POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
23 Haziran 2020 Salı - 18:19

TBMM’de İzmir tartışması: AK Partili vekiller ve CHP'li Özel karşı karşıya!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı ve İzmir parası'na yönelik açıklamaları sonrası yaşanan tartışma TBMM’ye taşındı. Oturumda AK Partili milletvekillerinin eleştirilerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi.

TBMM’de İzmir tartışması: AK Partili vekiller ve CHP li Özel karşı karşıya!

GERÇEKİZMİR  -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in turizmciler ve akademisyenlerle yapılan online toplantıda 'İzmir Bayrağı ve İzmir parası' sözleri tartışmalara yol açmıştı.

Başkan Soyer'in mesajları siyaset gündemine oturmuş,  AK Parti, MHP ve İYİ Parti cephesinden sert tepkiler gelirken, Soyer yazılı açıklamayla Montaj hileleriyle sözlerinin çarpıtıldığını ifade etmiş, 'İzmir Bayrağı'nın bir çalışma değil tarihsel veri olduğunu, 'Bizpara'nın da ayrı bir para birimi değil bir dayanışma ve gönüllük sistemi olduğunu ifade etmişti.

Söz konusu tartışma Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de (TBMM) gündeme geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM oturumunda yaptığı konuşmada Soyer’in İzmir’i Türkiye’den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini deşifre ettiğini iddia etti.

Kırkpınar’ın Soyer eleştirisine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi.  Özel mecliste yaptığı konuşmada, Soyer’in ifadelerinin çarpıtıldığını belirterek, “Söylenen kötü sözleri kabul etmiyoruz. Tunç Başkanın İzmir sevgisinden, vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden ve bedenindeki o koca yüreğinden, zihnindeki İzmir için projelerinden son derece memnunuz. Kendisini buradan bir kez daha saygıyla selamlıyoruz; onu seviyoruz, ona sahip çıkıyoruz” dedi.

KIRKPINAR: BİZİM BAYRAĞIMIZ DA VAR PARAMIZ DA!

TBMM oturumunda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik, “Milletin sinir uçlarıyla oynayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı skandal üstüne skandal üretmeye devam ediyor. Daha önce de terör örgütlerinin ağzıyla yerel yönetimlerde özerklik istemişti. Ardından, terör bağlantılı atamalar yaptı. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'nin sembol şehri olan güzel İzmir'imiz için bayrak ve para çıkışıyla haddini aştı. Kurtuluşun şehri olan İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini böylece deşifre etti. Ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak gereken cevabı ve karşılığı bugüne kadar verdiğimiz gibi, haddini aşıp İzmir üzerinde kirli emeller oluşturmaya kalkan Soyer'e de gereken cevabı yine millet olarak vereceğiz. Bizim bayrağımız da var paramız da” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÖZEL: TROL ÇALIŞMASI

Kırkpınar’ın eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Biraz önce bir dakikalık sözler sırasında bir sayın milletvekili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in ismini de vererek ancak Parlamentoda kullanılmayacak kelimeleri, âdeta sosyal medya trollerinin hakaretamiz kelimelerini kullanarak kendisine saldırdı. Ne mutludur ki Tunç Soyer'in bir-bir buçuk yıla yaklaşan icraatında kendisine getirtilebilecek eleştiri kendisinin "Yanlış anlaşılır diye yapmadık." diye ifade ettiği bir cümleyi alıp da "Bunlar para basacaklar 'izcoin' diye…" "Yani bitcoin gibi kripto paralar, türev paralardan acaba İzmir'e de kazandırabilirmiyizi yanlış anlaşılır diye arkadaşlar söylediler." ifadesinin çarptırılmasını ve "1800'lerde İzmir öyle bir şehir ki yeşil ve mavi renkli bir bayrağı varmış." ifadesinden "Efendim, Tunç Soyer İzmir'e bayrak, bir de para basacak; özerklik ilan edecek." denilen trol çalışmasının Meclis tutanaklarına geçirilmiş olmasını büyük bir üzüntüyle takip ettik. Söylenen kötü sözleri, hakaretamiz sözleri kabul etmiyoruz. Tunç Başkanın İzmir sevgisinden, vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden ve bedenindeki o koca yüreğinden, zihnindeki İzmir için projelerinden son derece memnunuz. Kendisini buradan bir kez daha saygıyla selamlıyoruz; onu seviyoruz, ona sahip çıkıyoruz” dedi.

AK PARTİLİ ZENGİN: KONUŞURKEN TARTMAK LAZIM!

Özel’in ardından söz alan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Zaman zaman birbirimizi itham ederken -işte biraz evvel konuşmalarda vardı- çokça söyleniyor "filan rejimi" yani bunların adını millet koyuyor. Referanduma gidiyorsunuz, Anayasa'yla geçiyor, bir sistemin adını millet koyuyor. Bizim isimlendirmelerimiz, muhatapların isimlendirmeleri bunların yanında tali kalıyor. O yüzden, bunları kullanırken gelecekte de bunların ne anlam ifade ettiğini, hangi anlamları doğurduğunu düşünmek lazım. Aynı şekilde ister yerel olsun ister genel manada siyasetçilerinde kendi projelerini hayata geçirirken, ifade ederken, kamuoyuna aktarırken kullandıkları argümanlar, kullandıkları dil, üslup önce yolun başında hasar açmamalı. Hasar açıldıktan sonra toparlanmaya çalışıldığında kafalarda başka kavramlar, başka anlamlar oluştuğunda iş biraz başka mecraya gitmiş oluyor. O yüzden sorumluluk sahibi siyasetçilerin bu ifadelerini, bu projelerini hayata geçirirken, evet kendi ilinizi düşünürsünüz fakat projelerin bir bütünlük içerisinde nereye oturduğunu da iyi değerlendirmek lazım, tartmak lazım” diye konuştu.

ÖZEL’DEN BİR YANIT DAHA

AK Partili Zengin’in açıklamasından sonra tekrar söz alan CHP Grup Başkanvekili Özel şunları söyledi:

“Şimdi, bir kişi yapmadım dedikten sonra böyle bir proje açıklamamış ama "Yapmasaydınız, etmeseydiniz." deyince yapmış gibi anlaşılıyor. Kripto para uygulaması ilk kez Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin gündemine getirilmiş bir uygulamadır, Konya'nın kendi parası olsun diye. Ayrıcı özerklik mözerklik dediği yok ama yerel yönetim özerklik şartına Türkiye'nin koyduğu çekinceyi kaldırma vaadi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim bildirgesinde 12'nci sıradaki 2014 yerel seçimlerindeki taahhütlerinden bir tanesidir. Bunların hepsini bilirken "Vay efendim özerklik mi, vay efendim para mı? Ayrıca şunu da söyleyeyim, Hüseyin Tanrıverdi burada Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun yerele verdiği yetkiler tartışılırken "Bu kanunun verdiği yetkilerle bir adam asamazsın, bir de para basamazsın." demiştir. Şimdi, bir yandan bunları göreceksiniz, geçmişte nelerin konuşulduğunu, sonra da, bizim belediye başkanımıza söylemediği ama kendi ifadesiyle "Ben, aslında bir "izcoin" düşünüyordum ama arkadaşlar yanlış anlaşılır dedi diye gündeme getirmedik." ifadesinden ve "İzmir, 1800'lü yıllardaki yeşil doğası ve mavi denizi simgeleyen bayrağıyla pek az şehirden bir tanesidir." ifadesinden özerklik talebi çıkaracaksınız. Bunlar, sizin şahsınızda değil ama partinizin lehine yazan çizenlerin ve biraz önce konuşma yapan Sayın Milletvekilinin dağarcığına nasıl yatıyor? Bunu yalan olarak söylemiyor da inanarak söylüyorsa, nasıl söylüyor?, Gerçekten hayret ediyorum"

 

 

 
Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası onandı
 
Yorgancılar'dan sosyal medyada 'Soyer' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası onandı
İstinaf mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan baroların yürüyüşüne destek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasaya göre barolar, kamu tüzel ...
CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma ...
 
Özuslu’dan 'siyasi üslup' uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, yaptığı açıklamada ...
Türkiye'den Macron'un açıklamalarına tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ...
Yücel’den ‘kurultay’ açıklaması: Genel Başkanımızın karşısına…
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, katıldığı canlı yayında kurultayla ilgili ...
 
Flaş! CHP'de kurultayın yeri ve tarihi belli oldu
CHP 37. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı yeri ve tarih belli oldu.
CHP gündem kurultay: İzmir trafiği raporu!
CHP’de pandemi nedeniyle ertelenen kurultay için 25-26 Temmuz tarihleri ...
Karşıyaka'daki ihale tartışması: Koç'tan 'KİK vurgulu' kontra!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri