POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
5 Kasım 2019 Salı - 20:58

Sürekli'den Soyer'e salvo... 'Yeni partilere geçiş' çıkışı: Kolonlar sağlam!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentteki basın temsilcileriyle buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in geride kalan görev süresini değerlendirirken 'genel siyaset' çıkışında bulundu. Karşıyaka Stadı ile ilgili "O stat oraya yapılacak. Takipteyim" diyen Sürekli, 'Yeni partilere İzmir'de geçişler olur mu?' sorusuna, "Yeni partilerle hiç ilgilenmiyorum. Partimizin İzmir’de kolonları sağlam" yanıtını verdi.

Sürekli den Soyer e salvo...  Yeni partilere geçiş  çıkışı: Kolonlar sağlam!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli,  gazete ve televizyonların temsilcileriyle bir araya geldi.

Sürekli’nin basın temsilcileriyle buluşmasında İl Başkan Yardımcıları Ali Aslan, Dilaver Kişili ve Deniz Doğan dışında Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da yer aldı.

Buluşmada Sürekli’nin Nisan 2019'da göreve geldiği günden bu yana il başkanlığı olarak yapılan çalışmaların yer aldığı kısa bir video izletildi.  

Sürekli basın temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Sürekli’nin yaptığı açıklamalarının satırbaşları şöyle;

Soyer’in geride kalan görev süresi

Daha öncede söyledim. Hala aynı düşüncedeyim. 7 ay da kendi deyimiyle Tunç Bey’in ‘lay lay lom’. Seferihisar’daki dönemi için ‘lay lay lom’ diyordu, Büyükşehir’de de yanı. Geleceğe dair umut ışığı göremiyorum. Aziz Bey’den kalan aksaklıklar devam ediyor. Ulaşım sorunlarının çözümünde ilerleme yok. Koku sorunuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bu yaz havalar serindi. O nedenle koku pek fazla hissedilmedi. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyon aynı. Ayrışması lazım. İzmir’de aşırı yağmur olursa yine sorun yaşayacağız. Soyer genel siyaset açıklamalarıyla öne çıkıyor. Hizmet etmek anlayışında değil ulusal çapta politika yapıyor. Seferihisar’da sürekli yurt dışına çıkmıştı. Aynı senaryo devam ediyor. Yine sık sık yurt dışına çıkıyor. Öyle çok bize alan açıyor ki yetişemiyoruz. Yapıcı olmaya da çalışıyoruz. 7 ay oldu. Anlayışlı olmaya çalışıyoruz. O kadar çok İzmir’in hassasiyetleriyle ilgili aykırı davranıyor ki… Barış Pınarı Harekatı terörle mücadelede önemli bir harekat çıkıyor mecliste operasyona ‘savaş’ diyor. Bu savaş söyleminin gayesini biliyoruz. Bütün söylemleri eylemleri belli bir amaç dahilinde yapılıyor. Kıbrıs açıklaması yapıyor. Sonra yalanlıyor. Genel Başkan Yardımcımız da ilgili gazete de açıkladı. Yeni bir açıklamaydı. Tehlikeli açıklamaları oluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Tunç Bey doğru şeyler yapmıyor bu eylem ve söylemler gizli bir ajandası olduğunu gösteriyor. 7 ayda hiçbir şey yok ortada. Sadece genel siyaset aykırı söylemler ve İzmir’le çelişen sözler var. Bunu bırakmalı İzmir’’e bakmalı. Eleştirilerimiz artacak daha da sertleşebiliri. Biz sadece 7 ay değil 5 yıl boyunca İzmir yararına olacak projelerde Büyükşehir’in ilçe belediyelerinin yanındayız ama onlar ayrımcılık yapıyor.

Karşıyaka Stadı

Karşıyaka kongre üyesiyim. 2 dönem yöneticilik yaptım. O stat oraya yapılacak. Teknik sıkıntılar var. Siyasallaşmasını istemiyorum. Şuandaki belediye bize yardımcı oluyor. Geçmişteki engellemeler olmasaydı Karşıyaka şuan stadında oynuyordu. Ödenek tahsisi ve ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Stat konusunu yakınen takip ediyoruz. Hem il başkanı hem de kongre üyesi olarak. Göztepe engellerle karşılaşmadı. Stadında oynuyor. Karşıyaka karşılaştı. Şimdi el  ele verme zamanı.

İZBAN’ın yeraltına alınması

Soyer genel siyaseti bırakarak yerele dönerse bu gibi projelerin devamını getiririz. Bu konu Büyükşehir’in yetkisinde. Sinyalizasyonla ilgili sorunlara yönelik çalışmalar sürüyor. İZBAN için işbirliği sürecek. Genel siyaseti bıraksınlar proje getirsinler İZBAN gibi birçok projeyi birlikte yapalım.

Görevdeki 7 ayı, ‘vefa ziyaretleri’ ve teşkilatın durumu

En iddialı olduğum konu tevazu. Kişiliğimin parçası tevazu. Bazen fazla tevazu başarıyı engelliyor. Teşkilatçılık konusunda iddialıyım, başarılıyım. Çünkü kurucu il teşkilat başkanıyım. O zaman 28 ilçeydi. İsmail Katmerciyle birlikte kurduk teşkilatları. Mahalle başkanlığı, il başkan yardımcılığı, belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği, grup sözcülüğü, vekillik yaptım. Ben de Bakanımzı Nihat Zeybekci teşkşilat toplantılarında ‘yaptım da geldim’ diyorum. Teşkilatın ne düşündüğünü ne yapmak istediklerini iyi biliyorum.

6-5ay İzmir Teşkilat hiç durmadık ara vermedik. Genelde seçimlerden sonra mola verilir. Biz mola vermedik. Tatil yapmadık. Birebir iletişimin vefanın karşılığı var. Siyaseten hayata geçmesi gerek. Geri dönüşler mükemmel. Bu dönem İzmir teşkilatı AK Parti içinde Türkiye’nin lokomotifi olacak. Ankara ve İstanbul’da bu dönem muhalafette kaldık. İzmir’de yıllardır muhalefetteyiz. Muhalefet yapmayı öğrendik. Bağışıklık kazandık. Mücadelede direnç kazandık. Bu dönem motivasyonu yüksek götüreceğiz.

İzmir’de sağlam teşkilat yapısı var. Sonuç almamış olabilirler ama mücadele etmişler. Bunların başına tecrübeli bir siyasetçi gelmiş. Güzel bir Büyükşehir grubumuz var. Uyum içinde çalışıp lokomotif olacağız. Oluyoruz da. Rekabet her alanda faydalı. İl ve ilçeler arası rekabet olmalı. Türkiye’deki teşkilatlar arasında tatlı rekabet olsun istiyoruz. İzmir süreci önde götürüyor şuanda. İzmir’de 30 ilçede eş zamanlı üye ziyareti yapıyoruz. Bugüne kadar 10 bin ziyareti geçtik. Şuan da İstanbul Teşkilatı da aynı çalışmayı yapıyor. İzmir rol model oldu. Talimat verdim her konuda rol model oluyoruz. 2024 yılındaki yerel seçimlerde de İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız ama ilk haber Büyükşehir’i kazanma haberi İzmir’den gelecek. Bugünden çalışıyoruz.

AK Parti’den ayrılan bazı isimlerin yeni parti kurma hazırlığı

Yeni partilerle hiç ilgilenmiyorum. Bizi hiç ilgilendirmiyor. Partiler kurulur şanslarını denerler, yol alırlar kapanırlar.  Tabela partisi kalan çok parti var.  Bizim partimizden daha öncede ayrılanlar oldu şanslarını denedi halkta karşılık görmediler. Aynı olduğunu şuanda da görüyorum. Partimizin İzmir’de kolonları sağlam. Tabiki AK Parti’de kendine yer bulamayanlardan gidenler olabilir. Gitme durumu olursa İzmir’de en az oranda kalacaktır.  Bana yansıyan hiçbir sıkıntı yok. Endişemde yok. Büyük teşkilat bunlarla ilgilenmez.

Büyükşehir’in ihaleyle aldığı Elektrik Fabrikası’nın tahsisine yönelik Özelleştirme İdaresi’nin olumsuz raporu 

İhale onaylanmadı. Yakınen takip ediyorum. İzmir’e kazandırılması gerek.Aynı düşüncedeyim. Teknik olarak bazı aksaklıklar var. Bürokrasiden kaynaklı…Bürokrasinin bazı zaman işleri yavaşlattığı inancındayım. Cumhurbaşkanımıza bilgi notları verildi. Sorunun çözülmesi adına olumlu ilerlemeler var. Teknik aksaklıklar nasıl giderilir bürokrasinin olumsuz raporu nasıl aşılır o yönde çalışma var.

Eski Tütün Deposu’nun yarısının Büyükşehir’e devri konusu

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanındaki binayla ilgili mahkeme kararı var. Yarısı Büyükşehir’e ait. Vali Bey’le görüştüm. 'Bize gelen talep yok. Büyükşehir’le görüşelim ne yapılması gerekirse onu yapalım'dedi. Yarısı tahsisi hukuken  değil de ara formül olabilir. Biz AK Parti olarak aracı olmaya hazırız.

 

 

 

 
Alperen'in ölümüyle ilgili 3 müfettiş hakkında iddianame hazırlandı
 
Şofbenden sızan gazdan zehirlenen genç öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'çöp' çıkışı: Yanılgı içinde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çiğli’deki ziyaretlerinde ...
Buca'da ses getiren 'görevden alma' sonrası İlçe Başkanı Akdağ'dan flaş çıkış!
Buca Belediyesi’nde Başkan Erhan Kılıç’ın siyasi başkan yardımcısı Serkan ...
Bülent Ecevit İzmir'de anıldı
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 13'üncü yılında İzmir'de anıldı.
 
Bahçeli'den Arınç'a tepki Hadsizlik!
Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözlerini eleştiren MHP lideri Bahçeli, ...
Kılıçdaroğlu: Zam geldikçe enflasyon düşüyor!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Kayyumu hangi gerekçeyle atıyorsun? Seçimle ...
İzmir'de parti içi yarış perde açıyor... İşte ilk haftanın takvimi!
CHP’de 8 Kasım itibariyle delege seçimleri start alıyor. İşte İzmir’de ...
 
Beko: Birleşirsek iktidar oluruz
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, iktidar mesajları verdi. Beko, “CHP ...
CHP İzmir’de o belediye başkanı ve ilçe başkanı görüşme odasına!
CHP’de gözler hafta sonu start alacak delege seçimlerine çevrilirken, ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD Dışişleri Bakanlığı 2018 terör raporuna tepki
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanlığının 2018 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri