POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
17 Temmuz 2019 Çarşamba - 12:19

Sürekli'den Soyer'e 100 gün salvosu: 'Aşk, bisiklet, fayton, şato' derken...

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık koltuğunda geride bıraktığı 100 gün ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sürekli den Soyer e 100 gün salvosu:  Aşk, bisiklet, fayton, şato  derken...

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Teşkilatı'nda geride kalan Nisan ayında başkanlık koltuğuna oturan Kerem Ali Sürekli düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ve bazı il yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda AK Parti İl Başkanı Sürekli 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in ilk 100 gününü değerlendirerek, eleştirilerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Sürekli, belirli aralıklarla büyükşehir belediyesinin ve başkanının icraatlerini, söylemlerini değerlendireceklerini sözlerine ekledi. 

İZMİR’İN SU SORUNUNU BİZ ÇÖZDÜK
İzmir’in su sorununun merkezi hükümet tarafından çözüme kavuştuğunu belirten Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, İzmir gündeme geldiğinde vurguladığı iki konu vardır. Bunlar su ve koku... Bizlere 'Bunları anlatın, suyu İzmir'e biz getirdik' diyor. Bu da tartışmalara neden oluyor. Ancak bu çok doğru bir tespit… Yıl 2007, İzmir'de kuraklık vardı.  İzmir'in mevcut kaynaklarının yersiz olduğu tartışılıyordu. Bunun üzerine harekete geçildi. DSİ Gördes Barajı'nı yapmaya karar verdi. İzmir'in tükenen suyuna çare bulmak üzere... 2010 yılında Gördes Barajı bitti. Bu baraj yapıldıktan sonra İzmir'in kuzeyindeki su kaynaklarına takviye etmek için sağlıklı su içirmek için,  arsenikli suyun olduğu Akyazı ve Göksu kuyularından çıkan suyun arıtıldığı bölgeye Gördes Barajı'ndaki su verildi ve su sağlıklı hale getirildi. Şu anda DSİ kanadında her şey bitti. Büyükşehir belediyesi de irsale hattını bitirdi, test aşamaları bitti. Artık İzmir'in su sıkıntısı hiçbir zaman olmayacak. İzmir'in su sorununu hükümetimiz çözmüştür" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRE KOKU ELEŞTİRİSİ
İzmir'in koku sorunu olduğunu belirten Sürekli, "İzmir'de koku problemi var... Kışın aşırı yağmur yağdığı zaman kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesinin aynı yerde olmasından dolayı ve Körfez'e de kanalizasyon verilmesi sebebiyle, İzmir'de koku problemi vardır. İzmir'de yazın kuruyan derelerden dolayı koku problemi vardır. Büyük Kanal Projesi'nin 4'üncü fazının yapılmamasından dolayı koku problemi vardır. İlk 100 günde bununla ilgili tek şey de duymadık. İzmir'i koku probleminden kurtarın. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Koku kabusu devam ediyor. Tatile rağmen ana artellerde, ana caddelerde trafik çilesini yaşamaya devam ediyor. Bu konularda 100 günde Sayın Başkanın değerlendirmesini duymadık. Sadece şunu duyduk; ‘100 gün bin 100 gün gibi geçti’ demiş. Ama İzmir'e bir şey yapmadı ki" açıklamasında bulundu.

100 GÜN ÇİÇEK BÖCEKLE GEÇTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i LGBTİ Onur Yürüyüşü Günü’nde yaptığı destek paylaşımı nedeniyle eleştiren Sürekli, “Hemşirelerimiz bize yerel anlamda muhalefet görevi verdi. Biz eğriyi de doğruyu da söyleyecek anlayışa sahibiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Soyer'in icraatlarına baktığımızda, Seferihisar'da yaptığı gibi... Çiçek, böcek, aşk... Böyle geçti hamdolsun! Seferihisar'da 10 yılı böyle geçti. İzmir'de de 100 gün böyle geçti. Aşka saygımız elbette sonsuz. Bizlerde yaşadığımız şehre aşığız. Ancak verdiği mesajlarla, kentimizin bağını kuramadık. Buna karşılık aile birliğini sarsacak hamleler geldi. Toplum düzenini, aile birliğini zedeleyecek icraatları desteklemek, düzenlemek kabul edilemez. Özgürlüklere saygı gibi gösterilen ancak bütünleyici değerleri yok sayan bu sözlerin İzmir'de de yer bulacağına inanmıyoruz" dedi.

ŞATO VE SEFERİHİSAR ELEŞTİRİSİ
Soyer'in başkanlık konutu olarak Varyant’ta bulunan ve 'şato' adı verilen binayı tercih etmesini de eleştiren Sürekli, "Bugüne kadar seçilmiş hiçbir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı öyle bir konutta yaşamadı. Sayın Soyer zamanında yaşıyoruz. Sayın Soyer bununla kendisini çürütmüştür. Seçimden önce 'İzmir'i amfi tiyatroya benzetiyoruz. İzmir'deki pastadan arka sıradakiler pay alamıyor' diyordu. Ama gitti kendisi şato olarak bilinen yeri kendisine konut olarak tahsis etti. 'Aşk, bisiklet, fayton, şato, Kültürpark, üretici pazarları' derken 100 günü geride bıraktı. Ne oldu alt yapı yatırımları? Bununla ilgili bir ışık da göremiyoruz. Kronik sorunların giderilmesi adına bir girişim görmüyoruz. Alt yapı sorunları, trafik gibi çöp dağlarıyla boğuşuyor. 'İlk 100 günde yapacağım' dediği Basmane 9 Eylül Meydanı'ndaki alt geçit çalışmasıyla ilgili bir adım gördünüz mü? Karşıyaka İskele'deki alt geçitle ilgili bir şey duydunuz mu? Şimdi İzmir'deki kronik sorunlara çözüm üretme zamanı... Belki de perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Biz kendisinin Seferihisar'daki 10 yılını yakından takip ettik. Sakin kent oldu çarpık kent. Biz kendisinin yoğurt yiyişini biliyorduk. Tartışmalı şeylerini reklamla şişirildiğini gördük. Şimdi aynı şeylerin İzmir'in başına gelmesinden endişeleniyoruz” ifadelerini kullandı.

BU DÖNEM MAZERETLERE İZİN VERMEYECEĞİZ
AK Parti olarak İzmir için her konuda elini taşın altına koyacaklarının altını çizen Sürekli, “Yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz. Önemli şeylerde, İzmirlilerin yararına olan konularda taşın altına elimizi koyacağız. İzmir ile ilgili her şeye varız” dedi.

Sürekli, Soyer’in kentin onay bekleyen projeleri için AK Parti Grubu ile Ankara’ya gitme konusunda ise, “Bizlerde de tabi ki Ankara'ya gideriz. Yatırımları takip ederiz. Ankara programı yaparız. Ne gerekiyorsa yaparız. Bu dönemde mazeretlere izin vermeyeceğiz. Geçmiş dönemde de vermedik ama algı operasyonlarıyla bunları yönettiler. Artık buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ
Değerlendirmelerin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Sürekli, İzmir Şehir Hastanesi'nin, bir yıl 2 ay sonra açılacağının müjdesini de verdi.

Sürekli, bazı hastanelerin kapatılacağı eleştirilerine yönelik ise "Bazı söylemler var. Bazı hastaneler kapatılacak diye. Şehir Hastanesi açıldığı zaman bazı lokal hastanelerin kapatılması söz konusu olabilir ama bunları İzmirlilerle birlikte konuşacağız karar vereceğiz. Bakanlığa öneri olarak götüreceğiz. 2024 yılına yönelik hazırladığımız projeleri de şimdiden İzmirlilere soracağız, onlarla birlikte hazırlayacağız. Bu süreçte halkımızın, şehrimize yapacağımız yatırımların karar mekanizmasının içerisine alınmasını sağlayacağız. İçimizde yakaladığımız bu sinerji İzmir'e de yansıyacak ve hızla yol olacağız" dedi.

SOYER KREDİYİ NEREYE KULLANACAK? ENDİŞELİYİZ...
Sürekli, Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma yetkisi almasına yönelik soruya da , "Soyer, Seferihisar'ı 20 Milyon TL borçla aldı, 150 Milyon TL ile bitirdi. Maaşlar ödenemedi. İzmir için endişeleniyoruz, kredi nereye kullanılacak hakikaten endişeliyiz" yanıtını verdi.

SUDA İNDİRİM YÜZDE 10 DEĞİL YÜZDE 3!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in görevdeki ilk yüz gününde olumlu adımlar attığının da ifade eden AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Olumlu şeyler de oldu. Suda yaptığı indirim... Yüzde 10 indirimi içi boştur. Suda yüzde 10 indirim yapılmadı, indirim yüzde 3'tür. Bir aldatmacayla İzmirliler kandırılıyor. Evet indirim yaptılar ama yeterli değil. Ulaşımda indirim yapıldı. Şu anda bizim önergelerimiz dikkate alınmadı. Bunlar da alınsaydı daha faydalı olurdu” dedi.

 
İzmir'de sokak ortasındaki korkunç cinayete ne ceza çıktı?
 
Yücel'den Kaya'ya '100 gün' yanıtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den İzmir için istihdam çağrısı!
Serter, “İzmir’den turizm desteklerine başlanmıyor? Bacasız sanayi dediğimiz ...
CHP'li Sındır'dan 'kalkınma planı'na sert tepki!
Sındır, “11. Kalkınma Planı isçiye, emekçiye, yoksula, işsize, gençlere, ...
CHP İzmir'de İl Başkanı Yücel'den yönetim içinde flaş rotasyon!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, yönetim içinde rotasyona gitti.
 
Zeybekci ve Sürekli'den MHP'ye sürpriz ziyaret
Ekonomi Eski Bakanı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Çelik: CHP Sözcüsü talihsiz bir konuşma yaptı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP Sözcüsü talihsiz bir konuşma yaptı. ...
AK Partili Nasır'dan müteahhitlere müjde!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tasfiyesi kabul edilmeyen müteahhitlere süre müjdesi geldi.
 
CHP'li yöneticiye 'terör' soruşturması: Ne karar çıktı?
CHP Çiğli İlçe Başkan Yardımcısı Yetkin Er hakkında sosyal medya hesabı ...
CHP'li Sındır'dan AK Partili Kırkpınar'a yanıt ve davet!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın Kamu-özel sektör işbirliği ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e '100 gün' salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri