POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
21 Şubat 2018 Çarşamba - 09:55

Tescil işlemlerinde tek adres odalar!

Şirket kuruluşlarıyla ticaret sicil harçlarının tahsilinin yanı sıra rekabet kurumu payı ve ilan ücretleri tahsil işlemlerini de artık odalar yapacak. Konu ile ilgili değerlendirme yapan TTO Başkanı Olgun, şirket kuruluşlarında üyelerin artık tescil işlemlerini, banka ve notere gitmeden oda da yapma olanağına kavuştuğunu söyledi.

Tescil işlemlerinde tek adres odalar!

Hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla yaptığı yasal düzenlemeler ile ticaret sicil harçlarının Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları tarafından tahsil edilmesi ve ana sözleşme ve imza beyannamesi onayının TSM’ler tarafından yapılması uygulaması 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti. Son yapılan yasal düzenleme ile birlikte rekabet kurumu payları ve ticaret sicil gazetesi ilan harçlarının da Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilmesi sağlandı.

HEM ZAMAN HEM PARA TASARRUFU
Konu ile ilgili açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun; "Odalarımızın TOBB’a yaptığı talepler doğrultusunda yürürlüğe giren yasal düzenlemeler ile daha önceden kuruluş aşamasında noter huzurunda yapılan şirket esas sözleşmeleri 1yıl önce odamızda yapılmaya başlanmıştı. Üyelerimiz için ekstra yük getiren noter maliyetleri ortadan kalkmış oldu. Ayrıca vergi dairesine yatırılan Ticaret sicil harçları da odamız tarafından tahsil edilerek zaman tasarrufu sağlanmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına iletilen taleplerimiz neticesinde yapılan düzenlemelerle daha önce kayıt sermayesi ve sermaye artırımı dolayısıyla Rekabet Kurumuna yatırılan payların tahsilatları da odamız tarafından yapılmaya başladı. Ticaret Sicil Gazetesi ilan harçlarının da odamızdan tahsilatı başlamış olup bu aşama ile üyelerimizin tüm işlemleri tek merkezde yapılacak” dedi.

TİCARET HAYATINDA YENİLİKLER YOLDA
Üretimin arttırılması ve ekonomik kalkınmanın sağlanması için TOBB öncülüğünde ve bakanlıklar nezdinde birçok yeniliğin yakın gelecekte hayata geçirileceği müjdesini veren Olgun, iş dünyasının hareket kazanması için yapılacak reformların etkili olacağını söyledi. Olgun, “Türkiye’deki tüm oda ve borsaların çatı kuruluşu olan TOBB’a ilettiğimiz ve iş dünyasında ciddi sıkıntılar yaratan sorunlarla ilgili yürütülen çalışmalar meyvesini veriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tefenkçi ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

REFORMLAR YOLDA
Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformu kapsamında yakında yasalaşacak olan ve iş hayatını yakından ilgilendiren iyileştirmeler ise şunlar;
-İcra/İflas Mevzuatı: İflas erteleme kalkıyor, alacaklının haklarını koruyan daha adil bir sistem kurulacak. Şirketin devamlılığı esas alınacak, şirket devam ettirilemiyorsa hızlıca tasfiye edilecek.
-İnşaat izinleri ve tapu işlemleri: İnşaat izinlerinde mevcuttaki 18 prosedür 6’ya iniyor. Yapı denetim kanununda yapılan değişiklik ile inşaat ruhsatındaki imza sayısı 18’den 1’e iniyor. Kurumlar arası elektronik bağlantılar ile şantiye için SGK işyeri kaydı otomatik oluşturulacak, “SGK-Vergi borcu yoktur” yazıları elektronik ortamda belediyelere aktarılacak.
-Ticari Uyuşmazlıklar: 100 bin TL altı ticari yargılamalar basit yargılama usulüne tabi olacak, davalar tek hakim ile görülecek hızlıca karar bağlanacak. Yatırımcılar 10-20 bin TL lik alacak için 2-3 yıl beklemeyecek.
-Vergi Beyannamelerinin Basitleştirilmesi: Muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. Temmuzda yürürlüğe girecek uygulama ile şirketin verdiği beyanname sayısı azalacak, işlem süreleri ve mali yükler asgariye indirilecek. 

 
İzmir'de define şoku: Tescilli binada 20 metrelik tünel kazdılar!
 
Bakan Gül: Kimyasal hadım dahil tüm tedbirleri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de taşeron düzenlemesi krizi: 2500 kişi işsiz kaldı!
İzmir'de, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen, taşeron ...
Erdoğan'dan Borsa İstanbul talimatı
Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, "2018 yılı içinde Cumhurbaşkanımız ...
Yorgancılar'dan istismar dehşetine isyan ve idam çıkışı: Şimdi değilse ne zaman?
Yorgancılar, “Suçu işleyenin de, en ufak bir eğilimde bulunanın da, en ...
 
Elektrikli otoya fahiş ÖTV zammı!
Elektrikli otomobillerin ÖTV oranları 10 katın üzerinde artırılıyor. Bu, ...
İzmir'den ''rekor'' Yunanistan vizesi
Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, 2017'de 62 bin Türk ...
İnşaat sektörü 2018'de de destek bekliyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat ...
 
Firmalar sıraya girdi: Havada İzmir rekabeti
Hava kargo ile ihracat Türk su ürünleri sektörünün ihracatında 7 yılda ...
İşçiler patrondan 2 kat fazla vergi ödüyor!
2017 yılına ait 536 milyar liralık vergi geliri tablosundan çarpıcı rakamlar ...
İzmir'in limanları 2017'de rekor kırdı!
İzmir’deki konteyner limanlarında elleçlenen konteyner yüzde 10 civarındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri