POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 11:53

Sürekli’den Soyer’e: 12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemi niye değiştiriyorsunuz?

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen meclis toplantısında yaşanan gerginliği ve grubunun salonu terk etmesini yorumlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, su ve ulaşıma zam yapıldığını ifade ederek, “12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemi niye değiştiriyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Sürekli eleştirilerini dile getirdi.

Sürekli’den Soyer’e: 12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemi niye değiştiriyorsunuz?

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yaşanan gerilimle ve kentte su ile ulaşım tarifelerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Çiğli’deki Egekent Aktarma Merkezi’ndeki basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Çiğli Belediyesi Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, meclis üyeleri ve il yöneticileri katıldı.

İl Başkanı Sürekli 90 dakika uygulamasının kaldırılarak 120 dakika tarifesine geçilmesini örtülü zam olarak nitelendirdi. Su fiyatlarının da arttırıldığını ifade eden Başkan Sürekli ayrıca meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti Grubu’nun yaşadığı tartışamaya ayrı bir parantez açtı. AK Parti Grubu’nun oturumu terk ettiğini hatırlatan Sürekli Eylül ayı toplantısına katılacağını açıkladı.

12 YILDIR TIKIR TIKIR İŞLEYEN SİSTEM KALDIRILDI
Sürekli ilk olarak teknik bilgili verilmesi için sözü Grup Başkan Vekili Hızal’a bıraktı. Hızal, “Geçen hafta meclis toplantısında ESHOT zammı görüşüldü. Buradaki kritik husus 90 dakikanın kaldırılıyor olmasıydı. İlk binişlerde 3.56 TL’lik fiyatın 3.46 TL’ye indirilmesi var. Ama hemen arkasından toplumun büyük bölümünün kullandığı aktarma sisteminde ilk iki aktarma 50’şer kuruş olmak üzere toplamda 90 kuruşluk bir zam yapıldığını biliyoruz. Tunç Soyer’in göreve geldikten sonraki zam miktarına bakıldığında 60 yaş ve öğretmenlere yüzde 60’lara varan zamlar yapıldı. 12 yıldır tıkır tıkır işleyen, hiçbir problem olmayan ve İzmirlinin takdir ettiği ücretsiz aktarma sistemi geçen Cuma günü ortadan kaldırıldı. Artık İzmir’de ücretsiz aktarma sistemi kaldırılmış oluyor” dedi.  

BU ZAM DÜZENLEMESİNDEN GERİ DÖNÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ
İl Başkan Sürekli, “Geçen Cuma günü mecliste üzücü bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Tunç Soyer ilk önce bir arkadaşımızı dışarıya çıkarmaya çalıştı, arkasından ‘grubu da çıkarırım’ dedi. Bu sayın başkana yakışmayan bir tutum. Antidemokratik bir tutum... Bir meclis üyesini, grubunu dışarı atmak ne demektir? Arkasından hadsiz kelimesini kullandı. Bunu da şiddetle kınıyoruz. Kim hangi sıfatı taşıyor, İzmirlilerin takdirine bırakıyorum. Bu olayı tekrar protesto ediyoruz. Bu olayın takipçisiyiz. Bir daha İzmir Büyükşehir Meclisi’nde böyle bir olayın yaşanmamasını diliyoruz. Ben de takip edeceğim. Gelecek mecliste programımda bir aksilik olmazsa grup başkanı olarak yerimi alacağım. Sayın Soyer’i sözde değil özde demokrat olmaya çağırıyoruz. Acaba Soyer’in bu tutumunun altında yatan gerçek neden nedir? Gerçek neden şudur; geçen hafta iki tane büyük zam yaptı. Birincisi olmayan suyun zammını yaptı. Diğeri de ulaşımda zam yaptı. 12 yıldır oturmuş sistemi hiçe saydı, bozdu, dağıttı. Gelen eleştirilerden kendisi de rahatsız oldu. Bu ruh haline büründü. Bu ruh hali doğru bir ruh hali değil. Bu yanlışlardan dönülsün. Bu toplantıyı aktarma merkezinde yapıyoruz. Bu zam düzenlemesinden geri dönülmesini talep ediyoruz. AK Parti olarak bunun takipçisi olacağız. Vatandaştan gelen tepkiler üzerine bu davranışları sergiledi” açıklamasına imza attı.

AZİZ KOCAOĞLU DÖNEMİNİN EN BAŞARILI İCRAATLARINDAN BİRİYDİ
Sürekli sözlerini sürdürdü ve “12 yıldır tıkır tıkır işleyen sistemi niye değiştiriyorsunuz? Gerekçe; pandemide ESHOT 225 milyon zarar etti! Zarar ettiğini beyan ediyorsanız açıkça çıkar, mertçe İzmirlilere zam yapıyoruz dersiniz. Bu da gerekli değildir de… Başka kalemlerden bu sıkıntılar giderilebilir. Türkiye’de sıkıntı oluştur pandemide. Biz iktidar olarak bunları nasıl telafi ettiysek Büyükşehir de yapabilirdi. Arka sıradakilerden bunu çıkarmaya gerek yok! Siz göreve gelirken arka sıradakilere pay vereceğiz diyorsunuz. İlk icraatınız şatoya yerleşmek oluyor. Sonra suya zam yapıyorsunuz, ulaşımdaki en büyük tasarruf kısmını bozuyorsunuz. Aziz Kocaoğlu döneminin en başarılı icraatlarından biriydi. Tekrar ifade ediyorum; süratle eski sisteme dönülsün. Bu zamlar geri alınsın. Arka sıradakilere artık kulak verin Sayın Soyer. Reklamlar, aşk, çiçek, böcekle değil. Arka sıradakilerin yerel ihtiyaçlarını karşılayın. Onları mağdur etmeyin” dedi.

ÖRTÜLÜ ZAMLA VATANDAŞIN AKLIYLA AKLIYA EDİYORLAR
Ülkede genel anlamda yapılan zamların hatırlatılması üzerine konuşan Sürekli, “Pandemi sürecinden sonra dünyada ekonomide yaşanan sıkıntılar var. Ama en az etkilenen ülke Türkiye… Ülkemiz bu konuda gerekli tedbirleri aldı. Vatandaşın lehine olan birçok düzenleme yapıldı. Biz pandemi sürecinde en çok vatandaşını düşünen iktidarız. Ulaşım, su gibi temel ihtiyaçlarda Büyükşehir’in bunu zamla telafi etmesini de anlayamıyoruz. Özellikle örtülü biz zamla ve vatandaşın aklıyla alay edercesine ’90 dakikayı 120 dakikaya çıkardık’ savıyla bu zammın yapılmasını kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. Süreci siyaset boyutuyla takip ettiklerini vurgulayan Sürekli hukuki açıdan hamle yapılıp yapılmayacağını da değerlendirdiklerini aktardı.

İPLERİN KOPUP KOPMAMASI ONLARIN ELİNDE!
“Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve AK Parti Grubu arasında uzlaşı iklimi vardı. Bundan sonra ipler koptu mu?” sorusunu yanıtlayan Sürekli, “İplerin kopup kopmaması onların elinde… Bizim tavrımızda bir değişiklik yok. Biz aynı etkin, yapıcı, İzmir’in lehine olan muhalefetimizi sürdürüyoruz. İzmir için yapılan icraatları destekliyoruz. İzmir’in lehine görmediğimiz hususlarda da ikaz ediyoruz, ret oyu veriyoruz ve bunu kamuoyuna taşıyoruz. Bizde bir değişiklik yok. Ama kendileri bulundukları ruh halinden ötürü değişik tavır içine girdiler. Bu tavır doğru değil, kabul etmiyoruz” diye konuştu.   

 
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı
 
AK Parti’den elektrik fabrikası çıkışı: Bize talep gelmedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır'dan muhtarlar zirvesinde demokrasi vurgusu
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tire’de muhtarlarla bir araya ...
CHP'li Polat 'asker ölümleri'ni Meclis'e taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, şüpheli asker ölümlerinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay ve görevlendirme ekseninde 'Böke ve Özkan' sorularına yanıt!
CHP Lideri, partide geçmiş dönemlerde kendisini sıkça eleştiren ve karşı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, "Deprem değil tedbirsizlik öldürür ...
Bahçeli'den Biden'in sözlerine sert tepki!
MHP lideri Bahçeli, ABD başkan adayı Joe Biden'ın sözlerine tepki gösterdi.
"Hiçbir emperyal gücün gölgesini kabul etmiyoruz"
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD başkan adayı Biden'ın "Erdoğan'a karşı muhalefeti ...
 
CHP İzmir Örgütü'nü sarsan ölüm: Eski başkan yaşamını yitirdi
CHP İzmir Örgütü'ne 1977-1980 yılları arasında başkanlık yapan Dr. Sedat Akman yaşamını yitirdi.
CHP'li ilçe başkanları startı Gaziemir'den verdi: Birlik-beraberlik buluşmaları!
CHP İzmir Örgütü'nde ilçe başkanları yeni bir dayanışma hareketinin startını verdi. 
"2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri