POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
8 Aralık 2021 Çarşamba - 10:31

UNESCO Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Birliği'ne Türkiye'den ilk üye Çiğli!

Çiğli Belediyesi artık dünya vatandaşlarının medya ve enformasyona ulaşımı konusunda uluslararası iş birliğini amaçlayan UNESCO MIL Alliance (Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Küresel Birliğine) üyesi... Çiğli Belediyesi, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Afrika, Asya-Pasifik ve Arap Yarımadasında temsilciliği olan ve 122 ayrı ülkeden 1000’e yakın üyesi bulunan birliğe Türkiye’den üye olan ilk yerel yönetim oldu.

UNESCO Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Birliği ne Türkiye den ilk üye Çiğli!

Çiğli Belediyesi, dünya vatandaşlarının medya ve enformasyona ulaşımı konusunda uluslararası iş birliğini amaçlayan UNESCO MIL Alliance (Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Küresel Birliğine) üye oldu.

UNESCO tarafından 26-28 Haziran 2013 tarihinde Nijerya’nın başkenti Abuja'da gerçekleştirilen Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Ortaklıkları için Küresel Forum sırasında oluşturulan Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Küresel Birliği, öncelikli olarak çocuklar ve gençler başta olmak üzere vatandaşları medya, bilgi, BİT ve 21. yüzyıl için gerekli olan okuryazarlığın diğer yönleriyle ilgili yeterliliği kazandırmayı hedeflemektedir. Medya ve Bilgi Okuryazarlığı (MIL), bilgi ve medya içeriğini akıllıca aramak, eleştirel olarak değerlendirmek, kullanmak ve katkıda bulunmak adına çevrimiçi hakların bilgisi; çevrimiçi nefret söylemi ve siber zorbalıkla nasıl mücadele edileceğini anlamak; bilgiye erişim ve bilginin kullanımını çevreleyen etik konuların anlaşılması; ve eşitliği, özgür ifadeyi, kültürlerarası/dinler arası diyalogu, barışı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. 

Akıllı şehirlerin anahtarı: MIL Alliance

2018 yılında Küresel Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Haftası vesilesiyle “Medya ve Bilgi Okuryazar Şehirler” (MIL Şehirleri) girişimi tasarlandı. Şehirleri, dünyadaki diğer şehirlerle bağlantılı hale getirmeyi amaçlayan MIL Şehirleri girişimi, yerel yönetim yetkilileri, şehir kütüphaneleri, müzeler, arşivler, toplu taşıma operatörleri, sağlık tesisleri, örgün, yaygın ve yaygın eğitim kurumları, kentsel kalkınma ajansları ve kentsel kalkınma ajansları arasında köprüler kurmak için tasarlanmış olup; medya ve bilgi okuryazarı vatandaşların güvenli, kapsayıcı ve akıllı şehirler yaratmaya nasıl katılabileceklerini vurgulayarak, taban yaratıcılığını ve girişimciliği teşvik etmektedir.

İlk yerel yönetim Çiğli oldu

Çiğli Belediyesi, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Afrika, Asya-Pasifik ve Arap Yarımadasında temsilciliği olan ve 122 ayrı ülkeden 1000’e yakın üyesi bulunan birliğe Türkiye’den üye olan ilk yerel yönetim oldu.

İlk toplantı 9 Aralık’ta

Çiğli Belediyesi, üye olan diğer yerel yönetimler, sosyal medya, sivil toplum ve medya temsilcileri ile UNESCO ve Internet Governance Forum (IGF) tarafından 9 Aralık Perşembe günü düzenlenecek İnternet Yönetişim Forumu'nda medya ve bilgi okuryazarlığını ele almak için ilk kez dijital mecrada bir araya gelecek.

“İnsanların bilgiye erişimi kolaylaşacak”

İnsanlığın bilgiye erişimini ve ifade özgürlüğünü güçlendirmeyi amaçlayan UNESCO MIL Alliance Küresel Birliğine dahil olmaktan ötürü mutlu olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Tüm dünya insanlarının 21. yüzyıl imkanlarından eşit bir şekilde yararlanarak bilgiye ulaşmasını sağlamak adına önemli bir iş birliği gerçekleştirdik. Özellikle geri kalmış ülkelerin medya, kütüphane, internet ve diğer bilgi sağlayıcıların geliştirilmesi adına birlikte çalışacağız. Kadınlar, çocuklar, gençler ve engellilerin eğitim ve öğretimden geri kalmaması adına projeler geliştireceğiz. Bu çalışmaların yanı sıra sanayi, tarım, çiftçilik, yaban hayatı koruma, ormancılık ve doğal kaynakların korunması noktasında sürdürülebilir politikalar üreteceğiz. Çiğli Belediyesi olarak, belirlediğimiz bazı üye kurumlarla proje bazlı iş birliği gerçekleştireceğiz. Her yıl 24-31 Ekim tarihlerinde dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Küresel MIL Haftası etkinliklerine önümüzdeki yıldan itibaren ülkemizde öncülük edeceğiz. Diğer yerel yönetimlerimizin de bu birliğe katılarak, insanlık ve dünya yararına gerçekleştirilen çalışmalara destek olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 
Bayır: "Yapamıyoruz" deyin, biz gelir yaparız!
 
Buca'da gençlere iş garantili meslek eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de uluslararası bir arada yaşam zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Eşit Yurttaşlık Mümkün” ...
Çeşme'de tarihi karar: Sosyal konut projesi meclisten geçti
Çeşme Belediyesi çok önemli bir proje için meclis toplantısında tarihi ...
Büyükşehir çölyak ve fenilketonüri hastalarının da yanında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çölyak ...
 
Başkan Batur: Bu tablo Konak’ın zenginliği
3. İzmir Sefarad Kültür Festivali, dopdolu etkinlik takvimiyle Konak’ta ...
Büyükşehir'den havaalanında bekleme kabusuna son verecek hamle!
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer'in kentteki otopark sayısını ...
Pınarbaşı'na spor yatırımı yağmuru!
Bornova Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki mevcut tesisler baştan aşağı yenileyecek ...
 
Başkan Karakayalı'dan otobüs sitemi!
Başkan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla Kemalpaşa ...
Soyer, Büyükelçi Kwaasteniet’i ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi ...
Buca’da engelli kediler yeni yuvalarını bekliyor
Buca Belediyesi, Engelli Kedi Evi’nden sahiplenilen engelli kedilere ömür ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri