POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
22 Temmuz 2022 Cuma - 11:32

Tabip Odası Başkanı'ndan korkutan 'test' verisi!

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de Covid-19 nedeniyle vaka ile yoğun bakım servislerindeki hasta sayısının arttığını belirterek, "Her iki testten biri pozitif" dedi.

Tabip Odası Başkanı ndan korkutan  test  verisi!

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, gerek pozitif testlerde gerekse yoğun bakımda yatan hasta sayısındaki düşüşün, son dönemde tersine döndüğünü ifade etti. Kamu yönetiminin birtakım önlemleri gevşettiğini söyleyen Kaynak, maske konusunda ısrarcı olunmadığına dikkat çekerek bu durumun hazirandan itibaren vaka sayılarında artışa sebep olduğunu anlattı. Kaynak, "Haziran ayında test pozitifliği yüzde 5'lere doğru çıkmaya başladı. Bugün ise yapılan testlerin yüzde 50'si pozitif. Yani her iki testten biri pozitiftir" diye konuştu.

Kamu yönetiminin takvime bakarak birtakım tedbirler alabileceğini kaydeden Kaynak, önümüzdeki haftalarda rakamların daha net ortaya çıkacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Şu an okullar tatil. Türkiye'de 5-11 yaş grubu aşısız. Onlar birinci risk grubunu oluşturuyor. Faz 3 çalışmaları, bu yaş grubunun aşılanabilir olduğunu ortaya koydu. Okulların açılmasından önce çocukların aşılanması bu grubun bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır. 7 Haziran itibariyle hac dönemi başladı. 2020 yılında hac dönüşünde izolasyon konusunda sıkıntı yaşanmıştı. Hacca gidenler genellikle belirli bir yaş grubu olduğu için özel bir risk alanıdır. Uzun bir tatil dönemi geçirdik. Turizm hareketi nedeniyle insanlar uçak, otobüs, tren hatta özel araçlarda birbirlerine yakın temasta bulundu. Önümüzdeki haftalarda bulaş olaylarının sonucunu daha fazla görmeye başlayacağız."

'AŞI PROGRAMINI TAKİP EDİN'

Pandeminin başladığı aşısız olan ilk 6 aylık döneme göre şu an yoğun bakımlardaki hasta sayısının oldukça az olduğunu dile getiren Kaynak, son 6 aylık süreç ile karşılaştırıldığında bir artıştan söz etmenin mümkün olduğunu anlattı. Kaynak, "Yoğun bakım servislerinin Covid-19'a ayrılmış kısımları veya hastanelerdeki servisler kapatılmıştı. Fakat şu an yoğun bakımlarda az da olsa yatış var. Başlangıca göre bu düşük ama geçtiğimiz 6 ayla karşılaştırıldığında artış söz konusu. Önümüzdeki haftalar daha da artacak" ifadesini kullandı.

Vatandaşlara bazı uyarılarda da bulunan Kaynak, aşılarda hatırlatma dozlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini söyleyip, şunları kaydetti:

"Mesafeyi koruyamıyorsanız mutlaka maske takın. Toplumdaki risk grupları tespit edilerek onların önümüzdeki aylardaki hareketliliği öngörülebilir. Buna dikkat edilerek önlemler alınması şart. Bu önlemlerin başında aşı geliyor. Aşı takvimi yeniden açıldı ve randevular oluşturulmaya başlandı. Yeni varyantlara karşı aşının yüzde 100 etkisi var mı, bunu bilmiyoruz. Ama aşı en azından bir enfeksiyon hastalığının hafif geçirilmesini, sekel bırakmamasını ve komplikasyonlarının daha az olmasını sağlayacak şekilde bağışıklık sistemini ayakta tutuyor. Aşısız dönemle aşılı dönemi kıyasladığımız zaman gerek enfeksiyon sayısındaki düşme özellikle de ölüm sayısındaki azalma aşının yararlı olduğunu gösteriyor. 4 ve 5'inci aşılardan itibaren 6'ncı ayı da tamamlamış olduğumuz için bu yeni aşı döneminde risk grupları başta olmak üzere tespit edilerek vatandaşlarımızın aşı programına alınması gerekiyor." (DHA)

 
Başkan Soyer'den gençlik kampına ziyaret
 
Ödemiş'te tam gaz mesai: Türkiye'de ilk olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Biden koronavirüse yakalandı
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19'a ...
Maske zorunluluğu geri gelir mi?
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre corona virüste tablo giderek ağırlaşıyor. ...
Test verileriyle kritik uyarı: Koronavirüs gümbür gümbür geliyor!
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, kış aylarında ...
 
Haftalık corona virüs tablosu açıklandı
Haftalık corona virüs tablosu açıklandı. Türkiye'de 11-17 Temmuz haftasında ...
Tabip Odası’ndan rehavet uyarısı ve HES kodu çağrısı!
Pandemiyle mücadelede son durum hakkında açıklama yapan İzmir Tabip Odası ...
DSÖ: Vaka artışları daha kötüye gidebilir
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa ...
 
Bakan Koca: Vaka artışı 40 katına çıktı!
Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 vakalarında 40 kat artış yaşandığını söylerken ...
Uzmanından 'yaz enfeksiyonları' uyarısı
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, aşırı sıcaklarda serinlemek için ...
En sık görülen Covid belirtisi değişti!
İngiltere'de 17 bin 500 kişiden gelen verilere göre, Covid testi pozitif ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri