POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
17 Kasım 2020 Salı - 13:02

Vali Köşger'den korkutan açıklama: Durum vahim!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, son dönemde tırmanışa geçen vaka artışları için, “Durum vahim. Depremden sonra patladı” yorumunu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in gönüllü karantina çağrısı için de, “Vatandaşın uymasını bekliyoruz” diyen Köşger ayrıca İzmirlilere uyarılarda bulundu. Köşger İzmir’e sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceğiyle ilgili de açıklamalar yaptı.

Vali Köşger den korkutan açıklama: Durum vahim!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Dünyayı olumsuz etkisi altına alan ve Türkiye’de de gündelik hayatı sekteye uğratan koronavirüs salgınında pozitif vakalar son günlerde iyice arttı. İzmir’de de son durumun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Özellikle 30 Ekim’de gerçekleşen deprem sonrasında vakaların tırmanışa geçtiği ifade edildi.

Bazı belediyelerde personellerde pozitif artışlar yaşandığı görüldü. Yerel yönetimler kontrollerinde olduğu mekan ve tesisleri kapatma kararı alırken birimlere de talimatlar gönderildi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer meclis toplantısında yaptığı konuşmayla vatandaşlara uyarı ve çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmirlileri zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya davet ederken gönüllü karantina uygulanması için de ricada bulundu.

Gelinen noktada İzmir Valisi Yavuz Selin Köşger de Gerçekizmir’e konuştu. Sürece dair bilgiler veren Vali Köşger, “İzmir’de ilerleyen günlerde sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusunu da yanıtladı.

DURUM VAHİM!
Vali Köşger, “Durum vahim. Depremden sonra patladı. Biz söylüyoruz ama olacak olan oldu. Engellemeye çalışıyoruz. Alacağımızın tedbirlerin bir kısmını aldık. Özel sektöre mesai farklılaştırması yaptık, organize sanayi bölgelerinin saatlerini sabah 07:00’ye çektik. Buna benzer bir takım tedbirler aldık. Esnek mesaiyi biraz daha fazla esnettik. Hamileleri tamamen idari izinli saydık. Başka çalışmalar da yapıyoruz ama vatandaşın dikkat etmesi lazım. Tamam deprem gibi elim bir hadise yaşandı ama o gün pozitif, temaslı kim varsa sokağa çıktı birbirine karıştı. Şu net şekilde görüldü; bu iş pozitif ve temaslıların izole olmasıyla kontrol altında tutulabiliyor. O gün yarım saatlik, bir saatlik ya da yarım günlük bir karışma şu an İzmir’de durumu patlattı” açıklamasında bulundu.

Gönüllü karantina çağrısı için de konuşan Köşger, “Vatandaşın uymasını bekliyoruz. Vatandaşın kendi kendini izole etmesini bekliyoruz” dedi.

EĞER İLERLERSE…
Olası bir sokağa çıkma yasağıyla karşılaşıp karşılaşılmayacağıyla ilgili konuşan Köşger, “Şu an öyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor ama bu bir genel hükümet politikası. Hükümetin vereceği bir karar. Eğer ilerlerse bazı ülkelerde öyle şeyler de devreye girdi. Şu an öyle bir şey gündemde yok. Vatandaşa rica ediyoruz; kendi sağlıkları için kendi canlarını korumak için herkes kurallara riayet etsin. Mecbur kalınmadığı sürece sokağa çıkmaktan, temastan, toplu alışveriş mekanlarına gitmekten imtina etsinler” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA VE KEMALPAŞA HAREKETE GEÇTİ
Karşıyaka Belediyesi virüs önlemleri kapsamında kontrolündeki tesisleri kapatma kararı alırken Kemalpaşa Belediyesi’nden de, “Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerimizde Covid-19 teşhisi konulan ve hasta kişilerle temaslı olduğu için karantina süreci başlatılan personellerimizin sayısındaki artış sebebiyle faaliyetlerimizde yaşanan ve yaşanması olası aksaklıklar nedeniyle tüm halkımızdan özür dileriz” açıklaması yapıldı. 

 
İzmir'de vahşet: Viyadük altında yanmış erkek cesedi!
 
Trump giderayak İran'ı bombalamak istiyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memur 17 Kasım 2020 Salı 13:18

Gaziemir Belediyesi evden çalışmaya geçmedi.herkes binada çalışıyor.büyük bir risk oluşuyor.Binada vakalar gün geçtikçe artıyor.Cebimizi düşünmeyen başkanın baricim sağlığımızı düşünüp çalışma düzenini değiştirmesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Aşevi depremzedeler için gece gündüz iş başında
Büyükşehir Belediyesi Aşevi, deprem mağdurları için yemek servisine aralıksız ...
Soyer: Çocuklarımız yaşadığımız şehirlerde söz sahibi olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çocuk ve Haklarını Koruma ...
Engin’den veteriner hekimlere teşekkür yemeği
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi’nin, ilçedeki veteriner ...
 
Çiğli Mali Hizmetler Müdürlüğü yenilendi
Halka daha hızlı ve konforlu hizmet sunmak amacıyla bir süredir tadilatta ...
Menderes’te can dostlar emin ellerde
Menderes Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve kısırlaştırılmasına ...
CHP Kadın Örgütü'nden Başkan İduğ'a övgü seli!
Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki toplantıya katılan CHP Genel ...
 
AKUT gönüllülerini duygulandıran sürpriz
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İzmir ekibi, Gaziemir Belediye Başkanı Halil ...
Alsancak ve Kahramanlar’a yenilenmiş sokaklar
Konak Belediyesi Alsancak ve Kahramanlar semtlerinde altyapı çalışmaları ...
Karabağlar'ın yeni pazaryerinde son viraj!
Karabağlar Belediyesi’nin, Kibar Mahallesi’nin yanı sıra tüm bölgeye değer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri