POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Eros'un katiline verilen cezaya itiraz!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
14 Mayıs 2019 Salı - 12:44

Türkiye’nin organik buluşması İzmir'de başlıyor

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden sertifikalı organik ürünler ile hizmet sektörüne yönelik tek fuar olan Ekoloji İzmir Fuarı, 15 Mayıs Çarşamba günü açılıyor.

Türkiye’nin organik buluşması İzmir de başlıyor

Türkiye’nin organik buluşması 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliği ile İZFAŞ tarafından 15 - 18 Mayıs tarihleri arasında fuarizmir’de düzenleniyor.

Organik giyimden gıda, kozmetik ve temizlik ürünlerine kadar yenilikçi geniş bir ürün yelpazesinin sergileneceği, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının katılacağı, çeşitli etkinliklerin yer alacağı 10. EKOLOJİ İzmir Fuarı, dört gün boyunca hem sektör profesyonellerini hem de son tüketiciyi ağırlayacak. Fuar kapsamında uluslararası buluşmalar, sektörel paylaşımlar, Ekoloji Ormanı’na fidan dikilmesi, Türkiye’nin organik sektöründeki yeriyle ilgili toplantılar yapılacak. Fuara girişler, hem sektör profesyonelleri hem de son tüketici için ücretsiz olacak. Ziyaret saatleri ise 10:00 ile 19:00 arası olarak belirlendi. 

ORGANİĞİN KALBİ EKOLOJİ İZMİR’DE ATACAK
Ekoloji İzmir Fuarı, bu yıl fuarizmir’in A Holü’nde düzenlenecek. Türkiye’den Adıyaman, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak; yurt dışından ise İspanya ve Ukrayna’dan toplamda 97 katılımcı Ekoloji İzmir Fuarı’nda yer alacak. Fuara organik tarım-gıda ürünlerinin yanı sıra,  organik kozmetik, tekstil, gübre, tohum, makine, danışmanlık ve kontrol sertifikasyon kuruluşları, laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşları da katılacak.

İHRACAT ALIM HEYETİ PROGRAMI İLE DESTEKLENECEK
Dünyada son 15 yılda yüzde 500 büyüyen organik ürün pazarının temsilcileri, 10. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında oluşturulan “Alım Heyeti Programı”nda bir araya gelecek. Ülke ve kent ekonomisinde ticaret hacmini ve kalitesini geliştirmeyi amaçlayan fuarda, hedef ürün gruplarına göre gerçekleştirilecek ikili iş görüşmeler Türk organik sektörünün ortaya koyduğu 1 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlayacak. Toplam organik ürün ticaret hacminin yüzde 85’inin ihraç edildiği Türkiye’de toplam organik üretiminin yüzde 35 ile başını çeken Ege Bölgesi’nin kalesi olan Ekoloji İzmir Fuarı’na Amerika, Almanya, Fransa, Lübnan, Makedonya, Polonya, Slovenya, Tacikistan ve Ukrayna’dan profesyonel ziyaretçiler gelecek.

BİLİMSEL ETKİNLİKLERLE ZENGİNLEŞECEK
Fuarda; “Organik Kozmetik ve Temizleyiciler”, “Organik Ticaret ve Pazarlama Platformu” ve “6. Organik Tarım Sempozyumu” etkinlikleri kapsamında yerli ve yabancı uzmanlar, 15 - 17 Mayıs tarihleri arasında sektör temsilcileri ile bir araya gelecek. Etkinlikler, organik sektöründe Türkiye ve dünyada yürütülen çalışmalara ışık tutacak. Fuar kapsamında ele alınan etkinliklerden ilki, son dönemlerde özellikle kadınların bir hayli ilgisinin çeken organik kozmetik ürünlerine yönelik yapılan çalışmalar olacak. 15 Mayıs Çarşamba günü Bio-Foundation tarafından “Organik Kozmetik ve Temizleyiciler” adı altında düzenlenecek konferansta, organik kozmetik ürünleri başta olmak üzere temizlik maddeleri de gündemde olacak. Konferansta; organik kozmetik pazarı ve Türkiye’nin potansiyeli, Türkiye’nin bu sektördeki üretimi ile pazar hacmi, organik deterjanlar ve bu ürünlerin sertifikalandırılması gibi ana başlıklar tartışılacak. Fuarın ikinci günü yine Bio-Foundation iş birliği ile düzenlenecek Organik Ticaret ve Pazarlama Platformu kapsamında ise “Türkiye Organikleşiyor” konusu ele alınarak Türkiye’nin organik üretimindeki ticari önemine vurgu yapılacak. Yerli ve yabancı uzmanların bir araya geldiği etkinlikte, dünyadaki organik gıda sektöründe pazar gelişimi ve başarı faktörleri değerlendirerek uluslararası ve bölgesel ticaret için daha iyi alternatifler Türkiye’deki sektörün öncü firmalarıyla tartışılacak.

ULUSLARARASI BİR ARENAYA DÖNÜŞECEK
Türkiye’de 1999’dan bugüne dek Ekolojik Tarım Derneği Organizasyonu (ETO) öncülüğünde aralıklarla düzenlenen Organik Tarım Sempozyumu’nun altıncısı uluslararası düzeyde ilk kez 15-17 Mayıs tarihleri arasında fuar kapsamında gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı sektör temsilcileri ile uzmanların bir araya geleceği Sempozyum’da, organik bitkisel ve hayvansal üretim, işleme ve ticaretindeki güncel gelişmeler paylaşılacak. Sempozyuma; Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Avrupa Birliği temsilcileri ile Danimarka, Ukrayna, Tunus, Lübnan, Makedonya, Tacikistan, Lübnan’dan sektör, kurum ve kuruluşların öncü isimleri katılacak. Uzmanlar, organik üretim ve pazarındaki gelişmeleri değerlendirerek Türkiye’deki organik tarımı mercek altına alacak.

ETKİNLİKLER DURMAYACAK
Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nin fuar süresince organik tarım ve üretimle ilgili etkinlikleri olacak. 16 Mayıs Perşembe günü saat 13.30-15.00 arasında gerçekleştirilecek “Çiftçi Saati” ile üreticiler uzmanlarla bir araya gelirken, yine aynı gün “Gıda Toplulukları Paneli” ile doğrudan üreticiyle buluşmayı hedefleyen bilinçli gıda tüketicileri ile üreticilerin deneyimleri paylaşılacak. 18 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek “Ekolojik Yaşam Buluşmaları” etkinliğinde ise son dönemde beslenme ve sağlıklı yaşam arasındaki önemli çalışmalarıyla gündemde olan Doktor Yavuz Dizdar, fuar ziyaretçilerinin gıda ve beslenme ile ilgili sorularını cevaplayacak.

EN İYİSİ İÇİN YARIŞIYORLAR
Geçtiğimiz yıl ilk kez “En İyi Organik Ürün” seçimi için düzenlenen ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören yarışma, bu sene de organize edildi. Fuar’a katılan firmalar ürettikleri ürünleri, içerik ve fiyat bilgileriyle İZFAŞ yetkililerine teslim edecek. Katılımcılar yarışmada en fazla iki ürünle yer alabilecek. Ürünler 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında Ekoloji İzmir Fuarı “En İyi Organik Ürün” standında görücüye çıkacak. Sektör temsilcileri, medya temsilcileri ve organik sektörün tüm paydaşlarından oluşan ziyaretçiler en beğendikleri ürünler için oy kullanacak. Hazırlanacak kartlara en beğenilen dört ürün yazılarak, oyların toplanacağı kutuya bırakılacak. Ziyaretçilerin oylarıyla “Türkiye Organik Ödülü 2019” adı altında birinci başta olmak üzere, ikinci, üçüncü ve dördüncü belirlenecek.

EKOLOJİ ORMANI BÜYÜYOR
Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında oluşturulan Ekoloji Ormanı bu yıl da büyümeye devam ediyor. Kentte yeşillendirme çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Ekoloji Ormanı projesine müracaatlar fuarın internet sitesi olan https://ekolojiizmir.izfas.com.tr üzerinden gerçekleşirken, başvurular fuarda da sürecek. Bu yıl 500 fidanın dikileceği alan Evka-5 olarak belirlendi. Kayıt yaptıran Fuar takipçilerinin fidanları, önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından dikilecek. Gerçekleşecek dikimlerle birlikte 5 yılda İzmir’in verimli topraklarıyla buluşan fidan sayısı 2 bini aşacak.

 
Turgut Pura Vakfı Heykel Sergisi Konak’ta
 
İzmir'de dezavantajlı okullara 'kamera' geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart 'Basmane Çukuru' kararını resmen açıkladı: Proje iade!
Güçbirliği A.Ş’nin borçlarına karşılık yıllar önce TMSF tarafından el ...
Albayrak açıkladı: Yeni emeklilik sistemi yolda!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, emeklilik sisteminde değişiklik ...
Kiraz mevsiminde dert yüksek maliyet!
Kemalpaşa ilçesindeki kiraz üreticisi, bu yıl verimden memnun. İç pazarın ...
 
"LPG'li araçlara kapalı otopark yasağı kalksın"
LPG'li araçlara kapalı otopark yasağı kalksın, MTV indirimi yapılsın, ...
Mali müşavirler seçimini yaptı: Zafer Adak'ın
23'üncü Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Oda’ya kayıtlı 7 bin 840 üyeden ...
Albayrak: Cari açıkta sıfıra yaklaşıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Cari açıkta sıfıra doğru yaklaştığımız ...
 
İzmir'de organik tarımın öncüsü fuar!
Dünyadaki organik pazarına ışık tutan etkinliklere ev sahipliği yapmaya ...
Türk Eximbank'ta flaş ayrılık!
Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, görevinden ayrıldığını belirterek, ...
Genç girişimciler İzmir'de buluştu
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri