POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani ile görüştü
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
CHP Lideri'nden YSK'ya Hatay ve İskenderun itirazı
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Ayhan Bora Kaplan davasında ilk duruşma
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
Selektörle radar uyarısı yapmak suç mu?
29 Haziran 2022 Çarşamba - 16:49

Tartışmalı millet bahçesi projesinde kritik gelişme!

Bergama'da tartışmalara yol açan millet bahçesi projesinde yargı freni ve işi alan firmanın fiyat artışları nedeniyle sözleşme feshetmesinin ardından yeni ihale yapıldı. İş teslimi 500 gün olarak belirlendi.

Tartışmalı millet bahçesi projesinde kritik gelişme!

İzmir'in Bergama ilçesinde belediye tarafından yapılmak istenen millet bahçesi projesi gündemdeki yerini koruyor. 

14 Eylül Stadyumu alanına inşa edilmesi planlanan projeye önce stat etrafındaki esnafın açtığı davada yargı freni gelmiş ardından da fiyat artışları nedeniyle işi alan firma sözleşmesini feshetmişti. 

Proje bugün yeniden ihale edildi. İhaleye katılan 7 ayrı firma teklifini sundu. Yaklaşık maliyeti 80 milyon liradan gelen zamlar nedeniyle 204 milyon liraya çıkan Millet Bahçesi yapım işine verilen en düşük teklif 167 milyon 167 bin TL. oldu. Böylece tartışmalı projede inşa süreci yeniden başladı. 



500 GÜNDE TAMAMLANACAK!
İş teslimi ardından proje 500 günde Bergama’nın hizmetine sunulacak.  

TOKİ’nin ihalesi ile yapılacak olan millet bahçesinin donatı alanlarıyla birlikte yaklaşık 63 bin metrekare üzerine yapılacağını açıklamasında ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Millet Bahçesi’ni yapmamız engellenmeseydi şuan inşaat büyük oranda tamamlanmıştı. Bergama’mız için vizyon projemiz diye yola çıktığımız bu hayalimizi engellemeye çalışanların, şimdiye kadar tek kalemde yapılan en büyük ve en gözde projeyi önlemeye çalışanların amacı siyaseten bizi zorda bırakmaktı. Bu emel için bazı esnaflarımızı kullandılar. Siyasi saiklerle hareket eden bu kesimler, bu hizmetten kadim şehrimizin ve hemşehrilerimizin yararlanmasını engellemekten bile çekinmediler. Çünkü onların hizmet diye bir derdi yok. Sadece kendi siyasi ikballeri var. Millet Bahçesi yapılamasın, belediye yönetimi olarak biz zorda kalalım hırsı ile hareket ettiler. Ama bizim hemşehrilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmemizin önünde kimse duramaz. İnşallah 500 günde Millet Bahçesi’ni tamamlayıp, sosyal donatı alanlarının yok denecek kadar az olduğu Bergama’mıza yıllarca hizmet edecek bir projeyi kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. 

SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI? 
Bergama şehir merkezinde kalan ve işlevselliğini yitiren 14 Eylül Stadyumu yerine, UNESCO Mirası Bergama’ya yakışır bir kent meydanı yapacağının sözünü Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, göreve geldiği ilk günden itibaren bu projenin gerçekleşmesi için Bergama- Ankara arasında mekik dokudu.

Başkan Koştu, belediye bütçesinden tek bir kuruş çıkmadan ilk önce 14 Eylül Stadyumu’nun bulunduğu ve bugün itibariyle yaklaşık 100 milyon lira değerindeki arsayı belediyeye kazandırdı. Daha sonra bu arsa üzerine Çamlı Park ile birlikte 57 bin metrekare alana devasa büyüklükteki Millet Bahçesi Projesi’ni yine belediye bütçesine yük olmadan TOKİ aracılığıyla, 11 Ağustos 2021 yılı rakamları ile yaklaşık 80 milyon liraya ihale ettirdi. Süreçte bölge esnafının açtırdığı davada çıkan yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle inşaaya başlanılamadı. Ardından fiyat artışları nedeniyle işi alan firma sözleşmesini feshetti. 



SOYER'DEN ESNAFA DESTEK GELMİŞTİ 
Öte yandan alanda yargı kararına rağmen yıkımlar başlamış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bölgeye giderek esnafa destek vermişti. 

Başkanı Tunç Soyer, yargı sürecine rağmen stadyum çevresindeki 103 dükkana “riskli yapı” tespiti nedeniyle yıkım kararı gönderen Bergama Belediyesi’ne yıkımları durdurma çağrısı yapmıştı. Başkan Tunç Soyer, adı ne olursa olsun yeşil alanların yapılmasına değil, "Millet Bahçesi" adıyla yeşil alanların ranta açılmasına, esnafın mağdur edilmesine karşı çıktıklarını vurgulamış, “Pandemi süreci yetmezmiş gibi ekonomik krize karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnafa karşı takınılan bu tutum kabul edilemez. Yargıya olan inancını koruyarak direnen Bergama esnafı, yıkılan dükkânların yanında,  kapısının önü molozlarla dolmuş, elektriği kesilmiş, soğuk havaya rağmen tüple ısınarak ve iş makinelerinin gölgesinde ekmek mücadelesi veriyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. İnatla, baskıyla hiçbir kente değer katamazsınız. Yargı süreci devam ediyor. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın yanındayız. Acilen bu yanlıştan dönülerek proje rant temelli düzenlemelerden uzaklaşarak revize edilmeli ve hiçbir mağduriyet yaşanmamalı. Biz millet bahçesine değil,  bunun ardına sığınılarak yeşil alanların, kamu kullanım alanlarının imara açılmasına karşıyız” ifadelerini kullanmıştı. 

 
Vali Köşger'den Narlıdere mesaisi!
 
Motorin fiyatlarında bir indirim daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Köşger'den Narlıdere mesaisi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Narlıdere’yi ziyaret etti. Narlıdere ...
ESHOT otobüslerinde gazilere özel düzenleme
ESHOT Genel Müdürlüğü, gazilere ve şehit yakınlarına özel düzenleme yaptı.
Atık pil toplamada Çiğli rüzgarı!
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25. ...
 
Menderes'te çiftçiye yeni üretim yolları!
Menderes Belediyesi, çiftçiye destek olacak çalışmalarına devam ediyor. ...
Seferihisar'da lavanta ve ekinezya şöleni!
Seferihisar Belediyesi Lavanta ve Ekinezya hasadını 3 Temmuz Pazar günü ...
Çameria Katliamı Foça'da anıldı
Çameria Arnavutlarına karşı işlenen katliam 78. yıl dönümünde Foça’da anıldı.
 
Avrupa'nın idari başkentine İzmir evi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'i dünya kenti yapma ...
Bornova'da 500 yıllık tarih gün ışığına çıkıyor!
Bornova Belediyesi,  Bornova Büyük Çarşısı’nda binalar arasına sıkışmış ...
Engelsiz Yaşam Köyü’nde yıl sonuna özel kutlama!
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde eğitim yılının bitimi etkinliklerle kutlandı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri