POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
24 Nisan 2022 Pazar - 16:38

Ülkeye örnek proje kente yayılıyor: Yeni durak Tire!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilkini Seferihisar'da hayata geçirdiği Çocuk Belediyesi projesi yaygınlaşıyor. Başkan Tunç Soyer'in vizyon projesini tüm ilçelere yaymak adına başlatılan çalışmalar kapsamında ikinci Çocuk Belediyesi Tire'de açıldı. Başkan Soyer, “Çocuk Dostu Kentler” yaratmak için UNICEF kriterlerinin yaşama geçirilmesi amacıyla Türkiye’de çeşitli uygulamalar yapıldığını anımsatarak, bu kriterleri sağlamak için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

Ülkeye örnek proje kente yayılıyor: Yeni durak Tire!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilki Seferihisar'da başlatılan Çocuk Belediyesi uygulaması yaygınlaşıyor. Katılımcı demokrasiyi geliştirmek, çocukların düşüncelerini açıkça söyleyebilmelerini, çözüm üretebilmelerini, karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını destekleyen, çocuk haklarını gözeten ve çocukların yönetime doğrudan katıldığı, çocuk odaklı sistem Çocuk Belediyesi Tire'de de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Belediyesi'nin birlikte hayata geçirdiği Çocuk Belediyesi'nin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından yapıldı.

Diğer ilçeler de projeyi örnek aldı
Çocuk Belediyesi açılış programının sunuculuğunu Fatih Ortaokulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Abdullah Yağız Güreşen ile Ecem Betül Kara üstlendi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile eşi Necibe Duran, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, çok sayıda çocuk ve yurttaş katıldı.

3 ilçede daha çalışmalar sürüyor
Açılışta konuşan Başkan Tunç Soyer çocukların gözlerindeki pırıltıyı gördüğünü, herkesin tüm gücünü bu pırıltıdan aldığını söyledi. Başkan Soyer, Karşıyaka ve Buca'da da ilçe belediyelerinin çocuk belediyesi açılışına hız verdiğini, Gaziemir’de ise Çocuk Meclisi çalışmalarının başladığını duyurdu. Başkan Soyer, “Çocuk Dostu Kentler” yaratmak için UNICEF kriterlerinin yaşama geçirilmesi amacıyla Türkiye’de çeşitli uygulamalar yapıldığını anımsatarak, bu kriterleri sağlamak için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

“Ne yapıyorsak aslında çocuklarımız için yapıyoruz”
Kentin her köşesini, sokakları, caddeleri, evleri ve parkları kısacası bir şehri şehir yapan ne varsa tümünü çocuklarla paylaştıklarını belirten Başkan Soyer, “Dahası şu hayatta ne yapıyorsak yapalım… Projelerimizi ve tüm planlarımızı. Aslında çocuklarımız için yapıyoruz. Görevimiz ne olursa olsun. Bizlerin ağzından çıkan cümleler, aldığımız her bir karar, bizden çok çocuklarımızın yaşamına değiyor. Onların geleceğini belirliyor” dedi.

“Dünyayı çocukların gözünden görebilmeliyiz”
Bu düşünceden hareketle, Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini yürürken Çocuk Belediyesi kurmaya karar verdiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “ Çünkü çocukların kendi gelecekleri tarif edilirken söz hakkı olması gerekiyordu. Böylelikle, Türkiye’nin ilk Çocuk Belediyesi Seferihisar’da doğdu. Kurduğumuz Çocuk Belediyesi bir belediye başkanı olarak bana şu imkanı verdi: Dünyayı çocukların gözünden görebilmemi mümkün kıldı. Bir park mı yapılacak? Yoksa bir okul, pazaryeri mi? Elbette uzmanların, karar vericilerin düşünceleri önemli. Fakat bir tesisi, orayı kullanacak çocukların gözünden görmek en az meselenin teknik özellikleri kadar değerli. Çünkü o park, o okul, o yaşam alanı çocuklara ait.”

Çocuk Belediyesi kent geneline yayılıyor
Başkan Soyer Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde sadece çocuklar için değil, aynı zamanda çocuklarla birlikte icraat yapmanın anahtarını bulduklarını da dile getirerek “Bugün bu anahtarı, İzmir’in kadim ilçesi Tire’ye taşıyoruz. Bugün, Tire Belediyesi ile birlikte Tire Çocuk Belediyesi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz. İzmir’in bir başka bölgesinde, Gürçeşme’de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi kampüsünün yapımı devam ediyor. Binanın tadilatı ve bahçesinin yapımı için Tire Belediyesi’ne destek vermekten gurur duyduğumuz çocuk belediyemize katkımız bundan sonra da sürecek. Buradaki organizasyonlar, eğitim faaliyetleri ve diğer tüm çalışmalarda da Tire Belediyemizin yanında olacağız” dedi. Soyer, Çocuk  Belediyesi vizyonunu benimseyerek Tire’ye taşıyan Salih Atakan Duran'a teşekkür etti.

“Çocukların görüşlerini hayata geçirme imkanı bulacağız”
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Çocuk Belediyesi'ni ilçeye kazandıran İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ederek, “Bu güzel uygulama ile çocuklarımızın belediyeye daha çok katılmalarını sağlayacağız. Onların görüşlerini hayata geçirme imkanı bulacağız. Çocuklarımıza çok değer veriyoruz. Onların görüşleri, belediyeciliğin her alanında bizim için çok önemli. Onlara her alanda danışacağız” diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de yüzleri güldürdü
 
Kritik galibiyet: Buca yeniden play-off barajında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay'dan flaş karar, Soyer'den ilk mesaj: Çok mutluyuz!
Danıştay 8. Daire, zeytinlik alanlarda maden faaliyeti yürütülebilmesinin ...
Yem fiyatlarından canı yanan üreticiye Büyükşehir desteği!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kırsalda küçük üreticiyi desteklemeyi ...
Kemalpaşa'da coşkulu 23 Nisan galası
Kemalpaşa Belediyesi tarafından 20 - 23 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ...
 
Çeşme'de dolu dolu 23 Nisan!
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ...
23 Nisan coşkusu Konak'ı sardı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Konak Belediyesi’nin iki gün ...
Menemen'de 20 halı sahadan ilki yola çıktı!
Şenlikler kapsamında Menemen Belediyesi’nin çocuklar için ilçeye kazandıracağı ...
 
Bayraklı'da 25 bin çocukla büyük şölen!
Bayraklı Belediyesi’nin bir hafta süren 23 Nisan kutlamalarına yaklaşık ...
İduğ iş dünyasıyla buluştu: 3 yıl raporu ve 'Koca' teşekkür!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornovalı iş insanları ile ...
Kiraz'da belediyeden 5 bin kişilik iftar
Kiraz Belediyesi tarafından 5 bin kişilik iftar programı düzenlendi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri