POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
8 Aralık 2021 Çarşamba - 20:55

TBMM'de gergin anlar... Yumruklar havada uçuştu!

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken AK Parti ve CHP'li vekiller arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti ve CHP'li vekiller yumruklaştı.

TBMM de gergin anlar... Yumruklar havada uçuştu!

Meclis'teki gerginliği anlatan CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, şunları anlattı:

"Saat 11:00 itibarıyla Bütçe Görüşmeleri başladı. Bugün görüşmelerin gergin başladığını söylemek mümkün. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın kürsüde konuşuyordu, konuşmasına başlamasının üzerinden bir dakika geçmişti, o sıralarda Tartışma çıktı. CHP'li Özgür Özel tarafından İçişleri Bakanı Soylu'ya söz atıldı.


"Bakan Soylu da bakan locasından cevap verdi. Sonrasında CHP'lilerle Bakan Soylu arasında tartışma çıktı. CHP sıralarından ayağa kalkan vekiller oldu. AK Partili vekiller de CHP sıralarına yaklaştı ve temas oldu, yumruklaşma yaşandığını da söyleyebiliriz. Sonrasında da 10 dakika ara verildi."

DERVİŞOĞLU'NUN SÖZLERİ GERGİNLİK YARATTI

Görüşmeler sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Soylu'nun gelenekten uzak günlük siyasi polemiklerle hareket ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bir içişleri bakanı gündelik siyasi polemik ve kutuplaşmaların tarafı olmak yerine toplumsal huzurun teminatı olmak için gayret sarf eder. İzan ve liyakat sahibi bir içişleri bakanı kirli, karanlık ilişkiler, izaha muhtaç itham ve iddialarla değil, memleket hizmetleriyle anılır ve öyle yad edilir. İçişleri bakanının sahip olduğu sorumluluğun aksine hareket etmesi, koltuktan aldığı güçle tehdit ve şantaja dayalı ayrıştırıcı bir üslubu benimsemiş olması Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından da büyük bir talihsizliktir. İçişleri Bakanlığımız, huzuru ve güvenliği sağlama bakanlığıdır. İçişleri Bakanlığı ayar verme, atar yapma makamı değil, bilakis atar-gider yapmaya ve her önüne gelene atar yapmaya kalkışanlara 'Dur' demek ve haddini bildirmek gibi bir görev ve sorumlulukla hareket eden bir bakanlıktır. Bu önemli makamı siyasi amigoluk mesafesine indirmenin kişiye ve devlet hayatında işgal ettiği koltuğa sağlayacağı yeni bir mertebe de bulunmamaktadır."

MECLİS BAŞKANVEKİLİNDEN UYARI

Dervişoğlu'nun, "kirli ve karanlık ilişkiler" sözleri gerginliğe yol açtı. Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dervişoğlu'nu düzgün dil kullanma konusunda uyararak, 'Kirli, karanlık ilişkilerle anılmak' gibi bir tanımlamayı çok doğru bulmadığını söyledi. Dervişoğlu’nun sözlerine AK Partili milletvekilleri de oturdukları yerden, 'O konuda Lütfü Türkkan'a bakmak lazım. Lütfü Türkkan'a bak, devleti söğüşleyen kibarlara bak' sözleriyle tepki gösterdi.

BAKAN SOYLU: İFTİRAYA DİRENÇ EN ONURLU HAKTIR

İYİ Partili Dervişoğlu'nun eleştirilerine yanıt veren Bakan Soylu şöyle konuştu:

"İYİ Parti Sözcüsü şahsımı bütün konuşması boyunca hedef alarak, hükümetimizi de hedef alarak kirli ve karanlık ilişkiler ağının içerisinde olduğumuzu, koltuktan aldığımız güçle de tehdit ve şantaj yaptığımızı ifade etmiştir. Sayın Dervişoğlu hayatı boyunca herhalde karşı karşıya kaldığı iftiralara, ithamlara, yalanlara zannediyorum teslim olan bir karakter ortaya koymuştur. Hak savunmak, iftiraya karşı direnç göstermek, yalana karşı savaşmak bir insanın en şerefli ve en onurlu hakkıdır. Bu hak, bir kişiye bakan olduğu için verilmez, bu hak bir kişiye koltuk için verilmez, bu hak suç örgütleriyle yapmış olduğumuz mücadelede onların kolunu büktüğümüz için, onların sırtını yere vurduğumuz için, onların her biriyle ilgili büyük bir mücadelenin içerisinde olduğumuz için karşı karşıya kaldığımız bu iftirada bu hak bize insan olduğumuz için verilir." 

'TERÖRLE İLGİLİ TEK CÜMLE SÖYLEMEDİNİZ'

"Bana ahlaklı siyasetten bahsettiniz; çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum" diyen Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahlaklı olmayan siyasetten bahsediyorsunuz, doğru söylüyorsunuz. 20 dakika burada konuştunuz; Türkiye dört bir tarafında terörle mücadele ediyor, bir tek cümle sarf etmediniz. Ahlaklı olmayan siyasetten bahsediyorsunuz. Belediyelerde benim tehdit ve şantajla bürokratları tehdit ettiğimi söylüyorsunuz; ama HDP'nin, CHP'nin ve PKK'nın şehir yapılanması içerisinde olduğu belediyelere payandalık yaptığınızı ahlaklı siyasetle bağdaştırıyor musunuz?"

Bakan Soylu'nun konuşması sırasında ve sonrasında AK Parti, CHP, İYİ Parti ve HDP’li milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar devam etti, ardından görüşmelere ara verildi. Aradan sonra görüşmelere devam edildi.

 
Günlük tablo: 192 can kaybı, 20 bin 874 yeni vaka
 
DSÖ'den kritik Omicron varyantı açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Fiyat artışı açgözlülükten kaynaklanıyor
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de ...
İmamoğlu Reuters'a konuştu: Aday olacak mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde ...
O ilçede AK Parti'den çamurlu su çıkışı!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, ilçede yaşanan yağış sonrası ...
 
İYİ Parti'den bir Kılıçdaroğlu açıklaması daha!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ...
''Kur ataklarını tersine çevireceğimize inanıyorum''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. ...
Başkan Kayalar'dan Akşener'e karşılama!
Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
Başkan duyurdu: CHP'de o ilçede hukuk danışmanlığı hizmeti
CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir yaptığı açıklama ile haklarında siyasi ...
CHP'den TÜİK hakkında suç duyurusu
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, açıkladığı ekonomik verilerle ...
Sındır'dan Bornova'da iktidar mesajları
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova İlçe Başkanlığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri