POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
Sıra dışı vaka: Covid'i 613 gün atlatamadı!
3 Aralık 2020 Perşembe - 09:01

Trump: Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma

ABD Başkanı Donald Trump, "Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma" diyerek seçimlerde hile yapıldığı iddialarını yineledi. Trump, "ABD Anayasası'nı ve kanunlarını korumaktan daha önemli bir görevim yok, bu yüzden şu anda koordineli bir saldırı ve kuşatma altındaki seçim sistemimizi korumaya kararlıyım." dedi.

Trump: Bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma

ABD Başkanı Trump, seçimlerde hile yapıldığı iddialarının detaylarını içeren bir konuşmasının videosunu, Twitter ve Facebook hesaplarından paylaştı.

Yaklaşık 42 dakika uzunluğundaki konuşmasına, "Belki bu, bugüne kadar yaptığım en önemli konuşma" diyerek başlayan Trump, 3 Kasım seçimlerinde Demokratlar tarafından organize bir şekilde usulsüzlük yapıldığını iddia etti.

Trump, konuşmasında, "ABD Anayasası'nı ve kanunlarını korumaktan daha önemli bir görevim yok, bu yüzden şu anda koordineli bir saldırı ve kuşatma altındaki seçim sistemimizi korumaya kararlıyım." ifadelerini kullandı.

"OY PUSULALARINDA DEMOKRATLAR HİLE YAPTI"

Seçimlerden birkaç gün sonra Demokrat rakibi Biden'ın kazandığının ilan edildiğini, ancak bu esnada henüz kritik birçok eyalette oy sayımının devam ettiğini belirten Trump, "Anayasal süreç işlemeli ve her yasal oy sayılmalı, her yasal olmayan oy da sayılmamalı." dedi.

Trump, birçok kritik eyalette Demokratların önceden hazırlık yaparak çok sayıda oy pusulası basıp bunları belirsiz kişilere gönderip sonra da Biden lehine kullanılmış gibi kayda geçirdiklerini savundu.

Michigan, Wisconsin ve Minnesota gibi birçok eyalette seçmenlerin tamamına postayla oy pusulalarının gönderildiğini kaydeden Trump, bu yolla çok sayıda aslında geçersiz olan oyların geçerli oy gibi sisteme işlendiğini ileri sürdü.

Posta yoluyla oy kullanma yönteminin hileye çok açık olduğunu savunan Trump, ABD dışında gelişmiş hemen hiçbir ülkede bu denli yaygın posta oy kullanımı olmadığını söyledi.

"KAĞITLA OY KULLANMA İŞLEMİNE GEÇMEMİZ LAZIM"

Seçimlerde kullanılan makinelerin güvenli olmadığını ifade eden Trump, "Bizim kağıtla oy kullanma işlemine geçmemiz lazım, evet biraz zaman alır belki ama en güvenlisi o." değerlendirmesini yaptı.

3 Kasım'daki Kongre seçimlerinde kimsenin beklemediği kadar iyi bir performans gösterdiklerini anlatan Trump, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisindeki sandalye sayısını artırdıklarını ve (5 Ocak'taki Georgia'da yapılacak 2. tur Senato seçimlerinin ardından) Senato'da da çoğunluklarını koruyacaklarını ifade etti.

"Ben sonuçları doğru bir şekilde ortaya konmuş bir seçimin sonucunu kabul ederdim ancak şu durumda elimizde hile yapıldığına dair birçok gösterge ve delil bulunuyor." sözleriyle seçimleri kaybettiğini kabul etmeyeceğini dile getiren Trump, "Eğer 2020'de yapılan hilelerin altını kazımazsanız bundan sonra elimizde bir ülke kalmaz. Bu yüzden seçim sistemimizde dürüstlük ve doğruluğu sağlayacağız." yorumunu yaptı.

270 delegeye ulaşan adayın başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandığı ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat Joe Biden 306 delegeye ulaşırken, mevcut Başkan Donald Trump ise 232 delegede kalmış ve seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

 
Korkunç son: Boş arazide ölü bulundu!
 
ABD Basını: Dünyayı kurtardılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomatik silahlı 30 kişiden savaş gibi soygun!
Brezilya'da bir banka şubesine gece yarısı gelen yaklaşık 30 hırsız, Criciúma ...
ABD başkanlığına seçilen Biden ekonomi ekibini tanıttı
ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Hazine Bakanlığına eski ABD Merkez ...
ABD'de aşı dağıtımı 2021'den önce başlayacak
ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ...
 
Fahrizade suikastında iki ayrı senaryo!
İran'ın nükleer programını yöneten isimler arasında olduğu belirtilen ...
ABD tarihinde ilk: İletişim kadınlara emanet
Tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini duyuran Biden, ...
Afganistan'da bombalı araç saldırısı: 31 ölü
Afganistan’ın Gazne vilayetinde düzenlenen bombalı araç saldırısında 31 ...
 
O ülkede virüse rastlanan kediler itlaf edildi
Corona virüs salgınında mutasyon tartışmaları sürerken Danimarka’da virüse ...
ABD uçak gemisi Orta Doğu'ya geri dönüyor
Hindistan Donanması ile Malabar Tatbikatı'na katılmak üzere Körfez'den ...
Bilimsel araştırma: Pandemi ile çocukların hayat memnuniyeti azaldı
Almanya, Lüksemburg, İsviçre ve Brezilya'da yapılan bir araştırmaya göre, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri