POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
Emekli maaşı açıklaması: Temmuzda masaya yatacak!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
ABD heyeti Ankara’ya geliyor: Masada kritik konular!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
BDDK'dan yeni 'Seçil Erzan' kararı!
7 Eylül 2019 Cumartesi - 13:21

Uğur Dündar belgeseli Çeşme'yle buluştu

Usta gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar’ın hayatını anlatan belgesel Alaçatı Amfi Tiyatro’da Çeşmeliler ile buluştu. Uğur Dündar’ın serüven dolu hayatının yanı sıra, özlenen Türkiye’nin de yer aldığı belgesel Çeşmeliler’den büyük alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Uğur Dündar Türkiye’nin yaşayan gerçek efsanesidir ve iyi ki var. Bu ülkenin Uğur Dündar’lara ihtiyacı var” dedi.

Uğur Dündar belgeseli Çeşme yle buluştu

Duayen televizyon habercisi usta gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın meslek yaşamının 50. yılı belgeseli Çeşme’de gösterildi. Alaçatı Amfi Tiyatro’da düzenlenen belgeseli izlemeye Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, hayatı belgesele taşınan duayen gazeteci - yazar Uğur Dündar, belgeselin yönetmenliği yapan gazeteci ve televizyoncu Gökmen Ulu, gazeteci-yazar Korcan Karar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğur Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özelliklerinin anlatıldığı belgeselde bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bazı görüntüler de yer aldı. Girişte ve jenerikte Türkiye’nin evrensel değerlerinden Fazıl Say’ın “Kumru” adlı eserinin yer aldığı belgeselin finalinde ise dünya çapındaki klasik müzik bestecisi Can Atilla’nın “İnanç ve Zafer” isimli eseri kullanıldı. Belgeselde Uğur Dündar’ın yaşamına tanıklık eden,  Türkiye’nin tanınmış simalarından Müjdat Gezen, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Metin Akpınar, Bekir Coşkun, İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım, Halit Kıvanç, Güneş Tecelli, Emin Çölaşan, Ferda Öngün, Mustafa Hoş, Sedef Kabaş, Mine Özbek, Orhan Baykal, Murat Ergün, Umur Bugay, Ayşenur Arslan, Uğur Dündar’ın hayatından kesitler anlattı.

“Uğur Dündar Türkiye’nin yaşayan efsanesidir”

Belgesel sonrası Uğur Dündar’a çiçek vermek için sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Uğur Dündar Türkiye’nin yaşayan gerçek efsanesidir ve iyi ki var. Ben bir siyasetçi olarak iyi ki böyle bir öğretmene sahibim. Bu ülkenin Uğur Dündar’lara ihtiyacı var. İyi ki varsınız Uğur Dündar. İyi ki Çeşme’desiniz, iyi ki bizimlesiniz. Efsaneyi belgeselleştirdiği için yol arkadaşım Gökmen Ulu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Sadece yaşlanmamak için yaşanmamış bir hayat bu!”

Hayatını izlerken zaman zaman duygulanan, zaman zaman kahkaha atarak kendisini alkışlayan Çeşmeliler’e teşekkür eden Uğur Dündar, “Bütün hayatım boyunca sizin o eşsiz desteğiniz olmasaydı, bunların hiç birisini yapmam mümkün olmazdı. Herkesin bir hikâyesi vardır, ben kendi hikâyemi bir cümle ile özetlemem gerekirse sadece şunu söyleyebilirim, sadece yaşlanmamak için yaşanmamış bir hayat bu. Benim meslek hayatıma katkıda bulunmuş, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belgesel gelirleri eğitime bağışlanacak

Belgeselin yönetmenliğini yapan gazeteci ve televizyoncu Gökmen Ulu da belgeselde özlenen Türkiye’nin görüldüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu belgesel, hayatının önemli bir bölümünü topluma vakfeden, elli yıldır bizim için, halkının iyiliği için fedakârca çalışan ustaya şükran borcumuzun bir tezahürü. Yurttaş olarak, ona olan teşekkür borcumuzun bir taksidi belki de. Güçlü vefa borcumuzun yanı sıra belgeselimizin başka önemli yönleri de olduğunu düşünüyorum. Onlardan biri bugün olduğu gibi yarın da Uğur Dündar’ın toplumun rol modellerinden biri olacak olması. Ayrıca belgeseli izlerken özlediğimiz Türkiye’yi de görüyoruz. Her şeyin çok güzel olacağı güneşli günlere yürürken, ustanın da belirttiği gibi, kahramanları olmayan toplumlar yok olmaya mahkûmdurlar. O nedenle iyi ki Uğur Dündar var. Ve özellikle genç kardeşlerimize bir mesajımız var; nerede olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, Uğur Dündar gibi yaşayın.”

Ulu, belgesel filmini hiçbir maddi karşılık beklemeden yaptığını, ileride oluşacak olası gelirlerin tamamının eğitime bağışlanacağını açıkladı.

 
Başkan Soyer 'Çiçek gibi İzmir' için sahada tam gaz!
 
Kılıçdaroğlu: Harcanan her kuruşun hesabını vereceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer 'Çiçek gibi İzmir' için sahada tam gaz!
“Çiçek gibi bir İzmir” için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Konak'ta okullarda temizlik harekatı
Konak Belediyesi yeni eğitim yılı öncesinde öğrenciler okulları ile buluşmak ...
Selvitopu'ndan Kavacık Festivali'ne davet
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 88. İzmir Enternasyonal ...
 
Foça Belediyesi de İEF'de yerini aldı!
Foça Belediyesi, özenle hazırladığı fuar standında Foça’nın turistik zenginliklerini tanıtıyor.
Buca'dan İEF'de anlamlı stant!
Türkiye’de son dönemlerde giderek artan kadın cinayetlerine karşı mücadele ...
Sandal'dan ziyaretçilere anlamlı hediye
İzmir Fuarı 3 No'lu holde ziyaretçilerini ağırlayan Bayraklı Belediyesi, ...
 
İzmir Fuarı'nda Karşıyaka rüzgarı
Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 88'inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
İzmir ulaşımında kış dönemi!
Okullarda yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
İmamoğlu İzmir'de... Soyer'e ziyaret ve ilk mesaj: Coşmak istiyorum!
İEF'nin açılışı için İzmir'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri