POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
İzel-Çelik-Ercan yeniden dağıldı!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
Tasarlayıp öldürmeye 'iyi hal': Acılı aileden isyan!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
DEM Parti yöneticileri için müfettiş!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
Özel 31 Mart'ta kilidi açan 3 anahtarı sıraladı!
25 Mart 2020 Çarşamba - 17:40

Tire'de CHP'den çarpıcı iddia, Belediye Başkanı Duran'dan yalanlama!

CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar, ittifak ortağı İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkan olduğu Tire Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen kronik rahatsızlığı olan belediye çalışanlarına izin vermediğini iddia etti. Şenoyar, kronik rahatsızlığı olan belediye çalışanlarına izin verilmesi yönünde çağrı yaptı. CHP İlçe Başkanı Şenoyar'ın iddiası üzerine Belediye Başkanı Salih Atakan Duran yazılı açıklamada bulundu, iddiaları yalanladı.

Tire de CHP den çarpıcı iddia, Belediye Başkanı Duran dan yalanlama!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesine karşın Türkiye’de de mücadele devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir genelge yayınlayarak kamu kurumlarında çalışan; bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar ve kronik hastaların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmalarını belirtmişti.

İzmir’de İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkan olduğu Tire Belediyesi’nin genelgeye aykırı davrandığı iddia edildi. İYİ Parti’nin ittifak ortağı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Tire Belediyesi’nde çalışıp kronik rahatsızlığı olan personele Başkan Duran’ın inisiyatifi ile izin verilmediğini öne sürdü.

Konuya ilişkin Gerçekİzmir’e açıklamalarda bulunan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle kalp hastası, şeker hastası, astım, bronşit gibi kronik rahatsızlığı olanlara da izin verilirken, Tire Belediyesi’nde izin verilmedi. Burada hiçbir şekilde önlem alınmıyor, insanlar mağdur… Bu hastalıkla tedavi sürecinde ciddi önlemler alınıyor, insanlar evden çıkmıyor, işyerleri kapalı, kahveler, lokantalar kapalı… Belediyenin de bu sisteme uygun olarak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uygun olarak bu insanlara izin vermesi gerekiyor! Bu gruptaki insanların izne tabii tutulması gerekirken böyle bir önlemin alınmamasının ileride oluşabilecek herhangi bir riskin vebalini kimsenin taşıyamayacağını belirtmek istiyoruz. CHP’li meclis üyelerimiz başkanla görüştü ve belediyede çalışan kronik hastalara izin verilmesini önerdi. Ancak başkan inisiyatif kullanarak izin vermiyor. Bu iznin verilmesi, önlemin alınması lazım… Çünkü bu salgınla topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Bu inisiyatif kullanıp kullanmama meselesi değil! Bu işin tartışma konusu olmasına da gerek yok. Çünkü burada bakanlık bir izni yazı çıkarttıysa, topyekün ciddi bir mücadele örneği veriyorsak bunun da yapılması gerekiyor” dedi.

BAŞKAN DURAN'DAN AÇIKLAMA: İDARİ İZİN VERİLDİ!

CHP İlçe Başkanı Şenoyar'ın iddiası üzerine Belediye Başkanı Salih Atakan Duran yazılı açıklamada bulundu. Duran, "Corona Virüsü tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıklardan gelen genelgeler üzerine Tire Belediyesi'nde kronik rahatsızlık yaşayan, rahatsızlığını raporlarla beyan eden, hamile, engelli ve 60 yaş üstündeki personelimize idari izin verilmiştir. Bunun yanı sıra 12 yaşından küçük çocuğu olan personel de dahil olmak üzere tedbir amacıyla kurumumuzdan izin isteyen çalışanlara gerekli kolaylık sağlanarak izinleri onaylanmıştır. Kurumumuzda kronik rahatsızlığını raporla belirtmiş olmasına rağmen, engelli, hamile ve 60 yaş üstündeki çalışanlarımıza izin vermediğimiz kesinlikle gerçek dışıdır..."

 
20 küçükbaş hayvanı çalıp, satan hırsızlar yakalandı
 
'Yakacak yardımı' dediler... Altınları çaldılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çeşme Limanı krizi': CHP'li Polat'tan Bakanlığa foto-yanıt!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Ticaret ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'mücadele' raporu ve 'dayanışma' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yeni koronavirüs ...
Bakan Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı tartışmalarına ilişkin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dezenfektan talimatı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Fatih Dönmez'den, bir dezenfektanla ilgili ...
AK Parti'de İl Başkanları toplantısı telekonferans yöntemiyle yapıldı
Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler sürerken, AK Parti ...
CHP'li Serter'den Bakan Selçuk'a: Kumpas mı?
Serter, soru önergesinde, “Sayın Bakan, bu açıklama ile kendine kumpas ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş mesajlar!
Erdoğan, Twitter hesabından koronavirüs tedbirlerine ilişkin yaptığı video ...
AK Gençlik'ten komşuluk seferberliği
Türkiye genelinde, coronavirüsle mücadele kapsamında, “65 yaş ve üstü ...
CHP İl Başkanı Yücel'den Vali Ayyıldız'a ziyaret: 'Korona zirvesi'nde neler konuşuldu?
CHP İl Başkanı Yücel, Vali Ayyıldız’ı ziyaret etti. Yücel, tüm dünyayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri