POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
26 Ocak 2023 Perşembe - 14:22

TMO, İTB aracılığıyla 12 bin 500 ton kuru üzüm sattı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), stoklarında bulunan 2021 ve 2022 yılı ürünü kuru üzümleri İzmir Ticaret Borsası Kuru Üzüm İşlem Salonunda satışa sundu. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin de katıldığı, ihracatçı firmaların yoğun ilgi gösterdiği satış işleminde, yaklaşık 12 bin 500 ton kuru üzüm satışı gerçekleşti.

TMO, İTB aracılığıyla 12 bin 500 ton kuru üzüm sattı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), stoklarında bulunan 2021 ve 2022 yılı ürünü kuru üzümleri İzmir Ticaret Borsası Kuru Üzüm İşlem Salonunda satışa sundu. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin de katıldığı, ihracatçı firmaların yoğun ilgi gösterdiği satış işleminde, yaklaşık 12 bin 500 ton kuru üzüm satışı gerçekleşti. Satış seansı öncesinde konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli "İzmir Ticaret Borsası 131 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye'de borsacılık geleneğinin temel taşıdır. Bizi biz yapan değerlerimizin başında da her zaman övündüğümüz üzüm ve pamuk salonlarımız yer alıyor. Bu salonlar, güvenin ve ticari ahlakın kutsandığı yerlerdir. Salonlarımıza ve tüccarlarımıza olan sonsuz inancımızla, bir yandan çağın şartlarına uyum sağlamak amacıyla elektronik işlem platformu çalışmalarımız devam ederken diğer yandan geleneksel yapıyı güçlendirerek sürdürme gayreti içindeyiz. 1924 yılından bu yana 99 yıldır aralıksız biçimde üzüm salonumuzda üzüm işlemleri yapılmakta ve fiyat tespit edilmektedir" dedi.

'SEKTÖRÜN TÜM PAYDAŞLARI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli şöyle devam etti:

"Borsamız kuru üzüm işlem salonu üretici, tüccar, aracı ve ihracatçıdan oluşan sektörün tüm paydaşları için büyük önem taşıyor. Piyasada arz ve talep dengesinin sağlanması, tüm kesimler için aleni fiyat oluşumunun gerçekleşmesi ve kuru üzüm piyasalarımızın sürdürülebilirliği için ihracatçılarımız başta olmak üzere sektörümüzün tüm paydaşlarının işlem salonumuza daha yoğun katılımını bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisimiz de kuru üzüm piyasalarında önemli bir rol üstleniyor. Stoklarında bulunan ürünlerin satışını Borsamızda yapmaları sektörümüz açısından çok önemli. Bu kararı alan başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye, Toprak Mahsulleri Ofisimizin Değerli Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal'a ve tüm TMO yetkililerine Borsamız adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da iş birliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz."

GÜLDAL: AMACIMIZ ÜRETİCİMİZİN HAK ETTİĞİ GELİR ELDE ETMESİ

Seans öncesinde konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise "TMO olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın görevlendirmesi ile beş sezondur kuru üzüm sektöründe de faaliyet göstermeye başladık. Öncelikli amacımız üreticilerimizin kuru üzümden hak ettiği geliri elde etmesi. Biz TMO olarak üreticilerimizin korunmasında ne kadar hassas isek tüccar ve ihracatçılarımızın da aynı hassasiyeti gösterdiğine inanıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm paydaşlar için piyasayı dengeleyici bir rol üstlenmeye devam edeceğiz. Ülkemizin dünya kuru üzüm piyasalarındaki lider konumunun bundan sonra da devam edeceğini ve ihracat gelirimizin istikrarlı bir şekilde artacağını düşünüyorum. 2022 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 9 numara üzümü 27 liradan satın aldık. Stoklarımızda 2021 yılı ve 2022 yılı ürünü kuru üzüm bulunuyor. İzmir Ticaret Borsası'nda başladığımız satışlarımıza ihracatçı firmalarımızın ilgisi bizleri mutlu etti. Borsadaki satışlarımız belirlediğimiz plan çerçevesinde bundan sonra da devam edecek" ifadelerini kullandı.(DHA)

 
CHP'de Ödemiş ve Karşıyaka'nın yeni başkanları belli oldu, Karabağlar'da kriz var!
 
Kur korumalı mevduatta faiz üst sınırı kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zamların ardından benzin ve motorine indirim
Benzin ve motorine gelen dev zamların ardından yarından itibaren geçerli ...
Benzinin ardından motorine de zam!
ece yarısı itibariyle motorine 83 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği, pompa fiyatlarına yansıdı.
MB'den yeni karar: Şirketlere TL dönüşüm desteği
Merkez Bankası, liralaşma stratejisi kapsamında yeni bir karara imza attı. ...
 
Orta gelirliye konut düzenlemesi Meclis'ten geçti
Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri ...
Özgener'den teşvik edici indirim talebi!
İZTO Başkanı Özgener, kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş ...
İzmir'de taksiye zam sonrası güncelleme kuyruğu!
Taksimetre ayarlarının yeni tarifeye göre güncellenmesi için şoförler, ...
 
EYT açıklaması: İlk maaş ne zaman?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar ...
Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor
Doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşmalarından Marble İzmir Fuarı ...
Benzinin ardından motorine zam yolda!
Gece yarısı itibariyle benzine gelen 1 lira 25 kuruş zam pompaya yansıdı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri