerji üretiyor. Biz de enerjiyi üretmemiz gerek. Ayrıştırılan çöpten enerji üretmek önemli bunu vatandaşla birlikte yapacağız” dedi.

KÖRFEZ ULAŞIMININ KULLANIMI ARTTIRILACAK

Ulaşım ve alt yapı konusunda çözümler üreteceklerini söyleyen Soyer, ulaşımda başarılı öğrencilere özel indirimler yapmayı düşündüklerini söylerken, Körfez ulaşımının kullanımının yüzdesini arttırmaları gerektiğini söyledi.

KÜLTÜR BAŞKENTİ İZMİR

Soyer, İzmir’de yapmak istedikleriyle ilgili şöyle devam etti: “İzmir'i dünyanın en çok mavi bayraklı plajına sahip olan kent yapacağız. İzmir’in asırlık tüm spor kulüplerine sahip çıkacağız. Dünyada yapılan ne kadar şampiyona varsa hepsine ev sahibi olmaya talip olacağız. Hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek de bizim asli görevimiz. Seferihisar’da yaptık. Daha iyisi İzmir’de mümkün. İzmir Kültür başkenti olacak. Bu mümkün, dolasıyla bunu yapacağız. İzmir’de yetişmiş sanatçı kadroları çok. Bütün bunların genç nesillerin önünü açacağız. Türkiye müzik ve sinema İstanbul’da çok tıkanmış durumda. Bir sinema filmi İzmir’de çekildiğinde herkes çok mutlu oluyor. Hayat kolay, çok daha doğa alanı var. Biz bunu sağlayacağız. Bu İzmir’de iklimin değişmesi demektir. İzmir’de yaşam kültürüne çok etkisi olacak. İzmir müzik medya kültürüne ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir kent. Bütün bununla birlikte gençlerin önünü açacak.” 

ADAY OLAMAYAN ADAY ADAYLARIYLA ÇALIŞMAK İSTERİM

Soyer, partisi CHP’de aday gösterilmeyen belediye başkan aday adaylarına yönelik önemli mesaj verdi. Soyer, “ Çok sayıda aday adayı vardı. Hepsi kendini layık görüyordu. Çok çalıştı. İnanılmaz kaliteli pırıl pırıl kenti için yüreği çarpan adaylar vardı. Ben bir çoğunu hiç tanımıyordum. Adayların dosyalarına baktığımda İzmir hakikaten çok şanslı. Büyükşehir Belediye Başkanı olursam kaybeden aday adaylarıyla da çalışmak isterim. Hepsinin hayalleri var projeleri var. Hepsi önemli fikirler taşıyor" diye konuştu.

ORTAK AKILLA KENTİ YÖNETMEK MÜMKÜN VE KOLAY

Soyer, nüfusu az bir ilçede(Seferihisar) belediye başkanlığı yapması nedeniyle Büyükşehir’de zorlanacağı eleştirilerinin yanlış olduğunu söyledi. Soyer, “40 bin nüfuslu şehri yönetmek bazen daha zor. İzmir’de üniversiteler var öğrenciler var. STK’lar var. Akademisyenler var. Meslek odaları var. Bunlarla birlikte ortak akıl yaratmak kenti yönetmek mümkün ve kolay” dedi.

Soyer  belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir kentinin temsilcisi olacağının altını çizdi, İzmir için kimle ne konuşması gerekiyorsa konuşacağını, nereye gitmesi gerekirse gideceğini, kimin kapısı önünde yatması gerekirse de yatacağını söyledi.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde belediye kadrosunda ciddi değişim yapacağı yönünde ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını söyledi.  Soyer, “ Genel Sekreterden başlayarak temizlik işlerinde çalışan işçilere  kadar kimseye dokunmayacağız. Birlikte çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Sadece bir şey ilave edeceğiz. Bu kentle ilgili vicdanlarını sorumluluk duygularını artırmaya çalışacağız” dedi.

 

 
Fenerbahçe Avrupa'da ışıl ışıl: 1-0
 
İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nahide Atalay bayraklı ilçesi.vatandaşı. 13 Şubat 2019 Çarşamba 00:35

Purejeleriniz.de.kent yenilemeye ilgili düşüncenizi.göremedim.ilçemizin durumu.içler acısı acilen.kent.yenilemeye.büyük.ihtiyaç.var.diyer pıroceleriniz.güzel.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar'dan helikopter kazasıyla ilgili açıklama
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'daki helikopter kazasına ilişkin, ...
DP'nin İzmir Büyükşehir Adayı belli oldu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 22. Başbakanı Tansu Çiller’in avukatlığını yapan ...
Zeybekci: İzmir'in arıtması yok hükmündedir
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
 
Foça Adayı Gürbüz’den Başkan Demirağ’a ziyaret
31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Foça Belediye Başkan Adayı olan Fatih Gürbüz, ...
İYİ Parti Foça'da 4 istifa birden!
Foça ilçesinde Millet İttifakı ortağı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
Fahiş fiyat çıkışı: Patates-soğan üzerinden...
Kastamonu'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyatlara değindi, "Baktılar ...
 
CHP İzmir’de büyük buluşma: Kılıçdaroğlu adayları tanıtacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir aday tanıtım toplantısı ...
Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında 'Kocaoğlu ve Soyer' mesajı!
Kılıçdaroğlu, “Aziz Kocaoğlu İzmir’i bir dünya markası haline getirdi. ...
Batur: Her zaman emekçinin yanındayım
Sendikaları ziyaret eden Batur; "Her zaman emeğin ve emekçinin yanındayım" dedi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri