POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
24 Kasım 2021 Çarşamba - 08:39

TBB seçimine 'İzmir' bakışı: "Türkiye yeni bir sabaha uyanacak!"

‘İktidara yakın’ iddiaları nedeniyle bir çok baronun tepkisini çeken mevcut başkan Metin Feyzioğlu’nun da aday olacağı Türkiye Barolar Birliği seçimi öncesi 45 baro Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın ortak aday olması üzerinde uzlaştı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Sağkan’ın Anadolu’dan da destek alacağını belirterek, ‘’Türkiye 5 Aralık’tan sonra yeni bir sabaha uyanacak’’ dedi.

TBB seçimine  İzmir  bakışı:  Türkiye yeni bir sabaha uyanacak!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, 4-5 Aralık’ta gerçekleşecek kritik Türkiye Barolar Birliği seçimi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut başkan Metin Feyzioğlu’nun tekrar aday olacağı seçimler öncesinde 6 Kasım’da Eskişehir’de bir araya gelen 45 baro Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın adaylığı üzerinde uzlaştı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise 50’den fazla baronun Sağkan’ı desteklediğini diğer barolardan başkan düzeyinde olmasa da Sağkan’a büyük destek olduğunu vurguladı. 

Mevcut Başkan Metin Feyzioğlu’nu yeniden aday olacağı seçimlerde İstanbul Barosu 13, Ankara Barosu 7, İzmir Barosu 5, Antalya Barosu ise 4 delege ile temsil edilecek. Baro başkanlarının doğal delege olduğu seçimlerde İzmir Barosu, Başkan Özkan Yücel ile birlikte toplam 6 delegeye sahip olacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dışındaki 78 ilin barosunda ise 3’er delegenin seçme hakkı olacak. 

Metin Feyzioğlu’nun ‘çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında delege sayısı artırılan Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki barolardan destek alması beklenirken İzmir Barosu Başkanı Yücel ise başkan düzeyinde olmasa da Anadolu’daki barolardan da ortak aday Erinç Sağkan’a oy çıkacak şeklinde görüş bildirdi. 

"TEK ADAM ANLAYIŞI"
Mevcut Türkiye Barolar Birliği’nde tek adam anlayışı olduğunu vurgulayan Av. Yücel sözlerini şöyle konuştu; ‘’Türkiye Barolar Birliği seçimi için Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan üzerinde uzlaştık. 50’nin üzerinde baronun desteği var Erinç Bey’e. Biz İzmir Barosu olarak kendisi ile birlikte hareket ediyoruz. Kendisini destekliyoruz. Türkiye Barolar Birliği seçimlerine de bu motivasyonla gidiyoruz çünkü birlikte bir anlayış değişikliğinin gerektiği düşüncesindeyiz. Mevcut birlik yönetimi hukuku teferruat sayan, avukatlardan uzak, barolardan uzak bir yaklaşımla birliği yönetiyor. Bu yolda da ortaklaştığımız Av. Erinç Sağkan ile bu noktada birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz’’. 

"ANADOLU’DAN ADAYIMIZA DESTEK VAR"
Geçen yıl yasalaşan ‘çoklu baro’ düzenlemesinin seçimleri nasıl etkileyeceğini yanıtlayan Yücel, ‘’Çoklu baro yasasının getirdiği herhangi bir dezavantaj yok. Zaten delege yapısı değişmiş olsa da Anadolu’da da bir çok baromuz Erinç Bey’in adaylığını destekliyor. Açık açık ifade ettiler zaten. Toplantılar yapıldı ve Erinç Bey’in etrafında kenetlenildi. Biz de Ege bölgesinde bu toplantıyı yaptık. Yakın zamanda bir açıklama yapacağız bu konuda’’. 

"5 ARALIK’TAN SONRA TÜRKİYE YENİ BİR SABAHA UYANACAK"
Geniş çevrelerce kritik bir seçim olarak adlandırılan 4-5 Aralık seçimlerinin önemini şöyle anlatıyor Özkan Yücel; ‘’Bu seçim çok kritik çünkü; Bir tek adam yönetimi var ve bunun değişmesi gerekiyor. İkincisi demokratik bir yöntemle yola çıktık. Çok sayıda baro başkanının üzerinde ortaklaşması ile Erinç Sağkan aday oldu. Bölgeler kendi adaylarını belirliyor bu başka demokratik bir süreç. Yani bölgeler kendileri aday belirleyerek gönderiyorlar böylece başkanın adayları ya da başkanın yönetim kurulu değil de baroların adayları ya da baroların yönetim kurulu anlayışını hayata geçirmemiz söz konusu olacak. Türkiye 5 Aralık’tan sonra yeni bir sabaha uyanacak. Türkiye Barolar Birliği yeniden demokrasi mücadelesinin, hukuk devlet, mücadelesinin, avukatlara ilişkin hak mücadelesinin içinde daha aktif daha kurumsal olarak yer alacak. Gerçek anlamıyla bir hukuk örgütü olma kimliğine yeniden kavuşacak. Türkiye’de hak ihlalleri had safhaya ulaşmışken, öğrenciler kapıları kırılıp gözaltına alınırken, öğretim üyeleri KHK’lar ile okullardan atılırken, ifade özgürlüğü yok sayılırken, gösteri ve yürüyüşlere işkenceye varan orantısız müdahaleler gırla giderken avukatların iş alanları bir bir ellerinden alınırken Barolar Birliği sessiz sedasız sus pus. Böyle bir Barolar Birliği istemiyoruz. Yurttaşına, hukukuna, avukatına, barosuna sahip çıkan bir Barolar Birliği istiyoruz. Hukuk mücadelesini ve demokrasi mücadelesini sürdüren bir Barolar Birliği istiyoruz. Laiklik ve Cumhuriyet’ten yana taraf olan bir Barolar Birliği istiyoruz ve bu amaçla ortaklaştık. 5 Aralık’tan sonra Türkiye yeni bir sabaha uyanacak diye düşünüyoruz bu seçimin aynı zamanda tek adam anlayışına karşı bir seçim olması nedeniyle ayrı bir önemi var’’. 

 
Vatandaşlar sokağa çıktı, Alaattin Çakıcı hedef gösterdi!
 
Dolar ve euro kurunda son durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşlar sokağa çıktı, Alaattin Çakıcı hedef gösterdi!
Mafya lideri Alaattin Çakıcı, artan döviz kuruna ve ekonomik tabloya tepki ...
Baba ve oğlu iki saat arayla hayatını kaybetti
Kalp krizinden ölen babasından iki saat sonra oğlu da büyükbaş hayvanının ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
Seferihisar, Çeşme, Dikili ve Menderes açıklarında, yasa dışı yollarla ...
 
Meclis'ten geçti: İcra ile çocuk teslimi bitiyor
5'inci Yargı Paketi'nin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor. ...
İzmir’de ‘Gaybubet Evleri’ne eş zamanlı operasyon: 31 gözaltı
İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma ...
Barış Pınarı Harekat bölgesinden acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekat bölgesinde silah kazası ...
 
İzmir'de hayata sağanak darbesi: Yağışlar ne kadar sürecek?
Öğlenden sonra şiddetini artıran sağanak yağış kentte yaşamı zora soktu. ...
Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında yeni gelişme
Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olan sanatçı ...
Tanju Özcan: Rahatsız oldularsa Şam’da su daha ucuz!
Bolu Belediye Meclisi tarafından yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri