POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
12 bin şarkı incelendi: Sözler artık daha öfkeli!
13 Kasım 2019 Çarşamba - 08:39

Uzmanlardan 'zamansız tatil' uyarısı!

MEB, bu yıl, ilk kez getirdiği uygulamayla tatilleri dörde çıkardı, ilki cuma günü başlıyor. Ancak uzmanlar, öğrencilerin, özellikle de okuma yazmayı yeni öğrenenlerin derslerden soğuyacakları görüşünde. Tatilin verimli geçmesi için derslerin tekrar edilmesini öneriyorlar.

Uzmanlardan  zamansız tatil  uyarısı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) getirdiği yeni uygulamayla ilk ve orta dereceli okullarda tatil sayısı dörde çıktı. Buna göre yaklaşık 18 milyon öğrenci, cuma günü ilk ara tatile çıkacak. Tatil, 24 Kasım'da sona erecek. Öğrenciler mutlu ancak öğretmenler, okullar açılalı henüz 2 aylık bir süre geçtiğinden özellikle okuma yazmayı yeni öğrenen öğrencilerin, bir haftalık sürede öğrendiklerini unutacakları görüşündeler.

Çalışan anne, babalar ise bir haftalık tatilde çocuklarını bırakacak yer aramanın telaşına düştüler. Uzmanlar, dinlenmenin, eğlenmenin yanı sıra ders tekrarlarının da yapılarak tatilin iyi bir şekilde değerlendirilebileceği görüşündeler. 

“DENGEYİ KURUN”

Milliyet gazetesinden Ozan Ömer Kadüker’in haberinde görüşlerine yer verilen  Memorial Hizmet Hastanesi Pisikoloji Bölümü'nden Uzman Klinik Psikolog Emine Fettahoğlu Doğruyol, öğrencilerin tatil için genel tutumunun serbest kalmak ve dilediğini yapmak olduğunu belirterek, "Kontrolsüz ve plansız olan bu tutumlarda genellikle bazı şaşmalar olur, bu nedenle ebeveyn kontrolünde bilinçli yaklaşım önemlidir" diyor.

Planlı bir şekilde her türlü etkinliğin yapılmasının bir sakıncası olmadığını belirten Doğruyol, "Sadece gezmek, bilgisayar oynamak ya da ders çalışmak tatili verimli geçirme konusunda büyük riskler taşır. Gelecek dönemdeki eğitim-öğretim hayatını etkileyecek faktörler ortaya çıkarır" diye konuştu. 

Ailelere önerilerde bulunan Doğruyol, “Okul zamanında kalkış saati, çalışma saati gibi belli rutinlere alışmış çocuklarınızın tatil döneminde vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olun. Tatil, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsat. Tatilde çocuğunuzla zaman geçirin. Keyif alıcı sohbet edin, geziler düzenleyin. Yetenek, ilgi ve beceri her çocuk için farklı değerlendirme imkânı sağlar. Bu nedenle çocuğunuzun gösterdiği başarı ya da başarısızlığı akranları ile kıyaslama yapmadan kendi içinde değerlendirme sağlayın. Çocuklarınızı bir sonraki döneme motive edin, okul ve derslerle ilgili kaygılarını belirleyin, tehditkâr olmayın. Çocuklarınızın anne-babası olduğunuzu, onları sevdiğinizi ve her konuda yardımcı olacağınızı kendilerine hatırlatın" dedi. 

MEB, PROGRAM HAZIRLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatilde öğretmenlere ve öğrencilere yönelik "Ara Tatil Etkinlik Programı" hazırladı ve 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaştı. Her il müdürlüğü, etkinlik listesinde yer alan temalar çerçevesinde, başta yerel yönetimler olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle kendi etkinlik programını tasarlayacak.

Etkinlik programı, gezi, sağlık doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana başlıktan oluşuyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil etkinlik programıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adına ara tatil diyoruz ama aslında bu ara tatiller eğitim için derin bir nefes. Çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle buluşması için bir haftalık bir fırsat" dedi. Eğitimi çok daha geniş bir alana yaydıklarını belirten Selçuk, "Çocuklarımızın 81 ilde yapabileceği faaliyetleri oluşturduk. Çocuklar için bu bir hafta hem dinlenme hem de hayattan beslenme, yaşamdan öğrenme için bir fırsat olacak" dedi.

 
Morales: Tarihin en sinsi ve kötü darbesi!
 
3 ilçe ve bir beldeye kayyum atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Altan gözaltına alındı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" ...
Güzellik merkezinde kıskançlık cinayeti
Bornova ilçesinde, iddiaya göre Hasan Y., eşi S.Y.'nin güzellik merkezine ...
Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı
"FETÖ darbe çağrışımı" davasında tahliyesine karar verilen Ahmet Altan ...
 
Ölü bulunan İngiliz istihbaratçının eşi konuştu!
Tophane'de sokakta cesedi bulunan eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi ...
İzmir'de polis memurunu şehit eden alkollü sürücüye ne ceza çıktı?
Bergama'da "dur" ihtarına uymadığı trafik polisine aracıyla çarpıp şehit ...
Tire'de 'Jeotermale Hayır' paneli
Tire ilçesinde 'Jeotermale Hayır' isimli panel düzenledi.
 
İzmir'de masaj salonuna fuhuş baskını: 12 tutuklama!
Çeşme ilçesinde, kadınları fuhşa zorladıkları öne sürülen şüphelilere ...
Le Mesurier'e gelen kargoda dikkat çeken ayrıntı
İstanbul Tophane'de ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf ...
O ilçede işçi isyanı, belediyeden jet açıklama!
Haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, Gaziemir Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri