POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
Ali Koç'tan Kulüpler Birliği başkanlığı kararı!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
RTÜK'ten 'seçim yasağı' açıklaması!
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
Rap dünyası karıştı: 50 Cent'e tecavüz suçlaması
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
1 Mart 2022 Salı - 11:33

Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali start aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başladı. “Sınırlar” temasıyla düzenlenen festivalin açılışı Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali start aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nin beşincisi Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde yapılan kokteyl ile başladı. 8 Mart’a kadar sürecek festival kapsamında gösterilecek filmler, Tire Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşturulacak. Bazı programların çevrim içi olacağı etkinlik kapsamında çeşitli söyleşi ve paneller de yapılacak.
Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen festival için 59 ülkeden 245 film başvurmuş, bunlardan 98’i festivalde gösterilmek üzere jüri tarafından seçilmişti.



Kadın hareketine vurgu yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılışa bir video mesajla katıldı. Başkan Tunç Soyer, kadın hareketinin sadece toplumsal cinsiyet eşitliği değil, sanat, iklim krizi ve tüm toplumsal konularda yapısal öneme sahip olduğunu ve sinemanın bunu aktarmanın en iyi yolu olduğunu belirtti.
Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer ise Kadın Yönetmenler Derneği’nin genç yöneticilerinin çalışmalarının takdire değer olduğunu vurgulayarak, kadın hakları konusundaki mücadelede kadın ve erkeğin yan yana ve birlikte olması gerektiğini söyledi. Neptün Soyer, her başarılı kadının yanında bir erkek olduğunu ifade ederek festivale emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Soyer’e teşekkür etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı avukat Nilay Kökkılınç ise seçimle göreve geldikleri 31 Mart 2019’dan bu yana Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanında çok çalıştıklarını, kadın haklarını insan hakları olarak değerlendirerek daima öncelikli hizmet alanları içerisinde yer verdiklerini söyledi.  Kökkılınç, toplumsal mesajların kitlelere en etkin biçimde aktarıldığı sanat dallarından birinin sinema olduğunu da vurgulayarak Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’ne destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Kadın Yönetmenler Dernek Başkanı Gülten Taranç da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e festivale verdiği destek için teşekkür etti.
Açılışta 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Başarı Ödülleri kapsamında Akademi Başarı Ödülü Dr. Burcu Dabak’a, Yönetmen Başarı Ödülü ise Nergis Abyar’a sunuldu. Festival açılışı Billur Koyuncu, Öykü Demirağ ve Gülten Taranç’ın verdikleri konserle son buldu.

Kimler katıldı?
Festival açılışına Köykoop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer' in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı avukat Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, geçmiş dönem Konak Belediye Başkanı A. Sema Pekdaş, İran Kültür Müsteşarı Mahmut Sıtkızade, Kadın Yönetmenler Dernek Başkanı Gülten Taranç, yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sanatçılar, yönetmenler, akademisyenler, Fransız Kültür Merkezi temsilcileri ve sinemaseverler katıldı.

 
Bornova Belediyesi ve Kızılay el ele!
 
Çiğlili kadınlara yepyeni bir yaşam alanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Hasan Ali Yücel'i andı
Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri’nin ...
Bornova'da Türk Halk Müziği rüzgarı
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 2022 yılın ilk konserini verdi.
Foça'da 'Nazım Hikmet 120 yaşında' dinletisi
Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi tarafından düzenlenen ...
 
ALOSBİ'ye görkemli Atatürk heykeli!
Metal sanatçısı ve heykeltıraş Rıdvan Sevim'in paslanmaz çelikten yaptığı ...
İzmir'de kütüphane buluşmaları
İzmir Büyükşehir Belediyesi her ay farklı bir konuda “Kütüphane Buluşmaları” ...
AASSM'de Concertgebouw gecesi!
Hollanda’nın dünyaca ünlü Concertgebouw Oda Orkestrası ilk kez İzmirlilerle ...
 
Konak'ta Işın Karaca rüzgarı
Konak Belediyesi Popüler Müzik Korosu, sahne aldığı Selahattin Akçiçek ...
Akustik Oda Konserleri 5 Mart’ta başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 5 Mart’ta “Akustik Oda Konserleri” ...
AASSM'de 'Kraliyet orkestrası' zamanı!
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde dünyaca ünlü Concertgebouw Oda Orkestrası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri