POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
29 Ekim 2019 Salı - 10:09

Türkiye'de bu isimde ilk park!

Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla, Maltepe Mahallesi 30 Sokak'ta yapılan parka ismi verilen ‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. 

Türkiye de bu isimde ilk park!

Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin almış olduğu kararla, Maltepe Mahallesi 30 Sokak'ta yapılan parka ismi verilen ‘Cumhuriyet Kadınları Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. 

?Açılışa Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Maltepe Mahallesi Muhtarı Cavit Küçük Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Mesude Öney ve dernek üyeleri, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisi Ayşe Mayda, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.



Kurtuluş ve kuruluşumuz da kadınlarımızın büyük emekleri var
Açılış öncesi konuşan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, ''Mustafa Kemal Atatürk 96 yıl önce bugün, 'Efendiler yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' demiştir. Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olan modern uygar bir ülke haline gelmemizde büyük emekleri olan kadınlarımızın adını taşıyan parkımızın açılışını yapacağız. Hepimiz biliyoruz ki 'Türk Kadını' kurtuluş mücadelesinde Mehmetçiğin yanında onunla omuz omuza düşmana karşı savaşmış, Cumhuriyet'in kuruluşunda da önemli görevler üstlenmiştir. Bu mücadele sonrası Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının bugün sahip olduğu haklara, konuma gelmesinde önemli katkıları olmuştur. Maalesef kadınlarımızın sıkıntıları bitmemiştir. Kadına yönelik şiddet gibi sosyal ve çalışma hayatındaki sıkıntılar devam ediyor. Parkımızın açılmasında emeği geçen belediye başkanımıza, meclis üyelerimize ve Cumhuriyet Kadınları Derneğine teşekkür ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum'' diye konuştu.

‘En büyük değerimiz Cumhuriyet’
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ''Güzel ilçemizin kendisine yakışan bir isme sahip olduğu parkımızda birlikteyiz. Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi'nin önerisi ve Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle aldığı kararla Cumhuriyet Kadınları'nın ismini Cumhuriyetimizin 96. yılında yaşatmış olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının,  kanlarını akıtarak, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi vererek bize emanet ettiği Cumhuriyet'i yaşatmamız gerekiyor. En büyük değerimiz Cumhuriyet. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, parkımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun ''diye konuştu.

‘Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz’
 Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, ''Yönetim kurulu kararımız olan bir parka 'Cumhuriyet Kadınları Parkı' isminin verilmesini Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce'ye ilettik. Başkanımız ‘bu bizim büyük bir gururdur, dedi. Bugün belediye meclisimizin vermiş olduğu kararla  parkımızın açılışını gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Kadınları Parkı ismi diğer tüm ilçe ve il belediye başkanlarımıza örnek olmalıdır. Bu ismi daha çok yerde görmek istiyoruz. Bu vesiliyle Başta başkanımız Mustafa İnce'ye, belediye meclis üyelerine ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Güzelbahçe Halk Oyunları Kadın Zeybek Ekibi sahne aldı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası Kevser Külahçıoğlu ve Tarık Aru ikilisi tango gösterisi yaptı. Ardından Cumhuriyet Kadınları Parkı açılışı gerçekleştirildi.

 
Mevlana Heykeli'ne büyük saygısızlık
 
Binlerce Karşıyakalı tek ses, tek yürek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da fener alayı coşkusu
Cumhuriyet'in 96'ncı kuruluş yılı Bornova'da coşkuyla kutlandı. Otoyol ...
Buca'da 96.yıla özel resepsiyon!
Buca Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, 96’ıncı yıla özel resepsiyon ...
Çiğli'de büyük Cumhuriyet coşkusu
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıl dönümü ...
 
CHP'li başkanlardan videolu 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetle varız!
İzmir'in CHP'li belediye başkanları Cumhuriyet Bayramı'nı başkanların ...
Aliağa'da kritik mesai: İYİ Parti MHP'li Acar'dan ne talep etti?
Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 250 işçi için uzlaşı görüşmesi yapıldı. ...
İzmir'de büyük deniz çalıştayı... Soyer hedefi koydu: Akdeniz Başkenti!
Kentte deniz ulaşım hizmetini veren İZDENİZ'in koordine ettiği “Akdeniz’in ...
 
Ve İzmir'in ilk dijital kütüphanesi kapılarını açtı!
Büyükşehir Belediyesi’nin ilk dijital kütüphanesi hizmete açıldı. Açılışta ...
Selvitopu: Eğitime desteğimiz sürecek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak eğitimi ...
Soyer'den 'Nurettin Soyer' ve 'Kıbrıs krizi' hakkında çarpıcı mesajlar!
Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu günlerde babası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri