POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
21 Haziran 2020 Pazar - 10:19

Tüm detaylarıyla kongre: İYİ Parti'de yeniden Kırkpınar dönemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen İYİ Parti İzmir İl Kongresi Havagazı Fabrikası'nda sıkı tedbirler altında yapıldı. Mevcut Başkan Kırkpınar tek aday olarak gittiği sandıkta 461 oyla güven tazelerken, güne Kırkpınar'ın yanı sıra Dervişoğlu ve Çıray'ın mesajları da damga vurdu. İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in son zamanlarda yaptığı atamaları da isim vermeksizin eleştirdi.

Tüm detaylarıyla kongre: İYİ Parti de yeniden Kırkpınar dönemi!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kongreler normalleşme kapsamında yeniden yola çıkarken ilk heyecan İYİ Parti cephesinde yaşanıyor. 

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. 

Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda yapılacak kongrede koronavirüs sebebiyle seyirci alınmayarak ve sıkı tedbirler çerçevesinde gerçekleştirildi.



YENİDEN KIRKPINAR! 
Divan Başkanlığı’nı İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli yaptığı kongre İl Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Candaş Güleç adaylık için yeter sayıda imzayı toplayamaması sonucu tek adaylı seçime sahne oldu. 

Kongre öncesi 30 ilçe başkanının da desteğini alan İYİ Parti'nin Mevcut İl Başkanı 473 delegenin oy kullandığı seçimde 461 oy alarak yeniden koltuğa oturdu. 

KIRKPINAR'DAN 'SEFERBERLİK' MESAJI

Yeniden başkan seçilmesinin ardından ilk açıklamayı yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Pandemi ve sıcak havaya rağmen bu kongreye katılıp bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi ve yönetim kurulumuzu verdikleri oylar ile onurlandırmışlardır. Bundan sonraki dönemde de hep birlikte yol arkadaşlığımız devam edecektir. Pazartesi günü il başkanlığı binamızda küçük bir toplantı yapacağız. Hemen ardından da İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı olarak kentimizde adeta seferberlik ilan edeceğiz. Bundan sonra İzmir’de 30 ilçemizin bulunan köylerin tamamını ziyaret edeceğiz. Esnafımızı zaten düzenli aralıklarla ziyaret ediyoruz. Köylerimize yaptığımız ziyaretlerde, çalışan tarım işçilerimizin yaşadıkları sorunları not alarak sonrasında da parti grup toplantısında dile getireceğiz. Şu anda görüyoruz ki milletin gündemi ile Ankara’nın gündemi değişmiyor. Bu süreci elimizden geldiğince sürdürülebilir hale getireceğiz. Pandemi dolayısıyla ekonominin, dolayısıyla işsizliğin, yoksulluğun artacağını çok önce söylemiştik. Açıklanan yardımlarla ilgili de bir takım şüphelerimiz var, endişeliyiz. Bunlar ya yerine ulaşılmıyor ya da doğru rakamlar değil. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı olarak bütün bunların takipçisi olacağız. Kongremizin partimize, İzmirimiz’e ve bütün Türk milletine hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.


KIRKPINAR'IN LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALDI: 



KONGRE RAPORU 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekerek, konuşmaların kısa tutulmasını rica etti. Kırkpınar, “İYİ Parti İzmir 2. Olağan İl Kongremizin İzmir’e, partimize, Ege’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KORKU DUVARINI YIKTIK!
Adaylık konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, önemli mesajlar verdi. Kırkpınar şöyle konuştu: “Gönül isterdi ki daha büyük salonlarda daha büyük bir şölen havasında bir kongre yapalım. Yine de çok şükür ki en uzun gün en sıcak günde bile olsak, bizi dinleyenlere selam olsun. Bugün 2.5 yılını henüz doldurmuş bir siyasi hareketin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in başlattığı hareket parlamentoda en etkin ve en dinamik iyi parti grubudur. Bunu gören herkes takdir ediyor. Bu yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi önce bizleri toplayıp, dinleyip, sonra bir yol haritası çizmiştir. Henüz partimiz  yok iken genel başkanımız 44 vilayette meydanları doldurdu. Şehrimize Meral Akşener gelecek denildi o salonlar, meydanlar doldu, taştı. Sayın Genel Başkanımız, şehir şehir gezdiğinde neden engellendiğimizi ve yok sayılmak istediğimizi milletimize anlattı. Kararlı ve inançlı olan İYİ Parti parti kadroları genel seçimlerde ittifak yaptığı CHP, Saadet Partisi, ve Demokrat Parti ile aynı şekilde yerel seçimlere de ittifak ile girdi. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da Millet İttifakı’nın desteklediği adayların kazanması için teşkilat mensuplarımız sahada günlerce çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin 700 fark seçimi kazanmasına rağmen, haksız yere seçim iptal edildi. İYİ Parti Teşkilatları olarak, 14 Haziran’dan itibaren 23 Haziran’a kadar İstanbul’daydık. Gece gündüz demeden çalıştık. O süreçte Sayın Genel Başkanımız 13 günde 39 ilçede miting yaptı ve yüzümüzün akıyla 23 Haziran’ı zaferle kutladık. Bunu niye anlatıyorum? Kurdukları düzen, uyguladıkları yöntem, baskı, bizleri yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar, seçime girmememiz için her şeyi yaptılar. Ama biz bir duvarı yıktık. O duvarın adı korku duvarı! Seçimle de olsa gitmezler, ama gitmezler, şöyle gitmezler, böyle gitmezler. Nasıl gittiler?  Öyle bir gittiler ki, 25 yıllık hükümranlık sona erdi hem de sandıkla tıpış tıpış gittiler. İYİ Parti Teşkilatları olarak üzerimize her zaman her yere ne düşmüşse fazlasıyla yerine getirdik. Bugün burada icra ettiğimiz İzmir 2. Olağan Kongremizde hepinize selam olsun!”

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!
Kırkpınar sözlerini şöyle tamamladı: “Bu zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz kongremizin milletimize, devletimize, partimize hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu yoldan, yolculuğumuz devam ediyor. Ve diyorum ki; Varlığım Türk varlığında armağan olsun, Ne mutlu Türk’üm diyene!”

ÇIRAY’DAN HÜKÜMETE SALVO
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, konuşmasında hükümete yüklendi. Çıray şunları söyledi:
“Türkiye artık kalkınmakta olan ülkeler sınıfından fakirleşmekte olan ülkeler sınıfına düşmüştür. AK Parti 18 yıllık ekonomi politikaları sonucunda elini milletin cebine atmıştır. Bir daha seçim kazanma ihtimalleri yoktur. Büyük eserler yapamadılar. Bir Keban Barajı, bir Atatürk Barajı yapamadılar. Bir PETKİM Yapamadılar. Bunlar ülkeyi yönetemiyorlar. Biz size anlatıyoruz. İYİ Parti olarak bunları kapı kapı sizin anlatmanızı rica ediyoruz. Kovid süreci İYİ Parti’nin, siyaset tarihinde yapıcı olduğunu ortaya koymuş en büyük delil olacaktır. TBMM’ye bir önerge verdik; Kovid nedir, araştırılsın dedik. Onlar ne yaptı? Bu araştırma önerimize hayır dediler. Kovid bir milli güvenlik sorundur. Aldığımız tedbirler yetmez. Ve nasıl bir karantina uygulanması konusunda önerilerde bulunduk. Gelin, 14-21 gün Türkiye’yi karantinaya alın dedik. Verdikleri rakamların hiçbiri doğru değil. Hayatını kaybeden Kovid’lilerin tanısına başka teşhis koyarak Türkiye’nin Kovid’den vefat edenlerinin sayısını düşük gösterdiler. Birkaç gün önce elime bazı bilgi ve belgeler geldi. Bununla ilgili bir soru önergesi hazırlıyorum. Eski bir bürokrat olarak Türkiye’deki bürokratları uyarıyorum. Particilik yapanlarınızdan hesap soracağız. Kanunları uygulamadığınızda hesap soracağız. Bugünün yarını var. Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner.”

SİYASET VEFA YERİDİR

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında parti içi mesajlar verdi. Dervişoğlu, “Kongreler parti teşkilatlarının yeni nesillerle kucaklaşmasını sağlayacak şekilde yeniden yapılanmalarının gerçekleştirdikleri zamanlardır. İlçe teşkilatları kongrelerini yapar, delegelerini seçer daha sonra il kongresi aşamasına geçilir. Bu kongrelerin hazırlanması aşamasında üstün gayret içinde olduklarını biliyoruz. Kongreler tamamlandı, Sayın İl Başkanımızın planlamasına göre 29 Mart’ta yapılacaktı ancak pandemi süreci araya girdi. Bu yüzden yılın en uzun tarihide gerçekleştirme kararı aldık İlçelere oksijeni akciğerler taşır. Burada il kongresini icra ederken aslında İzmir’deki faaliyetlerimizi ve yapıyı koordineli bir şekilde takip ediyoruz. Yani akciğerler her zaman olduğu gibi ilçe teşkilatlarıdır. Biz kongremizi tamamladık bundan sonra top il teşkilatında diyemezler. Sıradan bir mesaj veriyorum tarihi sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyorum. İzmir’in her mahallesinde, her sokağında her hanesinde girilmedik yer bırakmama görevini size hatırlatıyorum. Yöneticilerimiz için de, yeni görevlere talip olurlar ama seçilemeyebilirler, bu gönül kırgınlığına sebep olmamalı. Siyaset vefa yeridir. Emeği olan herkese başta il Başkanımız Hüsmen Kırkpınar’a, daha önceki İl Başkanlarımız Yıldırım Ulupınar ve Koray Ükünç beylere teşekkür ediyoruz. Bizde vefasızlık olmaz. Her emek göz önünde bulundurulur” dedi.

“GERÇEKLERİ SURATLARINA TOKAT GİBİ VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dervişoğlu şöyle devam etti: “Eksikliklerimiz olabilir. Eksiğimiz olduğu yerde uyarılara ve yapıcı eleştirilere açığız. İYİ Parti siyaset içinde diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirmiş bir yapıdır. Yetkili kurumları çalışmaktadır. Başkanlık divanı toplantıları, genel idare kurulu toplantıları yapılmaktadır. Her şey ince elenip sık dokunmaktadır. AK Parti özellikle İYİ Parti siyaset sahnesine çıktığı ve Meclis’te temsil edilmeye başladığı günden itibaren gündem oluşturamamaktadır. Çünkü sınırı ne kadar çizerse çizsin o sınırı uzaklaştıracak bir İYİ Parti ile karşı karşıyadır. Bizi istedikleri gibi konuşturup susturamazlar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz günden itibaren ekonomimiz yoluna girecek dünyada en önemli 10 ekonomiden biri olacağımızı söylenmişti. Bunun emarelerini gören var mı? Şimdi sınırlarımızda olup bitenlerin ne olduğunu biz biliyoruz, kendi aramızda tartışıyoruz. İş başına geldikleri gün komşularla sıfır sorun dediler, sorunumuz olmayan komşumuz var mı? Hanesinde işsiz olmayan biri var mı? Adalet sisteminden muzdarip olmayanınız var mı? Hani kalkınacaktık? Kalkınma Politikaları ve Ekonomi Politikaları Başkanlarımızın açıkladığı veriler var, ülkemiz her alanda bir durgunluğa doğru sürükleniyor. İktidar ortağı ile birlikte gemilerinin karaya oturduğunu idrak etmiştir. Kurtuluşun bir yöntemi kalmıştır o da seçim yasasını değiştirmeyi gündeme getirmiştir. Daha önce benzerleri yapılmıştı. Türkiye’de daraltılmış bölgede seçim yapılmıştı amma o dönemin iktidarını bu kurtaramadı. Demek ki kendi varlığınızı sürdürmek üzere milletin size verdiği silahı kullanıyorsanız o silah sizi vurur. Hangi değişikliği getirmeye çalışırlarsa çalışsın. Biz bu gerçekleri onların suratına tokat gibi vurmaya devam edeceğiz.”

SOYER’E ÜSTÜ KAPALI ‘ATAMA’ ELEŞTİRİSİ

İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son zamanlarda yaptığı atamaları da isim vermeksizin eleştirdi.  Dervişoğlu, “Biz gerek yerel seçimlere gerekse mahalli idare seçimlerine CHP ile Millet İttifakı olarak girmiştik. CHP’ni İzmir’de “Türkiye genelinde evet, İYİ Parti ile birliktelik CHP’ye seçimde iyi bir başarı sağlamış olabilir ama İzmir’de İYİ Parti’nin desteğine hiç ihtiyaç yoktur” diye düşünülebilir. Bunu asla yadırgamam. Siz de şundan emin olun, hiçbir belediyenin kapısına şahsım için, sosyal çevrem için şunun işini halledin diye de gitmem. İYİ Parti’nin CHP’li özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan beklediği sadece iş, aş değildir. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan İYİ Parti’nin beklediği İzmir’in doğru yönetilmesidir. İzmir’in doğru insanlarla yönetilmesidir. Siz İYİ Parti ile birlikte sadece CHP’nin de sağlam damarını rahatsız edecek çalışmalara imza atarsanız toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz, ben buradan söylüyorum: Sabrın da bir sınırı var. Onun için benim söylediklerimi hiç kimse şahsına söylenmiş, partisine söylenmiş saymasın. Bu sadece İYİ Parti’nin değil, CHP’nin sağlam damarının da şikayetidir. Atamalar yaparken, makamları, mevkileri doldururken, kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez cüret denir. Hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir” diye konuştu. 

 





KİMLER KATILDI? 
Kongreye İYİ Parti İzmir Milletvekilleri; Aytun Çıray ile Müsavat Dervişoğlu, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın yanı sıra partinin son yerel seçimlerdeki ittifak ortağı  Cumhuriyet Halk Partisi'nden de (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı CHP’li Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı. 

ALANDAN NOTLAR 
Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde, seyircisiz gerçekleşen kongrede yalnızca; adaylar, il delegeleri, divan kurulu üyeleri ve protokol bulunuyor. Kongre alanına gelen herkesin ateşi ateş ölçerle ölçülürken, maske ile dezenfektan da dağıtıldı.

Bahçede bulunan kongre alanı İYİ Parti bayraklarıyla donatılırken, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğrafının bulunduğu büyük bir afiş de bulunuyor. Ayrıca divanın bulunacağı ve adayların konuşma yapacağı bir de platform da kongre alanında yer aldı. 



Öte yandan kongrede koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren İYİ Parti İl Yöneticisi Dündar Tanrıverdi de unutulmadı. Tanrıverdi alanda anısına bir pankartla anıldı. 

 
CHP'yi buluşturan nikah: Kalonya dünyaevine girdi
 
İzmir'de havuzlar kapalı gişe!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP 21 Haziran 2020 Pazar 18:33

Aynı CHP GİBİ OLMUŞ, 473 delegeyle 461 oy CHP DE DENİZ YÜCEL’de 653 delegeyle 258 oy almıştı. Pardon CHP delegeleri hata yapmışlar işaretlemeyi unutmuşlardı. Seçim sonuçları ittifakımıza hayırlı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'yi buluşturan nikah: Kalonya dünyaevine girdi
Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Orkun Kalonya hayatını doktor öğretim ...
AK Parti Konak'ta 450 kişiye rozet!
Konak İlçe Başkanlığı’nın organizasyonu çerçevesinde yürütülen mahalle ...
Kılıçdaroğlu'dan hükümete LGS eleştirisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, LGS'nin yapılması üzerinden hükümeti eleştirdi, ...
 
AK Partili Büyükdağ'dan ilçelere ziyaret
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Aliağa, Dikili ...
CHP Balçova'dan 'Babalar Günü' sürprizi!
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü, babalar günü nedeniyle yeni ...
Başkan Sürekli’den Efes Kanal Yolu müjdesi ve CHP'ye gönderme!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Gönül Seferberliği kapsamında ...
 
AK Parti Konak’tan üye şov!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın başlattığı ‘Gönül Seferberliği’ çalışması ...
CHP İzmir İl Eski Başkanı hayatını kaybetti
İzmir'de SHP ve CHP'de il başkanlığı yapan Hilmi Değirmenci hayatını kaybetti.
Baro'da CHP'li Purçu ve Roman STK'larla 'yıkım' zirvesi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Roman sivil toplum kuruluşlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri