POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
5 Temmuz 2019 Cuma - 11:10

TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!

TMMOB İzmir Şubesi DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ve Konservatuvarı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili açıklamada bulundu. DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor' başlığıyla yapılan açıklamada, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tuttuğu hatırlatıldı.

TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ve Konservatuvarı'nın Narlıdere Kampüsü’nün, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili açıklamada bulundu. 'DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor' başlığıyla yapılan açıklamada, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tuttuğu hatırlatılarak, "Söz konusu raporda riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması için neden bu kadar zaman beklenmiştir" denildi.

TMMOB İzmir Şubesi’nden, yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verilen ve 150 kişilik akademik ve idari personeli bulunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ve DEÜ Konservatuvarı'nın Narlıdere'deki kampüsünün, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili yazılı açıklamada geldi. Söz konusu fakültenin ve konservatuvarın, sadece İzmir için değil, yetiştirdiği sanatçı, yazar ve aydınlarla Türkiye’nin önemli ve kadim okulları arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bu kurumların özenle korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bünyesinde yer alan çeşitli birimlerin gereksinimi nedeniyle çeşitli atölye, tiyatro salonu, donanımlı stüdyolara ihtiyacı olan bir okulun, rektörlük gibi idari bir ihtiyaç planına göre inşa edilen bir binaya taşınmasının eğitim açısından kabul edilemez bir uygulama olduğunu hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin söylemlerinden anlıyor ve onları haklı buluyoruz. DEÜ Rektörlüğü’nün, GSF’nin taşınması konusunda almış olduğu kararları özensiz buluyor ve bir eğitim kurumuna yakışmadığını düşünüyoruz" denildi.

REKTÖRLÜĞE SÜREÇLE İLGİLİ SORULAR

Açıklamada, DEÜ Rektörlüğü’ne şu sorular soruldu:

"6 Şubat 2019 tarihinde hazırlanmış olan rapor neden bugüne kadar kamuoyundan, öğrencilerden, akademisyenlerden gizlenmiştir. Konu kamuoyunda bu kadar tartışıldığı için mi raporu açıklamak zorunda kalınmıştır? Söz konusu inceleme sadece GSF için mi yapılmıştır? Rektörlük, benzer incelemeyi GSF dışında başka binaları için de, örneğin Alsancak’ta bulunan rektörlük binası veya Tıp Fakültesi yaptırmış mıdır? Yaptırmışsa bu raporların sonuçları ne olmuştur? Madem amacınız fakülte öğrencileri, çalışanları ve akademisyenlerinin can ve mal kaybı yaşamamasıdır, neden bu süreç şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yürütülmemektedir? İnsan yaşamını doğrudan etkileyen bu süreç, krize neden olmadan yönetilemez miydi? Bu süre zarfında raporda belirtilen binaların güçlendirilmesine yönelik proje- etüt çalışması yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuç ne olmuştur? Kamuoyuyla paylaşılacak mıdır? 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tutmaktadır. Söz konusu raporda riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması için neden bu kadar zaman beklenmiştir? Bu süre içerisinde olası bir deprem sonucu meydana gelebilecek can ve mal kaybından Rektörlük sorumlu değil midir?"

 
Karşıyaka geleceğini planlıyor
 
Türkiye yollarının yarısının çizgilerini o çiziyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir sularında hayat kurtaran operasyon!
Foça ilçesinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek ...
İzmir'deki heyelan bölgesi için kritik karar!
Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle ...
Teknoloji bağımlılığında 'nine-dede' faktörü
Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Barış Horzum, TBMM ...
 
Genç kız yaşadığı dehşeti mahkemede anlattı
Avcılar'da 5 ay önce kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Rabia Kaçmaz'ın ...
2 ayda 239 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'de, polisin yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen kaçak ...
İzmir'de düğüne sahte içki operasyonu!
İzmir'in Bergama ilçesinde konuklarına sahte rakı ikram eden düğün sahibine ...
 
Taha'dan sevindiren haber: Işığı gördü
İzmir'de doğumsal katarakt nedeniyle görme engelli olarak dünyaya gelen ...
Işılay Saygın’dan üzücü haber
Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan eski bakanlardan Işılay ...
Aladağ'daki yurt yangını faciası davasında karar
Adana'nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin öldüğü yurt yangını davasında yargılanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri