POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Yarın geçerli olacak: Motorine indirim geliyor!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolar!
'Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz'
"Karşı konulmaz askeri güç inşa edeceğiz"
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 19:03

TOBB Başkanı: Finansmana erişim zorlaştı!

Finansmana Erişim İstişare Toplantısı'nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi büyütmeyi devam ettirebilmek için firmaların uygun koşullarla finansmana erişimlerinin sağlanması gerektiğini belirterek, son dönemde bu durumun zorlaştığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, firmaların bankalardan talep ettikleri kredileri alamadıklarını, alabilenlere ise çok yüksek faiz oranları uygulandığını belirtti.

TOBB Başkanı: Finansmana erişim zorlaştı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Finansmana Erişim İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda başladı.

Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ekonomiyi büyütmeyi devam ettirebilmek için firmaların uygun koşullarla finansmana erişimlerinin sağlanması gerektiğini belirterek, son dönemde bu durumun zorlaştığını, her il ve ilçeden bu yönde gelen şikayetlerin arttığını ifade etti.

En büyük sıkıntıyı da finansa en çok duyarlı olan, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaşadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kredi faizlerindeki yükselişin yanı sıra kredi limitlerinin yetersiz kaldığı ve kullanımda sıkıntılar yaşandığının iletildiğini söyledi.

'İŞLETME SERMAYESİ KREDİSİ KRİTİK HALE GELDİ'
Hisarcıklıoğlu, firmaların bankalardan talep ettikleri kredileri alamadıklarını, alabilenlere ise çok yüksek faiz oranları uygulandığını belirtti.

Yaşanan yüksek enflasyon ve maliyet artışları nedeniyle yatırım ve işletme sermayesi için kredi ihtiyacının geçmiş dönemlere göre çok arttığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "İşletme sermayesi kredileri, özellikle KOBİ'lerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kritik hale gelmiştir. Dolayısıyla artan işletme sermayesi ihtiyacı da dikkate alınarak, krediye erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bankalarımızın da fonlama maliyetlerini de dikkate alarak reel sektörümüze uygun koşullarla kredi sağlamaya devam etmeleri beklenmektedir. Böylelikle reel sektörümüz, her türlü olumsuz koşulları en az hasarla atlatarak, yatırıma, üretime, ihracata, istihdama azami katkıyı yapmaya devam edecektir" diye konuştu.

'KAMU BANKALARI SIKINTI SÜREÇLERDE FİRMALARIN YANINDA DURDU'
Hisarcıklıoğlu, özellikle Kovid-19 salgını döneminde kamu bankalarının reel sektör açısından ne kadar önemli ve değerli olduklarını gördüklerini vurgulayarak, 3 kamu bankasının da en sıkıntılı süreçlerde firmaların yanında durduğunu, ayakta kalmaları için destek verdiğini ifade etti.

Bu kritik dönemde de bankaların hepsinden aynı yaklaşımı beklediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Hepimizin ülkemiz için fedakarca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz. Bugünkü toplantımızın birbirimizi karşılıklı olarak daha iyi anlamak açısından önemli bir fırsat olmasını, özellikle de kredilere erişimde yaşanan sıkıntıların azaltılmasına katkı sağlamasını diliyorum" dedi. (AA)

 
Trump'tan sorgu öncesi ırkçılık suçlaması!
 
Başkan Soyer açıkladı: Gündoğdu'da 'Megastarlı' 100.yıl gecesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci el otoda 6 bin km sınırı geliyor!
Otomotiv sektöründe fiyatlar artışlarının önüne geçilmesi için yeni bir ...
Martı'ya rekabet soruşturması!
Scooterlerle ulaşım hizmeti veren Martı firması hakkında piyasadaki hakim ...
Ve EBSO'da seçim takvimi belli oldu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği ...
 
İndirim kısa sürdü, motorine yine zam geliyor!
Motorine, 10 Ağustos Çarşamba gününden( bugün) itibaren geçerli olmak ...
Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı
Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,3 puanlık azalışla ...
İcra dosyaları 24 milyon barajını da geçti!
Alım gücü düşen vatandaş borca sarıldı ancak ödeyemeyince icralık oldu. ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan çarpıcı mesaj: Tahminime göre yıl sonu enflasyonu...
EBSO Başkanı Yorgancılar, "Yılın bitmesine dört ay kaldı, bu sürede enflasyonu ...
Nebati'den Kılıçdaroğlu'na KKM tepkisi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Nebati'den 'Türkiye IMF'den borç aldı' iddiasına yanıt
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Türkiye'nin IMF'den 6,5 milyar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri