POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Otomobil otobüs durağına daldı: 3 can kaybı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
İsrail ile Hamas arasında esir takası olacak mı?
23 Eylül 2019 Pazartesi - 08:20

Üzüm şöleni: Kavacık doldu-taştı!

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali'nin ikinci ve son gününde, Kavacık Köyü doldu taştı. Güzel havayı fırsat bilen İzmirlilerin adeta akın ettiği festivalde, üzüm yarışması yapıldı, halk oyunları gösterisi, Türk Halk Müziği konseri, atölyeler gerçekleştirildi. Festivalin sahiplenilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Değerlerimize sahip çıkmak ve bunları geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Üzüm şöleni: Kavacık doldu-taştı!

Karabağlar'da geçen ay yaşanan orman yangınına vurgu yapmak amacıyla “Yarınlarımız Umutla Yeşeriyor” sloganıyla düzenlenen festivalin ikinci günü, yine renkli görüntülere sahne oldu. Karabağlar Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve sadece yörede yetiştirilebilen “Alphonse Lavalle” türü üzümü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlediği etkinliğe İzmir'in dört bir yanından binlerce İzmirli adeta akın etti. Konuklar, üzüm başta olmak üzere yöresel ürünlerden satın alma; keyifli saatler geçirme olanağı buldu. Karabağlar Belediyesi de açtığı stantta kadınlara bez çanta armağan etti.

STANTLARI DOLAŞTILAR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği ve eşi Özlem Öneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve eşi Müyesser Özuslu, açılan stantları dolaşarak üreticilere “hayırlı işler” dileklerini iletti. Kavacık Kadın Kooperatifi satış mağazasını ziyaret eden yöneticiler, kooperatifin ürettiği üzüm lokumu, kantaron yağı, zeytinyağı gibi ürünler hakkında bilgi aldılar.

CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan ve Kani Beko, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kurt, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğur, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar da festivale katılanlar arasında yer aldı.

“Artık festivalin sahibi onlar”
Festival kapsamında geleneksel üzüm yarışması ödül töreni yapıldı. Törenin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatarak, şunları söyledi:

“Gerçek anlamda köylülerimizi milletin efendisi yapmak zorundayız. Bu amaçla festivalimizi 6 yıldır aralıksız düzenliyoruz. Dünyada sanayileşme gelişirken, bir çok nedenle doğa tahrip edilirken, bu tür alanları korumak ve geleceğe taşımak daha çok önem kazanıyor. Festivalimizin temel amacı, Kavacık'ta yaşayan yurttaşlarımıza ekonomik girdi sağlamak ve sahip oldukları değerlerin farkına vardırmak. Şimdi Kavacık'ın adı artık daha fazla duyulur oldu. İzmirliler buraya akın akın gelerek, festivali sahiplendiğini gösterdi. Bize katkı sağlayan herkese, özellikle de Kavacık köylülerimize teşekkür ediyorum. Artık festivalimizin gerçek sahibi onlar. Bundan sonra biz onların yanında olacak, isteklerini yerine getireceğiz.”

Köyle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi'yle birlikte Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi'ni hazırladıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, bu çalışmayı gelecek yıllarda yaşama geçireceklerini söyledi.

Geçen ay meydana gelen orman yangınına da değinen Başkan Selvitopu, “O alanlar kolay yetişmedi. Bu alanlara gözümüz gibi bakmak hepimizin görevi” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kavacık Köyü Muhtarı Mustafa Öztürk de yaptıkları konuşmalarda, festivalin her geçen yıl daha fazla ilgi görmesinden duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Tören öncesi Torbalı Koca Efeler Grubu'nun zeybek gösterisi de ilgiyle izlendi.

ÜZÜM YARIŞMASI
Geleneksel üzüm yarışmasında, birinciliğe Nevzat Öztürk, ikinciliğe Fatma Yılmaz ve üçüncülüğe Mehmet Yalçın değer görüldü. Dereceye girenlere ve seçici kurula ödülleri ve plaketleri törenle verildi. Daha sonra TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Ger sahneye çıktı. Konseri coşkuyla izleyen vatandaşlar, İzmir Marşı'na da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Katılımcılar tören sonunda, Kavacık Kadın Kooperatifi tesislerini de gezdiler.

 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
 
LGS'de 2020 alarmı: 60 aylıklar okullu olmuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de otomobilsiz sokaklar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği ...
Urla Belediyesi Eski Başkanı Uyar'ın acı günü
Urla'nın önceki dönem ve ilk kadın belediye başkanı Sibel Uyar'ın babası Ali Uysal, yaşamını yitirdi
Batur'dan '2023' mesajları: Parti, örgütümün emrindeyim!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, DİSK'e bağlı Emeklisen İzmir şubelerinin ...
 
İmzalar tamam: Bornova'ya pazaryeri müjdesi
Bornova Belediyesi, ilçe merkezine yeni bir pazaryeri daha kazandırıyor. ...
Kolektör temizliği mesaisi... Dikkat: Yeşildere'nin o çıkışı trafiğe kapanacak!
Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne evsel atık suları taşıyan kolektör hattının ...
Başkan'dan RES isyanı: Elektrik direkleriyle yarışıyor!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yarımadadaki RES kurulu ...
 
Dünyanın en ünlü gastronomi fuarı İzmir'e geliyor
Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) önderliğinde iki ...
Buca'da büyük Balkan şöleni yola çıktı!
Buca’nın en renkli festivali 8.Uluslararası Balkan Festivali büyük coşkuyla ...
Konak'ta hareketli ve 'gollü' sabah!
Konak Belediyesi’nin “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri