POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
13 Şubat 2019 Çarşamba - 14:09

Soyer’den İYİ Parti’ye ziyaret... Zeybekci’ye proje göndermesi!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, partisinin yerel seçimlerde işbirliği yaptığı İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleri ile ilgili de konuşan Soyer, “Bir masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli, bir de hayatına dokunan projelerle... Arada büyük fark olacak. İzmir’de işsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” dedi.

Soyer’den İYİ Parti’ye ziyaret... Zeybekci’ye proje göndermesi!

Gizem TABAN/GARÇEKİZMİR - CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylığının açıklanmasının ardından başladığı ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimler için işbirliği kararı doğrultusunda Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Adayı olan Soyer, bugün İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.  Ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve İYİ Parti’nin aday çıkardığı 5 ilçenin belediye başkan adayları hazır bulunurken, partililerden de yoğun katılım oldu.

SOYER: BUGÜN UZUN VADELİ YOL ARKADAŞLIĞIMIZIN İLK GÜNÜ

İYİ Parti İl Binası’nda coşkuyla karşılanan Soyer, partililere  seslenerek, “Bu salonlar hep böyle dolsun taşsın. Hiç sığmayalım hep böyle devam etsin. Başkanımız ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bugün bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız yol arkadaşlığının ilk günü. 1 Nisan‘dan itibaren birlikte ele ele İzmir’e çok daha faydalı olacağımız platformlar yaratacağız. Kol kol omuz omuza olacağız. Büyük heyecan taşıyorum bugün. Sizlerin gülen yüzünü görmek heyecan ve ümit verici. Türk siyasetinin buna. Çok ihtiyacı var. İnsanlar ayrıştırılırken İzmir’de yerelde bu kadar canlı samimi işbirliği kurulması Türkiye’ye örnek olacak.Buna katkı veren il başkanlarımız ve çalışma arkadaşlarına teşekküre diyorum. Yolumuz açık olsun. El birliği ile İzmir’i çok daha hak ettiği yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

ZEYBEKCİ’YE PROJE SALVOSU

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projeleri hakkındaki düşünceleri sorulan Soyer, “Bizim de projelerimizi dillendireceğimiz gün gelecek ama biz 10 yıldır projeleri hazırlıyoruz. Bir masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli, bir de hayatına dokunan projelerle. Arada büyük fark olacak. Bizim projelerimiz çılgın değil biz esnafımıza çocuğumuza kadınımıza işsizimize dokunan projeler hayata geçiriyoruz. İzmir’de işsiz genç aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bunları birlikte çeşitlendireceğiz, çünkü bu ekonomik krize rağmen biz bunu başaracağız. İzmir’in buna yetecek gücü vardır. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” dedi.

UYUYAN GÜZEL TARTIŞMALARINA NOKTA KOYDU

Soyer, “İzmir uyuyan bir güzel. Öperek uyandıracağız” söyleminin tepki çektiği hakkında yöneltilen soruya ise, “Ben söylemedim.  Victor Hugo söylemiş, prens söylemiş.  Ben sadece onu hatırlattım. Buradan tartışma çıkartılmak istenirse yapacak bir şey yok” yanıtını verdi.

ÇARPICI HDP YANITI

HDP ve Sur Belediyesi ile ilgili tartışmalara da değinen Soyer, şunları söyledi: “HDP yasal meşru bir siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok. Sur Belediyesi’nin eylemlerine destek olmak için gitmedik. Türk hukuk sisteminde bir belediye başkanı istifa eder görevden alını koltuğu boşalırsa meclis üyeleri seçilerek gelir. Bu hukuk sistemimizin dayanak noktasıdır. Demokrasiye sandığa itibar eden ülkede böyle olmalıdır. Fakat bir kanunla kayyum başlatıldı. Bu Türk hukuk sisteminin tamamen dışında bir kanundur. Biz bir belediye başkanıyız böyle bir adım atıldığında buna tepki göstermek en demokratik tavırdır. Hangi siyasi partinin belediyenin olduğu önemli değildir. Demokrat bir belediye başkanının yapması gereken budur. Burada kast edilen şey tamamen hukuku demokrasiyi ve hukuki gelenekleri savunmaktır.”

KIRKPINAR O AÇIKLAMA İLE İLGİLİ KONUŞTU

Soyer ‘in adaylığının açıklanmasının ardından parti tabanında tepki olduğuna yönelik yaptığı açıklama ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan İl Başkanı Kırkpınar, “Onun bir sonraki gününde genel başkanımızın açıklaması oldu. Bizimkisi bir tespit. Demokratik işleyiş çok az partide vardır. Ben bir tespiti dile getirdim. Tunç Soyer ile ilgili bir kanaat yok. Bir iki ilçemizde arkadaşlarımız istifa etti. Seçime giderken bir oya bile ihtiyacımız varken istifalar değerlendirmedir. Bunun dışında bir şey aramak doğru değil” dedi. Soyer’in babası üzerinden yürütülen tartışmalar hakkında ise, “Bir sorun varsa halledilir ama ortada sorun diye bir şey yok” diye konuştu.

ZEYBEKCİ DAVET MESAJI

Zeybekci’ye yaptığı yemek daveti sorulan Soyer, “Restoran tercihi nedeniyle mi kabul etmedi bilmiyorum. Belki balık sevmiyordur, bilmiyorum” dedi.

KIRKPINAR: 30-0 YAPTIĞIMIZDA TÜRKİYE, İZMİR’DEN BAHSEDECEK

Soyer’in ardından konuşan İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar da sürece dair önemli mesajlar verdi. Kırkpınar, “Bugün çok güzel bir mücadelenin ilk günü... Bu salondaki heyecanın 31 Mart akşamı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu mücadele 31 Mart akşamı bitmeyecek bu ülke kaybettiklerini kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Cumhuriyetimizin temel değerlerinin hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz, vazgeçenlere hatırlatarak yeniden tesis edeceğiz. Kutlu bir günün başlangıcı olması dileğiyle yola çıkan herkesin mücadelesini yürekten tebrik ediyorum. Bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olalım. 31 Mart akşamı yeni ufuklara yeni aydınlık günlere ulaşmanın işaret fişeği olmasını temenni ediyorum. 10 numara İzmir, bugün 6 liralık soğanın altında kalmıştır. Ayağı yere basmayan, ütopik ve aklın almayacağı projelerle İzmirlinin huzuruna çıkmak kendi hakları ve iddialarıdır. Şundan emin olun ki 25 yıldan beri İstanbul’u yönetenler 25. yılın sonunda affedin bizi diyorsa bu İzmir’in bu belediye başkan adayına yetki vermesi demek 5 yıl sonra bizi affedin sözünü duymak demektir. Biz hizmeti millete taşıyan bir idealin peşindeyiz. CHP ile İYİ Parti’nin birlikte hareket ettiği 25 ilçede desteğimiz, 3 ilçede kendi adaylarımızın yarışı olacak. 2 ilçede de ittifakın adayları iyi partililer olacak. İlk günden beri il başkanımız Deniz Yücel ile şunu paylaşıyorum. Biz eğer İYİ Parti ile CHP olarak Türkiye genelinde 7-8 büyükşehiri aldığımız gün 1 Nisan sabahı tartışma başlayacaktır. İzmir’de 17 yıllık iktidarın bir tek belediyenin bile alamadığı bir gündem maddesi olacaktır. Bu bizim idealimiz. Bugünden o güne 30-0 gerçekleştiğinde, inanın Türkiye, İzmir’den bahsedecektir” ifadelerini kullandı.

 
Hastanede ters kelepçeli ölümde polislere dava
 
Selvitopu: Karabağlar modernleşecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı'na yeni iller ekleniyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Cumhur İttifak'ının genişletilmesine ...
CHP Konak Başkanı Gruşçu’dan Batur, Kocaoğlu, meclis listesi mesajları!
CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Gruşçu, ...
İzmir'de CHP ve AK Parti'de genç seçmen atağı!
CHP ve AK Parti gençlik kolları üyeleri, 31 Mart yerel seçimlerde ilk ...
 
CHP'li Serter'den 'ekonomik çöküş' çıkışı!
Maliye ve Hazine Bakanı ile iktidar milletvekillerinin ekonomiye dair ...
'Taşınma' meclis gündeminde: CHP'li Polat'tan GSF soruları!
CHP’li Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınmasını ...
Kocaoğlu adam adama markaj istedi!
Karaburun'da CHP ilçe örgütüyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugün Türkiye ...
 
CHP'li Bakan o planı Meclis'e taşıdı: İzmir'in tarımı, ormanı talana mı açılıyor?
CHP İzmir Milletvekili Bakan, İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı’nı TBMM gündemine taşıdı.
Zeybekci'den yaşam tarzı ve Atatürkçülük çıkışı!
AK Parti Büyükşehir Adayı, "İzmir’de hayat tarzı tartışması çıkarmak, ...
İzmir'de meclis üyeliği listesi trafiği!
İzmir’de CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları arasında meclis üyelikleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri