POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
7 Nisan 2021 Çarşamba - 13:59

Ünlü yatırımcı Faber'den Türkiye açıklaması

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri dolayısıyla "Doktor kıyamet" olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, yatırımlar için Türkiye'nin cazip olduğunu belirterek, "Türkiye'de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum" dedi.

Ünlü yatırımcı Faber den Türkiye açıklaması

The Gloom, Boom & Doom Report'un yayıncısı ve editörü, İsviçreli yatırımcı Faber, Batı ekonomilerinde hükümetlerin salgın konusunda üretimi durduran tedbirleri nedeniyle işletmelerin yüzde 30'unun bir daha açılmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcılar için Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yatırım fırsatları bulunduğunu aktaran Faber, "Türk varlıkları, değerinin altında. Türkiye (yatırımlar için) görece cazip. Türkiye'de hisse senedi almayı düşünüyordum. Almadım ve piyasada düşüş yaşandı. Fakat şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Faber, her şeyden önce Batı dünyasının Türk şirketlerinin çok iyi yönetildiğini anlamadığını, Türk şirketlerinin Orta Asya ile iş yapabildiğini aktararak, "Eğer Orta Asya'ya açılmayı istiyorsanız Türk şirketleri çok iyi bir araç" ifadesini kullandı.

Çin'in ABD ile yaşadığı gerilime rağmen hisse senedi piyasasının iyi bir performans sergilediğini ifade eden Faber, önümüzdeki dönemde Çin hisse senedi piyasasında düzeltme görülebileceğini söyledi.

"GELİŞEN PİYASALAR, DEĞERİNİN ALTINDA HİSSELERİ İÇEREN BİR HAZİNE KOLEKSİYONU GİBİ"

Irak ve Özbekistan'ın gelişen hisse senedi piyasaları açısından fırsatlar sunduğunu aktaran Faber, "Özbekistan'da yatırımları olan bir şirketin yönetim kurulundayım. Orada yatırımlar yaptık. 3 ay içerisinde yüzde 20'nin üzerinde artış gözlemledik" diye konuştu.

Faber, gelişen piyasaların, "değerinin altında hisseler içeren bir hazine koleksiyonu gibi" olduğunu söyledi.

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE'NİN YERİ

Ünlü yatırımcı Faber, dünyada salgın sonrasında güç dengesinin değiştiğini, ilerleyen dönemde ABD'nin, güç kaybedeceğini, bu nedenle Rusya ve Çin ile jeopolitik gerilimleri artırabileceğini kaydetti.

Faber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bahsederken, "Bazı insanların onu sevdiğini, bazı insanların da sevmediğini söyleyebiliriz. Fakat o bir lider. Esasen Amerika'ya ve AB'ye karşı çıkma cesaretine sahip. Bunu kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

İngiltere ve Türkiye'nin AB dışında kalmaya devam etmesi gerektiğini savunan Faber, şöyle devam etti:

"Bence Avrupa'daki her ülke Türkiye ya da İngiltere gibi olmayı, birlikte olmamayı diler. Avrupa'da çoğu insan AB'den nefret ediyor. Fakat politikacılar AB'yi seviyor. Çünkü çok fazla para kazanıyorlar. Oradan komisyon alınıyor, buradan komisyon alınıyor. Avuçlarına para akıyor. Fakat sıradan insanların en son istediği şey birlikte üye olarak kalmak. Türkiye, AB'ye hiçbir zaman üye olmamalı. Asla..."

Faber, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin Arap dünyası, Çin, Rusya ve Hindistan ile iyi ilişkilere sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı.

"BENCE KEMER SIKMA YENİDEN GÜNDEME GELECEK"

Marc Faber, gelişen ekonomilerin, salgında derin darbe alan ekonomilerini yenide ayağa kaldırmak için para musluklarını açma yoluna gittiğini belirterek, "Bence kemer sıkma yeniden gündeme gelecek. İsteyerek değil, kazara gelecek. Her ülkede para basmak, servet yanılmasına yol açar. Bir süre devam eder ama sonuçları çok kötü olur" şeklinde konuştu.

Yatırımcıların yatırımlarını çeşitlendirmesinin faydalı olacağını ifade eden Faber, "Temkinli bir şekilde yatırım çeşitlendirmesi yapmak gerekiyor; farklı para birimlerinde, farklı ülkelerde, farklı hisse senetlerinde çeşitlendirmek gibi... Emlak, nakitte çeşitlendirme gibi... Bu çeşitlendirme, değerli metalleri ve son dönemde insanların önerdikleri gibi kripto para birimlerini içerebilir" dedi.

KRİPTO PARALARIN GELECEĞİ

Yatırım uzmanı Faber, kripto paralara değinirken, "Bitcoin ve kripto para birimleri konusunda bana yazan iki uzmanım var. Onlar bana 'kaybetmeyi göze aldığınız kadarını kripto para birimlerine yatırın' dedi" ifadesini kullandı.

Bazı hükümetlerin önümüzdeki dönemde kripto para birimlerini vergilendirmeye çalışacağını ifade eden Faber, "Tabii ki vergilendirecekler. Başarılı olan ne varsa vergilendirilir. Bu hükümetlerin demir kanunudur. Başarısız olan ne varsa da genellikle sübvanse edilir" dedi. (AA)

 
Erdoğan'dan CHP'ye 'İzmir' çıkışı: Bugüne kadar en ufak yatırımı var mı?
 
EGM'den 'Cumhurbaşkanlığı koruması iddiası'na yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve İzmir'de Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
İzmir’de 250 gram pide 3 liradan satılacak.
Ve MODEKO kapılarını açtı... Soyer'den 'hedeften şaşmadık' mesajı!
MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başladı. ...
Çip sorunu: Japon devinden üretime ara
Japon otomobil üreticisi Subaru, Yajima fabrikasında çip tedarik sorunları ...
 
Mahkemeden emsal 'hayat sigortası' kararı
Özel bir bankadan kredi çeken İsmail Fatih Kaymak'a banka tarafından açık ...
Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta aylık bazda yüzde 1,08, Yurt İçi ...
Turizm sektörü bayramdan umutlu
Koronavirüs salgınıyla birlikte durgun bir yıl geçiren turizm sektörü, ...
 
Bakan Pekcan ihracatta yeni rekoru açıkladı
Ticaret Bakanı Pekcan, "Martta ihracat 2020'nin aynı ayına göre yüzde ...
TL mevduata stopaj desteği uzatıldı
Türk Lirası'na yatırımı teşvik etmek ve dolarizasyonu kesmek için 2020 ...
BASİFED'te Mehmet Ali Kasalı dönemi
BASİFED’in bir önceki başkanı Seda Kaya Ösen’in siyasete girmesi nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri