POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
14 Temmuz 2020 Salı - 10:21

Tatilcilerin 'plaja eşya taşıma' tepkisi

Çeşme ilçesinde, geçen yıl halkın araçlarıyla plaj yakınına kadar giriş yaptığı Yalı Mahallesi Halk Plajı, araç trafiğine kapatıldı. Araçlarını park ettikten sonra ellerinde eşyalarla uzun süre yürüyerek, plaja ulaşabilen tatilciler, bu duruma tepki gösterdi. Tuvalet ve duşakabin olmayan plaja acil düzenleme getirilmesi gerektiğini dile getiren tatilciler, bölgedeki çadır yasağı ile trafiğe kapatılma kararının gözden geçirilmesini istedi.

Tatilcilerin  plaja eşya taşıma  tepkisi

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de, uzun yıllardır günübirlik tatil için tercih edilen Yalı Mahallesi Halk Plajı, bu yıl Çeşme Belediyesi'nin kararıyla araç trafiğine kapatıldı. Önceki yıllarda plaj yakınına araçlarıyla giriş yapan tatilciler, piknik tüpünden masa ve sandalyeye, çadırdan plaj oyuncaklarına kadar pek çok eşyayı araçlarından indirerek, ailece denize giriyordu. Bu yıl ise tatilciler, araçlarını park ederek, eşyalarıyla birlikte yaklaşık 500 metre yürüdükleri için tepki gösterdi. Kimileri tuvalet ve duşakabinin olmadığı plaja acil düzenleme getirilmesi gerektiğini savundu kimileri ise araç trafiğine kapatma kararına karşı çıktı.

'HALKI DÜŞÜNEN YOK'

Yaklaşık 25 yıldır aynı plaja geldiğini söyleyen Ali Bayram, "Biz buraya 60-70 çadır kuruyorduk. Bu plajı şimdi tamamen araç girişine kapattılar. 12 senedir buraya yazlığım var. Bu düzenleme daha düzgün yapılabilirdi. Biz de buraya araba girmesini istemiyoruz ama hiçbir düzenleme yapmadan insanları mağdur ettiler, mesafeyi çok uzun tuttular. İnsanlar mağdur. 500 metre ileri arabayı koyuyoruz. Dere tepe pisliğin içinde plaja geliyoruz. Yolu kapatacaklarına önce düzenleme yapmalılar. Belediyenin ne yapmak istediğini biz de anlayamadık. Yolun kapanması doğru ama insanları mağdur ederek değil. Buraya tuvalet yapılmalı. Buradaki pisliğe bakar mısınız? Halkı düşünen yok. İnşallah geri adım atarlar" diye konuştu. 

'YAZLIĞIMIZ YOKSA NE YAPALIM?'

Bornova'dan ailesiyle birlikte plaja gelen Gaye Hamalıoğlu da "Yaklaşık 30 yıldır buraya geliyoruz. Burayı girişi kapattılar. Doğru bir karar, insanlar arabalarıyla giriyordu, bu durum kötüydü ancak bu şekilde olmaması gerekiyordu. Çadırlarımıza bile karışıyorlar. Zaten pandemi dönemindeyiz. Otele mi gidelim? Yazlığımız yoksa ne yapalım? Mecburen çadır kuruyoruz. Bütün her yerlerde beach’ler var. Biz bu çadırları nereye kuracağız?" dedi. 

Uzun süredir ailesiyle birlikte plaja geldiğini söyleyen Sabri Çelikşan, "Her sene biz buraya geliyorduk ama bu sene plajda sıkıntı var. Arabaları buraya getiremiyoruz, çoluk çocuk zorlanıyoruz. Eşyaları plaja getiremediğimiz için sıkıntı yaşıyoruz. Normalde gelip biz bu alanda kamp kuruyorduk. Yaklaşık 7-8 senedir sürekli geliyorduk. Bu sene ilk defa böyle kapalı gördük. Bizim için çok büyük bir sıkıntı oldu" diye konuştu. 

Ailesiyle plajda vakit geçiren Suat Şahin, "Lavabo ve duş yeri yok. Her sene buraya geliyorduk. Bu sene yol kapatıldı. Burası halka en uygun yerlerden bir tanesi. Eşyaları herkes elinde getiriyor. Normalde arabalar plaja geliyordu" dedi.

Fatma Yüksel ise "Eşyalarımızı taşıdığımız için zorlandık. Çocuklar da vardı. Çocuklarımız eğlensin, diye katlandık" diye konuştu. (DHA)

 
Kredi dopingi: Konut satışı üçe katlandı!
 
Başkan Gürbüz'den Foça'yı rahatlatan açıklama: Yüzde 90'ı bitti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma güven 15 Temmuz 2020 Çarşamba 08:24

Denizin dibine kadar araba getiriliyor son derece yanlış ve tehlikeli.tabiki yazlık evi olmayanlar vatandaşlarımızda haklı kamp yapabilecekleri alanların düzenlemesi duş ve tuvalet.alanlarının düzenlenmesi.plan cercevesinde kurallara uygun. Olarak orta yol.bulunabilir ama hakkım var diye denizin dibine kadar araba çekmek mangal yakmak etrafı çöp içinde bırakmak günübirlik gelenleri çevre sakinlerinide.düşünmek kaos ortamı.yaratmadan temiz düzgün medenice yararlana bilmek için orta yol bulunabilir tabiki.kıyının büyüklüğüne göre bir kısmı düzenlenebilir düzen hijyen ve imkan dahilinde yoksa gelişi güzel her kafasına esenin her istediği yerde kamp yapmasıda kaos yaratabilir unutmayalım ki. Özgürlüklerde sınırsız değildir.kurallar dahilinde birinin diğerinin hakkını gözeterek yaşanır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddetli yağış Rize'yi de vurdu: 2 can kaybı
Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan sağanak yağış Artvin'in ardından Rize'deki ...
İzmir'de 9 ilçenin kaymakamı değişti!
Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 427 mülki idare amirinin görev ...
Vezneciler'deki terör saldırısı davasında rekor hapis cezası
Terör örgütü PKK'nın İstanbul Vezneciler'deki saldırısına ilişkin davada ...
 
MSB duyurdu: 23 askeri personelde virüs tespit edildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki ...
İzmir'de FETÖ'nün hücre evlerine baskın: 25 gözaltı
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmirliler sahil kenarında virüsü unuttu!
İzmir'de hava sıcaklığının artmasıyla birlikte evlerde bunalan vatandaşlar, ...
 
İzmir'in turistik ilçesinde korkutan yangın
İzmir'in Karaburun ilçesinde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Bayındır'da mahalleliden 'maden ocağı' isyanı
İzmir'in Bayındır ilçesinde özel bir firma tarafından açılması planlanan ...
İzmir'de öğretmenevi müdürü makamında silahla vuruldu
Konak Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Halil İbrahim Yüksel, makamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri