POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:43

Spiker Özlem Sarıkaya Yurt'a yürek yakan veda!

Kanser tedavisi gören ve 39 yaşında hayatını kaybeden NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Yurt'un naaşı sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Kayınvalide Müfide Yurt, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, "Annem yolun açık olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Spiker Özlem Sarıkaya Yurt a yürek yakan veda!

Bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına 39 yaşında yenik düşen NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt son yolculuğuna uğurlandı. Yurt için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde tören düzenlendi. Merhumenin annesi Pervin ve babası Sabit Sarıkaya ile kayınvalidesi Müfide, kayınbabası Abbas ve eşi Yiğit Yurt burada taziyeleri kabul etti.

FOTOĞRAFINI ÖPEREK VEDA ETTİLER

Hayatını kaybeden genç spikerin yakınları, cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bazı yakınları da Yurt'un tabut önündeki fotoğrafını öptü. Yakalarında Yurt'un fotoğrafını taşıyan sevenleri, burada dua etti.

Cenaze namazında Yurt'un akrabalarının yanı sıra arkadaşları, meslektaşları ve sevenleri de saf tuttu. Törende gözyaşı döken NTV spikeri Seda Öğretir, Yurt'un ölümünün büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

"TÜRK TELEVİZYON HABERCİLİĞİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP"

Milyonlarca insanın Yurt'u ekranlardan tanıdığını ve birçok haberi onun sesinden duyduğunu dile getiren Öğretir, şunları kaydetti:

"Türk televizyon haberciliği için çok büyük bir kayıp gerçekten. Son dakika yayıncılığının bence efsanesi ve bir numarasıydı. Yeni meslektaşların ondan öğreneceği çok şey var. Hepimizin öğreneceği hayat dersleri ise ayrı bir yerde değerlendirilecek konular. Çünkü biz 4 yıldır bir mücadelenin içerisindeydik Özlem'le beraber ve bu mücadele, 'şimdi gitti ve arkasından iyi şeyler söyleyelim' şeklinde değil. Özlem bu savaşında bize destek oldu, hiç abartmıyorum, gerçekten bu böyleydi. Hiç iletişimi koparmadık, hep birlikte iletişim halindeydik ve bir an olsun dün yaşadığım, haberi paylaşacağım anların gerçek olabilme ihtimalini düşünmemiştim. Çünkü böyle bir şey olacağına ihtimal vermedik. Hepimizin başı sağ olsun, sahiden de zor bir gün hepimiz için."

Sunucu Cem Öğretir, konuşmakta zorlandığını belirterek, "Her ölüm erken ölüm ama 39 yaşında, daha en azından mesleği için çok şey yapabilecek bir arkadaşımdı. Bir evladı vardı. Keşke daha çok vakit geçirebilseydik" ifadesini kullandı.

"MESLEK İÇİN EN İYİ İSİMLERDEN BİRİYDİ"

Yurt'un mesleği için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Öğretir, şöyle devam etti:

"En küçük kelime için ki Türkçe konusunda benim uzmanlığıma güvenirdi sağ olsun. Arardı zaman zaman, 'Abi, bunu böyle mi söylesek, nasıl yapabiliriz?' diye. Sonra tabii kendi kanatlarıyla uçmaya başladı. Meslek için en iyi isimlerden biriydi, çünkü güler yüzlüydü. Bizim sert bir işimiz var. Özlem hem iyi niyetiyle hem hayata bakışıyla, duruşuyla aslında hepimize, bizden sonrakilere de örnek olacak bir isimdi. Kaybettik, çok üzgünüz."

"HASTALIĞINDA BİLE 'BEN İYİYİM' DERDİ"

NTV spikeri Burcu Kaya ise NTV olarak çok zor bir gün geçirdiklerini ifade ederek, "Bizim için çok zor tabii burada olmak. Muhteşem bir çalışma arkadaşıydı, muhteşem bir kardeşti. Biz NTV olarak birbirimize çok bağlıyız tabii. Özlem'in gidişi hepimizi çok sarstı. Hastalığında bile 'Ben iyiyim, yeter ki siz üzülmeyin.' derdi. Çok özleyeceğiz onu" dedi.

"ÇOK ERKEN OLDU"

NTV spikeri Burak Özcan da NTV ailesinin bir parçasını kaybettiklerini aktararak, "10 yılı aşkın bir süredir beraber çalışıyorduk. Bu 10 yıl boyunca hep sevecen, hep yardımsever, iyi kalpli, yani bir iyi insan hangi özellikleri taşırsa onların hepsini taşıyan insandı. Çok erken oldu, üzgünüz, özlüyoruz, çok acı bir gün" diye konuştu.

"TANIDIĞIM EN NAİF İNSANLARDANDI"

NTV spikeri Erhan Yılmaz ise Özlem Sarıkaya Yurt'un 2004 yılında Habertürk'te çalışırken televizyona stajyer olarak geldiğini anlattı. Yurt'un stajyerliği döneminde bile disiplini elden bırakmadığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"O kadar ağırbaşlı ve işini o kadar iyi yapıyordu ki hayran kalmıştık. Yıllar sonra Habertürk'te tekrar çalıştık. Çok yakın arkadaş olduk. Haber dünyasında, bizim mesleğimizde tanıdığım en naif, en güler yüzlü, işini en çok ciddiye alanlardan bir tanesiydi, ama güler yüz konusunda tekti diyebilirim."

KAYINVALİDESİ TABUTA SARILDI

Namazın ardından Yurt'un naaşı sevenlerinin omzunda cenaze aracına taşındı. Kayınvalide Müfide Yurt, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, "Annem yolun açık olsun" diyerek gözyaşı döktü.

SİYASİLER ÇELENK GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları törene çelenk gönderdi.

Özlem Sarıkaya Yurt'un cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi. (AA)

 
İzmir'de haciz gelen okulda eğitim sürecek!
 
Çeşme'de sezon öncesi turizm zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de haciz gelen okulda eğitim sürecek!
Konak ilçesinde mahkemenin tahliyesine karar verdiği, haciz işlemi başlatılan ...
'Salda Gölü bataklığa dönüştü' iddialarına yanıt
Sosyal medyada 'Salda Gölü bataklığa döndü' iddiasıyla dolaşan görüntülere ...
İzmir'de sağanak kapıda!
Kent bu geceden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. En yüksek ...
 
Atatürk Havalimanı projesinde ilk ayrıntılar
Atatürk Havalimanı projesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Millet Bahçesi'ne ...
Murat Ongun'dan Twitter hamlesi!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un yürüttüğü İBB Sözcülüğü ...
Yemek dehşetinde Ege'den iyi haber
Restoranda yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan Ece Melisa Mercankaya ...
 
Karşıyakalı çocuklardan anlamlı proje
İzmir Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu öğrencileri sosyal ...
Tuğamiral Tezel'den Ege sularında dram raporu!
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Ege Denizi'nde ...
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında mütalaa: 8 sanık için ne ceza istendi?
İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri