POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çorlu tren katliamı davasında karar!
Çorlu tren katliamı davasında karar!
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
İYİ Parti'de kurultay öncesi üst düzey istifa
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
İndirim pompaya yansıdı: İşte yeni motorin fiyatı
12 Haziran 2019 Çarşamba - 00:22

Trump'ın damadı hakkında yeni iddia!

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin, 2017'den beri, isimleri bilinmeyen denizaşırı yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Trump ın damadı hakkında yeni iddia!

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin iki yılda isimleri bilinmeyen denizaşırı (offshore) yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı ileri sürüldü.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan haberde, Trump'ın göreve başladığı 2017’den bu yana Beyaz Saray Danışmanı olarak görev yapan Kushner’in emlak şirketi Cadre'nin, denizaşırı yabancı kaynaklardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Şirket bildirim raporlarına ve firmanın hesapları konusunda bilgi sahibi iki kaynağa dayandırılan haberde, söz konusu miktarın, şirketlerin gizli bilgilerini saklamasıyla ünlü vergi cenneti olarak bilinen Cayman Adaları’ndaki Goldman Sachs'a ait bir aracı kuruluş üzerinden aktarıldığı kaydedildi. 

Haberde, paranın büyük kısmının Cayman Adaları’na, denizaşırı vergi cenneti olarak değerlendirilen bir diğer merkez olan İngiliz Virgin Adaları'ndan ulaştığı, belli miktarın da Suudi Arabistan'dan geldiği iddia edildi.

Trump’ın Orta Doğu özel temsilcisi olan Kushner’in, Suudi Arabistan yönetiminden Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile yakın ilişkisi ve özellikle Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Veliaht Prens'e yönelik desteği eleştirilere konu olmuştu.

Gazetenin görüşüne başvurduğu, Başkan George W. Bush yönetiminde etik konularından sorumlu hukuk müşaviri olarak görev yapan Richard Painter, Cadre’nin yabancı kaynaklar tarafından fonlanmasının rahatsız edici olduğunu belirterek, “Kushner -ve Trump'la- ilgili sorun sahip oldukları kurumsal varlıklar. Çoğu zaman bunlara kimlerin yatırım yaptığı ve bu yatırımcıların paralarını nereden ödünç aldıklarını kimse bilmiyor.” dedi.

Haberde, Kushner’in, kardeşi Jashua ve eski Goldman Sachs çalışanı arkadaşı Ryan Williams ile birlikte 2014’te kurduğu Cadre’nin yönetiminden, Beyaz Saray’a başdanışman olarak girdikten sonra ayrılarak hisselerini azalttığı, ancak 50 milyon dolara yakın değerindeki yüzde 25 hisseyi hala elinde tuttuğuna dikkat çekildi.

Kushner ailesine ait New York'taki binada hala faaliyet gösteren emlak şirketi Cadre’nin yatırımlarının varlık değerininin ise mart ayı sonunda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na verdiği son bildirime göre, 522 milyon doların üzerinde olduğu kaydedildi.

Haberde, Kushner ve Trump’ın kızı eşi Ivanka’nın toplam servetlerinin de 235 milyon dolar ila 812 milyon dolar arasında olduğunun tahmin edildiği bilgisi paylaşıldı. (AA)

 
Suriyelilere plaj yasağına mecliste veto!
 
Trump: Kim Jong-un'dan bir mektup aldım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Temsilciler Meclisi'nden Türkiye'ye S-400 çağrısı
ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili yönetime tavsiye ...
13 yaşından küçük çocuklara cinsel tacize kimyasal hadım
ABD'nin Alabama eyaletinde, 13 yaşından küçük çocuklara cinsel tacizden ...
ABD Türk pilotların F-35 eğitimlerini durdurdu
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk F-35 pilotlarının ABD'deki eğitimlerinin ...
 
New York'ta helikopter gökdelene çarptı
ABD'nin New York kentinin Manhattan bölgesinde bir helikopter gökdelene ...
İngiltere'de başbakan adayları belli oldu
İngiltere’de Başbakan Theresa May’in Brexit krizi nedeniyle partisinin ...
Yunanistan Başbakanı Çipras'tan erken seçim talebi
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, parlamentonun feshedilerek erken ...
 
Mali'de köye saldırı: 95 ölü
Mali'de Dogon etnik grubunun yaşadığı bir köye yapılan saldırıda en az ...
Polisi şaşkına uğratan uyuşturucu sevkiyatı!
İspanya’da polisin düzenlediği operasyon sonucu sahte taşların içine saklanmış ...
Trump ile NYT arasında 'Meksika anlaşması' kavgası
New York Times (NYT) gazetesi, ABD ile Meksika arasında cuma günü varılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri