POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma
Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Akrabalarına şiirle sitem etmişti: Oyuncu oldu!
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu
9 Mart 2023 Perşembe - 08:15

Sürekli’den ‘adaylık istifası’ sorusuna yanıt, çarpıcı seçim ve dönüşüm mesajları!

Politika Durağı’na konuk olan AK Parti İl Başkanı, deprem gündeminin gölgesinde Büyükşehir’e dönüşüm eleştirisi yaparken, merak edilen ‘milletvekilliği için istifa’ sorusunu yanıtladı. Seçim süreci hakkında da önemli mesajlar veren Sürekli, AK Parti İzmir’de hedefi 2011’i geçmek olarak açıkladı.

Sürekli’den ‘adaylık istifası’ sorusuna yanıt, çarpıcı seçim ve dönüşüm mesajları!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Bir TV ekranlarında yayınlanan Politika Durağı programında Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.

Kahramanmaraş’ta 2 büyük depremle meydana gelen felaketin gölgesinde yara sarma mesaisi ve siyaset konusunda önemli mesajlar veren AK Parti İl Başkanı Sürekli, ‘İzmir ve deprem’ başlığında da Büyükşehir Belediyesi’ne kentsel dönüşüm üzerinde eleştiriler getirdi. Programa seçim gündemi de damga vurdu. AK Parti İl Başkanı, Millet İttifakı cephesinde yaşanan ve aşılan kriz süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olması hakkında “Bizim gündemimiz depremin yaralarını sarmak” mesajı verirken, teşkilatın kapıdaki seçimlere hazır olup olmadığı ve sandık hedeflerine yönelik soruları da yanıtladı. AK Parti İl Başkanı milletvekilliği adaylığı için de net konuştu, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Merkezin vereceğini ifade etti.

DEPREM VE DAYANIŞMA MESAİSİ: SÜRDÜREBİLİRLİK VURGUSU!
Sözü deprem bölgesi ve yara sarma mesaisine ilişkin mesajlarla açan AK Parti İl Başkanı, “İstikrar ve sürdürebilirlik açısından bakmak lazım mesele... Deprem sonrası devlet-millet el ele çok güzel çalışmalar yapıldı. Ama bu sürdürebilir olmalı. Devlet zaten çok şey yaptı, yapacak ama biz millet olarak yardım kampanyalarını sürdürmeliyiz. Biz de teşkilatlarımız ve belediyelerimiz olarak yardımlarımızı ihtiyaçlara göre aralıksız sürdürüyoruz. 5 ilçe belediyemiz ve teşkilatlarımızla süreci yönetiyoruz. Bugüne kadar 100’e yakın yardım TIR’ı gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Buradan İzmirlilere de yardımlara devam edelim çağrısı yapıyorum. Yardımlarımızı sürdürürebilir kılalım. İlimize gelen depremzedeler var. Şu anda İzmir’de 65 bine yakın depremzede var. İzmir’de de yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı deprem üzerinden iktidara gelen eleştiriler hakkında ise, “Eksiklikler oldu, gördük ama asrın felaketini yaşadık. Doğan afetler üzerinden siyaseti reddediyoruz. Orman yangınlarında, pandemide bile siyaset üretilmek istendi, reddettik. İzmir’e aşırı yağış olduğunda da yerel idarenin yetersizlikleri üzerinden siyaset yapmadık. Tamamen çelişkisisiz. Bu sadece AK Parti İl Başkanı olarak benim düşüncem değil, vatandaşın, depremzedelerin de düşüncesi bu. Kamu misafirhanelerinde onları ziyaret ediyoruz, siyasetin S’ini yapmıyoruz. Ama yine onlardan duyuyoruz şu bu partiden geldiler, siyaset konuştular diye... Sayın Cumhurbaşkanımız Adıyaman’da 1 günlük gecikmeden dolayı helallik istedi. Elbetteki eksiklikleri konuşacağız ama samimi bir beyan vardı orada... Dünyanın neresesinde peş peşe böyle 2 büyük deprem olmuş. Çok büyük bir felaket, gidince görüyorsunuz. Orada depremin bıraktığı izleri görmek lazım. Gidip görüyorlar ama nasıl yansıtıyorlar anlamıyorum. Seçimde de ana gündem maddemiz doğal olarak doğal afetler olacak. Neler yapıldı, neler yapılacak bunlar konuşulacak ama hele hele felaketin daha ilk gününden bunu siyaset konusu yapmak doğru değil” mesajını verdi.

Büyük felaketin gölgesinde İzmir’de gündeme gelen direnç konusu ve kentin olası bir depreme hazır olup olmadığı yönündeki soruya detaylı bir yanıt veren Sürekli, Büyükşehir Belediyesi’ni kentsel dönüşüm üzerinden eleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR’E DÖNÜŞÜM SALVOSU!
”İzmir tabi ki depreme hazır değil” diyen Sürekli, “En başta yapı stoku olarak hazır değil. 2020 depreminde de bunu çok konuştuk. Belediye Başkanı kendi söyledi, rakamlar yüzde 65 ile 80 arasında değişiyor. İzmir’in yapı stokunun en az yüzde 65’nin dönüştürülmesi lazım. Kentsel dönüşüm yerel idarelerin görevindedir. Belediye ne yapmış bugüne kadar? ‘Kentsel dönüşüm kanayan yara’ başlığında bunları çok uzun uzun anlattık. İzmir’de kentsel dönüşümde yerel idarenin karnesi çok zayıf... Kentsel dönüşüm bütçesi Büyükşehir’in en az bütçelerinden bir tanesi... İzmir Büyükşehir’in ayırdığı bütçeden verdiği önemi görebilirsiniz. Aziz Bey döneminde yapılan 900 konut var ki o da yetmez. Hükümet 20 bin yapmış zaten, 20 bin konutu hükümet dönüştürmüş. Bir de yasa çerçevesinde dönüştürülen konutlar var. Bunda da devletin büyük katkısı var” dedi.

”İZBETON DA GELSİN TOKİ DE, BİRLİKTE YAPALIM”
Sürekli dönüşüm konusunda yerel idareyle iş birliği ve merkezi hükümetin desteği konusunda ise “Biz hep destek oluyoruz, onlar köstek oluyor. Karabağlar’da kaç defa dönüşüm planı yaptık, itiraz ettiler. İzmir’de 2020 yılından meydana gelen depremde yaklaşık 5-6 ay sonra bir araya geldi. Dönemin CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu, Grup Başkanvekilimiz Özgür Hızal ve Sayın Tunç Soyer ile... Kendisine o toplantıda söylediğimi şimdi bir daha söylüyorum. ‘Sayın Başkan bu işler kolay değil, İzmir’de yerel idare ile merkezi hükümet birlikte çalıştığı zaman farklı bir sinerji oluşuyor. Bunun en güzel örneği İZBAN... Yine birlikte çözeriz. Sizin İZBETON diye bir şirketiniz var bizim hükümetimizin de TOKİ’si var. İZBAN örneğinde olduğu gibi birlikte çalışsınlar, siyasi artısı varsa da size yazsın’ dedim. Sayın Başkan da çok olumlu karşıladı. Bizi ziyaret ettiler. Çıkışta da bir açıklama yaptı ve ‘Bayraklı’dan başlyoruz, İzmir’in dönüşümünde birlikte çalışacağız’ diye...

Sonra 8 ay öncesine kadar hareketsiz kaldılar, 8 ay önce İZBETON Halk Konut olarak finansmanını vatandaştan sağlayarak hukuki olarak da çok sakıncalı olan bişeye başladılar. Dilber Apartmanı için göstermelik bir temel attılar. Birlikte yapalım, İZBETON da gelsin TOKİ de gelsin. Ama öyle finansmanını halka yıkarak değil İZBETON da destek olacak TOKİ de. Böyle kentsel dönüşümü yaparız” dedi.



”İTİRAZ EDİYORLAR, ADIM ATTIRMIYORLAR!”
AK Parti İl Başkanı ayrıca süreçlerde yaşanan ‘engelleme’ tartışmaları hakkında da, “Karabağlar örneği var. Biz 540 hektarlık alanda plan yapıyoruz. İtiraz ediyorlar, adım attırmıyorlar. TOKİ orada sağlıklı konut üreterek dönüşümün önünü açacak. İZin vermiyorlar ki? İzmir’de yerel iktidar olnlar, hiç bir şey yapmamışlar, yapsalar biz onlara destek oluruz. Biz AK Parti olarak onların hangi projesini dava açarak durdurduk? Halk Konut’ta bile hukuki şerhlerimizi koyduk ama dava açtık mı? Şikayetçi olmadık, dava açmadık” açıklamasını yaptı.

’REZERV ALAN’ İZMİR’DE DE UYGULANACAK MI?
Sürekli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İstanbul için açıkladığı riskli konutları taşımak için uygulamaya konacak rezerv alan projesinin bir benzerinin İzmir’de uygulanıp uygulanmayacağını yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:
Bakanlığın bir açıklaması olmadı ama Karşıyaka Belediye Başkanı birşeyler söyledi ama ne dedi anlayamadık. Zaten herkesin risk düzeyini bildiği alanlar. Ama inşaat teknikleri yönünden gerekli tedbirler alındıysa o binalar güvenlidir. İnsanları da korkutmaya gerek yok. Ama yapılması gereken ve bakanlığa düşen bir görev varsa biz tabiki iktidar partisi olarak üzerimize düşeni yaparız.

”HİÇ İLGİLENMİYORUZ”
Programda AK Parti İl Başkanı’ndan seçim dönemine ilişkin de önemli mesajlar geldi. Sürekli, Millet İttifakı cephesinde İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in aday tartışması sonrası masadan kalkmasıyla başlayan ve ‘2 Başkana Cumhurbaşkanı yardımcılığı’ formülü aşılan kriz süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adaylığı konusunda ise şu yorumu yaptı:
Ben kendi teşkilatıma da söyledim, Cumhurbaşkanımızın da tavrı budur, partimizin de tavrı budur. Biz Millet İttifakının ne adayıyla ilgileniyoruz ne çalışmalarıyla ilgileniyoruz. Özellikle de bu süreçte. Asıl gündem maddemiz deprem ve depremzedeler. 5 gün bir sürü şeyler oldu. Millet görüyor. Onlar kararını verecek sandıkta. Ama çarpıcı bir şey ifade etmek istiyorum. O kavganın çıktığı gün kızılca kıyamet koparken, Sayın Cumhurbaşkanımız 7 saat süren toplantıdaydı. Bakanlarımız deprem konutlarının temellerini atıyorlardı. Biz bunlarla uğraşıyoruz, biran önce yaraları sarmak istiyoruz ve aynı anda olası doğal afetlerin zararlarını indirgemek için çalışıyoruz. Biz bunları yaparken, onlar bunları yapıyor. Hiç ilgilenmiyoruz. İzmir’de 67 bin depremzedenin hepsinin sıkıntılarından haberdar olmaya çalışyırozu. Bu bizim görevimiz, kamunun da görevi millet olrak da bizim görevimiz. Teşkilatıma talimatımdır 67 bin kişinin hepsiyle ilgileneceksiniz. Bizim gündemimiz bu, onların gündemini de izledik 5 gün. Aday kim olmuş bizim için baştan beri önem ifade etmiyor. Ayrışma sırasında hiç duymadığımız şeyleri duyduk, biz Cumhurbaşkanımızın kimin kaç puan önündeydi biliyorduk, ama şimdi kendilerinden duyduk. Açıkladıkları adayın kaç puan önünde olduğunu açıkladılar.

AK PARTİ İZMİR SEÇİME HAZIR MI?
AK Parti İl Başkanı teşkilatın seçime hazır olup olmadığı yönündeki soruyu ise, “Göreve geldiğimizden beri söylediğimiz bir şey var, bu partimizin genel politikası... Seçim biter, biz ertesi seçime hazırlamaya başlarız. Genel seçimlerden 17 gün sonra göreve başladım. O günden bu güne tüm çalışmalarımızı yaptık. Arazi, saha, muhalafet, sandık... Hepsini yaptık. 10 bin 200 sandıkta asil yedek müşahit hazır. Avukatlarımız hazır. Tekrar güncelliyoruz, her ay güncelliyoruz. Teknik çalışmalarımızı yapacağız, geçmiş çalışmalarımızı güncelleyeceğiz ve 6 Şubat depreminden sonra çıkan konjonktöre uygun bir kampanya hazırlayacağız. Müziksiz sohbetle yapacaklarımızı anlatacağız” dedi.

”HEDEF 2011’İN ÜZERİNE ÇIKMAK”
AK Partili Sürekli sandık hedefi konusunda ise 2011’i baz aldıklarını ifade etti. Sürekli, “Bizim en yüksek oyumuz 2011 de yüzde 37, bir de Sayın Binali Yıldırım’ın adaylığında aldığı 1 milyona yakın oy var. Tabiki bunun üzerine çıkmak istiyoruz. Hedef tabiki Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı olarak birinci yapmak, AK Parti olarak hedefimiz 2011’in üzerine çıkmak...” diye konuştu.

İSTİFA SORUSUNA YANIT: SON KARARI ERDOĞAN VERECEK
AK Parti İl Başkanı milletvekilliği adaylığı konusuna da açıklık getirdi. Sürekli Genel Merkez ve ‘Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ verecek vurgusu yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Ben bir kaç defa şu cevabı vermiştim. Ekim ayında genel merkez tüm il başkanlarıyla bir değerlendirme yaptı. Benimle de bir değerlendirme yapıldı. Orada böyle bir eğilim vardı. ‘Bekleyelim, görelim’ dedik. Çalışmalar artık bitiyor, sona gelindi. Haftaya cumaya kadar hepimiz göreceğiz. Şu ana kadar istifamla ilgili bir talimat verilmiş değil. Genel Merkezimiz bu konuda görüşü olumlu. Ama son kararı Cumhurbaşkanımız verecek. Ben 25 ve 26.dönemde görev yaptım, biri 5 ay biri 2.5 yıl sürdü. Orada da olabilirim burada da olabilirim. Yarın itibariyle ilçelerde çalışmaları bırakıyoruz. Yarın genel merkezde vize alan birçok ilçe başkanımız görevlerini bırakacak. Şeklen yönetimler de görevlerini bırakacak ki yeni gelen arkadaşlar rahat çalışsın...

Sürekli programın son bölümünde kentte gündem olan projeler ve yargı kararları hakkında ise şu mesajları verdi:

ÇEŞME PROJESİ
”Seçime kadar bir ilerle kaydedilmez. Projenin bakanlık, hükümet hatta sivil toplum arkasında. İzmir’de birçok oda karşısında, sadece teknik odalar karşı çıkıyor. Ama konu seçim sonrasına kalır.”

BUCA CEZAEVİ ALANI
”Yargının kararını göreceğiz. Bakanlık gerekli çalışmaları yaptı, itirazlar oldu. Biz Buca’da yılların sorunun ortadan kaldırdık. Orada sıkıntılı bir yapıyı kaldırdık. Herkes bunu söylemişti biz yaptık. İlçe belediye başkanı da bize destek verdi, şimdi orada yol açıyor. Belediye Başkanı memnun aslında, Bucalılar da memnun. Ben bunu tamamiyle siyaset olarak yorumluyorum. Mahkeme bunun kararını verecek ama orada yapılanı görelim. Yılların sorunu çözdük, yerel idareye hizmet alanı açtık, plana yeşil alanlar da koyduk. Büyükşehir ve beraberindeki gruplar siyasi saiklerle karşı çıkmaktadır. Ben her zaman şunu söyledim. Buca’yı bırak, Urla’ya bak dedik. Buca’da bir bardak suda fırıtna koparılırken, Urla’da antik kentte bir rant çıkarıldı. Bunun hesabını versinler”

BASMANE ÇUKURU
”İstişare devam etmiyor. Ben çok pozitif yaklaştım, TMSF de olumlu yaklaştı. Büyükşehir ve TMSF işin tarafları, ben de çözüme katkı koymak adına mesai yaptım ama diyalog kesildi, kendisi bir daha aramadı. Belki de ilerleme kaydetmişlerdir. Çünkü olumlu gidiyordu ve Tunç Bey bana bir sorun aktarmadı.”

BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ
”Yüzde 99 oranında bitti. Teknik testler var. Bu testler uzun sürüyor. Bir de bizim bir tarzımız var. Seçime yönelik değil ihtiyaçlara yönelik açılış yapar, hizmet üretiriz. Ama o testler önemli ve sürüyor. Muhteşem bir hastane. Dev bir tesis, İzmir’e hayırlı olsun. Seçimden önce açılır sonra açılır ama bu yaz aylarında oradan hizmet alacağımıza eminim.”

İKTİSAT KONGRESİ
”Çalışmalar devam ediyor. Somut bir şey yok. Tüm devlet kurumları depreme odaklanmış durumda. Büyükşehir’in tabiki ana görevi değil ama devletin ana gündem maddesi deprem. Ama biz o binayı kazandırdık İzmir’e... İktisat Kongresi’nin 100.yılında o binayı İzmir’e kazandırdık.”

EMSAL ARTIŞI KRİZİ
”Söylemiştik diyoruz. Emsal artışından yanayız, mecliste oyumuz da olumluydu ama yöntem olarak bu olmaz dedik. Plan notuyla bunu yaparsanız bu yargıdan dönebilir dedik. Hatta mahsus böyle yapıyorlar ki iptal edilsin diyenler bile oldu. Bunun planlama yoluyla bizim önerdiğimiz şekliyle yapılması lazım dedik. İnşallah biran evvel bu sorun çözülür. Biz burada ağır hasarlıların sorunlarını çözdük, orta hasarlılıların da sorunlarını çözme konuşuluyor. Biz burada dönüşüm tecrübeleri de edindik. Kredi miktarının artırılması ve ödeme koşullarının kolaylaştırılması yönünde... Bu çalışmalar ülkeye de örnek olabilir. Seçimden sonra bu yönde kararlar alınabilir.”

 
MP Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek!
 
MHP’li Şahin’den ‘Çelik gibi hazırız’ mesajı, yüzde 54 iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MP Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek!
Memleket Partisi 12 Mart Pazar günü parti üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla program çalıştı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ...
Tahıl koridorunda süre uzayacak mı?
Diplomatik kaynaklar; 18 Mart'ta sona erecek Tahıl Koridoru Anlaşması'nı ...
 
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saat 15 dakikalık zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı ...
DEVA Partili Ösen'den 8 Mart mesajları
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, ülkemizde uygulanan cinsiyetçi ...
 
CHP İzmir’den kadınlara çağrı: Ayağa kalkın, o sofraya birlikte oturalım!
CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Uçar, 8 Mart nedeniyle yapılan açıklamada ...
Kulislere bomba gibi düşen 'İnce' iddiası
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP listelerinden seçime ...
AK Partili Büyükdağ'dan 8 Mart mesajı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, 8 Mart ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri