POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
4 Eylül 2020 Cuma - 16:02

Vali Köşger'den İzmir raporu ve 'vaka artışı' açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kordonboyu'ndaki kafe ve restoranlarda koronavirüs denetimi gerçekleştirdi. Vali Köşer, başta İstanbul olmak üzere farklı illerden gelen tatilcilerin, İzmir'de koronavirüs vakalarının artmasında etkili olduğunu söyledi. Vali Köşger, "Şu an İzmir'de kontrol altında gidiyor ancak kontrolden gitmemesi için tedbirleri vaktiyle almak lazım" dedi.

Vali Köşger den İzmir raporu ve  vaka artışı  açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, beraberindeki Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ile Kordonboyu'nda koronavirüs denetimi gerçekleştirdi. Market, kafe ve restoran gibi işletmeleri dolaşan Vali Köşger, eksik gördüğü tedbirler konusunda iş yeri görevlilerini uyardı. Denetim yapmak için girdiği restoranda İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile karşılaşan Köşger ve Batur, bir süre sohbet etti. Köşger, restoranlarda birbirlerine yakın oturan müşterileri de uyararak, uzaklaşmalarını istedi.   

Denetimin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Köşger, alınan önlemleri yerinde gördüğünü ve bunun tüm İzmir'e örnek olmasını dilediğini belirterek, şunları söyledi: 

"Bu işin şakası yok, ciddiye almak lazım. Ben, vakaların artışa geçtiğini her denetim sonrası sizlere söylüyorum. Biz denetimleri sıklaştırıyoruz. Yeni ilave tedbirler de geldi. Düğün salonlarıyla ilgili yeni tedbirler aldık. Eğer vatandaşlarımız kurallara riayet etmezse bu farklı sıkıntılara da sebebiyet verebilir. Bazı şehirlerimizde duyuyoruz ki durum daha kötü noktalara gitmiş durumda. Bütün gayretimiz, işin kontrolden çıkmaması. Şu an İzmir'de kontrol altında gidiyor ancak kontrolden gitmemesi için tedbirleri vaktiyle almak lazım. Vatandaşlarımız kurallara riayet etmezse her vatandaşın başına polis dikmemiz mümkün değil. Biliyorsunuz biz, düğün salonlarından mütevellit bir artış olduğunu görünce düğün salonlarındaki birtakım kuralları değiştirip polisiye tedbirler almıştık. Her düğün salonuna güvenlik görevlisi koymuştuk. Bizim bu uygulamamıza müteakip, İçişleri Bakanlığı'mız da bir genelgeyle bu uygulamayı tüm Türkiye'ye teşmil etti. Düğün salonlarına veya toplu organizasyon yapılan yerlerde bazı tedbirler alınabilir ama her vatandaşın başına polis koyulmasının imkanı yok. Kimden, nasıl bir bulaş alacağımızı bilemiyoruz. Ben veya siz basın mensuplarından birisi bu virüsü taşıyor ve bulaştırıyor olabilir. Maske takmak ve mesafeye riayet etmek bu işi yüzde 99 derecesinde çözüyor." 



'VAKA ARTIŞLARINDA TATİLCİLERİN ETKİSİ OLDU'

Vali Köşger, kentteki vaka artışlarında farklı illerden gelen tatilcilerin etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Tatilcilerin elbette vaka artışlarında etkisi oldu. İstanbul'dan büyük bir nüfus, şehrimize doğru, tatil beldelerimize doğru kaydı. Malum olduğu gibi işin başında beach club'larla ilgili hemen tedbirler almıştık. Özellikle Çeşme'de kurallara uyulmadığını gördükten sonra 15-17 tane beach club, 15'er gün süreyle kapatıldı. Bunu başka müesseselere can yakıcı bir şekilde uygulamak istemeyiz, herkes kurallara uysun. Biz, hayat normal seyrinde devam etsin, diyoruz. Tatile gidecek tatile gitsin ancak bu 3-5 basit kurala uyarak tatillerini yapsınlar. Hayat normal seyrinde devam etsin. Hayatı durduramayız, hayat devam edecek.  Ekonomik faaliyetler devam etsin, restoranlar çalışsın, iş yerleri çalışsın, fabrikalar üretmeye devam etsin; ancak tüm bunları kurallara uyarak yapalım."

'KEYFEKEDER FAALİYETLERİ RÖLANTİYE ALALIM'

Kordon'daki kalabalıkla ilgili önlem alınıp, alınmayacağına ilişkin de Vali Köşger, "Açık alanlarla ilgili şu an bir çalışma gündemde değil; ancak ileride ihtiyaç duyulursa olabilir. Biz yürüyüş, miting, konser gibi organizasyonları rölantiye almaktan yanayız. Buna niyetlenen kurum kuruluş ve şahıslara da buradan rica ediyoruz. Bu işin şakası yok, ciddiye alalım ve keyfekeder faaliyetleri rölantiye alalım" dedi. (DHA)
 

 
Böke'den 'Genel Sekreter' olarak İzmir'e ilk ziyaret!
 
Çiğli’de sendikadan açıklama: Kabul edilemez!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSÖ'den corona virüs aşısı açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip corona virüs (Covid-19) için dünya ...
İzmir Valiliği'nden yeni tedbir kararları!
İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ankara’dan gelen genelge kapsamında İzmir’de bir ...
Kordon'da uyarılar unutuldu vaka sayısındaki artış dikkate alınmadı
Yurt genelinde koronavirüs vakalarında artış yaşandığı belirlenen izmir'de ...
 
Vaka sayısı bin 600'ün üzerine çıktı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Eylül 2020 günlük corona virüs tablosunu açıkladı.
Binali Yıldırım'ın koronavirüs testi pozitif çıktı
Eski Başbakan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın koronavirüs testi pozitif çıktı.
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi corona virüse yakalandı
83 yaşındaki eski İtalya Silvio Başbakanı Berlusconi'nin corona virüs testi pozitif çıktı.
 
Bakan Koca’dan İzmir’li ilgili ‘risk’ ve ‘filyasyon’ açıklaması!
Bakan Koca Koronovirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ...
Corona virüs aşısı ile ilgili önemli açıklama
Corona virüs aşısı konusunda önemli çalışmalar yürüten İngiliz ilaç devi ...
Prof. Dr. Ceyhan açıkladı: Virüs mutasyona uğradı mı?
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 20'nci yüzyılın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri