POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı!
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Uzaya giden ilk Suriyeli astronot Faris Türkiye'de öldü
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
Enflasyon açıklaması: Belirgin bir düşüş göreceğiz!
10 Şubat 2021 Çarşamba - 15:54

Vali depremzedelerle buluştu, İzmir'e yardım miktarını açıkladı!

Depremzedelerin katılımıyla gerçekleşen Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Depremin olduğu andan itibaren devletin tüm birimleri İzmir için harekete geçti. Devletimiz depremin ardından İzmir’e toplamda 83 milyon 824 bin 176 TL’lik yardım akıttı” dedi.

Vali depremzedelerle buluştu, İzmir e yardım miktarını açıkladı!

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı, depremzedeler ve ilgili kurumların katılımıyla Bornova Kültür Merkezi’de gerçekleştirildi.

Toplantının basına açık olan bölümünde konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremzedelerin yaşadıkları kaygıları giderebilmek amacıyla toplantıyı organize ettiklerini belirterek, “Hak kaybına uğramamanız için, uğradığınız kayıpları minimum zararla yerine koyabilmeniz için yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Deprem anında 4, acil yıkılması gereken 71 bina da şu ana kadar yıkıldı. 600 küsür bina ağır hasarlı ve yıkılması gerektiği raporlanmış durumda. İtirazlar ve kesinleşme süreci devam ediyor. Depremin olduğu andan itibaren devletin tüm birimleri İzmir için harekete geçti. Devletimiz depremin ardından İzmir’e toplamda 83 milyon 824 bin 176 TL’lik yardım akıttı. 361 hemşerimize henüz yardım ulaşmadı ama onlarla ilgili süreç de devam ediyor” diye konuştu.

ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN!
Yurttaşların tedirginliklerini giderebilmek için toplantıyı düzenlediklerini söyleyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Sahada vatandaşlarımızın haklı tedirginliklerinin oluştuğunu hissettim ve onun üzerine bu toplantıyı gerçekleştirmeyi önerdim. Deprem ve arkasından gelen sel afeti İzmir’de sıkıntılar devam etti tabi ülkenin değişmeyen gündemi de korona... O sebeple toplantıyı ikiye ölerek gerçekleştirmek istedik. Sorunların farkındayız, haberdarız. Çözümü ile ilgili devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. 30 Ekim depreminde hayatını kaybeden 117 canımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İsterdik ki hiçbir can kaybı olmasın. Ülkemiz deprem bölgesi İzmir’de. İki canlı fay hattı üzerine yerleşmiş bir şehir dolayısıyla bu beklenen bir sıkıntıydı. Tahmin edilen bir sıkıntıydı. Allah beterinden saklasın ve daha başka sıkıntılar olmasın” dedi.

İZMİR’E 83 MİLYON YARDIM
Yaşanan mağduriyetleri biran evvel giderebilmek için büyük bir özveri ile çalıştıklarını kaydeden Vali Köşger, “Şundan kesin emin olun; biz ekip olarak sizin hayatınızı kolaylaştırmak için, sıkıntılarınızı gidermek için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Hak kaybına uğramamanız için, uğradığınız kayıpları minimum zararla yerine koyabilmeniz için yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Deprem anında 4, acil yıkılması gereken 71 bina da şu ana kadar yıkıldı. 600 küsür bina ağır hasarlı ve yıkılması gerektiği raporlanmış durumda. İtirazlar ve kesinleşme süreci devam ediyor. Depremin olduğu andan itibaren devletin tüm birimleri İzmir için harekete geçti. Devletimiz depremin ardından toplam 83 milyon 824 bin 176 TL’lik yardım akıttı. 361 hemşerimize henüz yardım ulaşmadı ama onlarla ilgili süreç de devam ediyor. Yapılması gerekenler mümkün olduğu kadar seri bir şekilde yapılmaya çalışılıyor. Burada çalışanlar herhangi birinize bir kötülük yapıp hak kaybına vesile olmak için çalışmıyor. Tam tersine sorunlarına en seri şekilde çözüm bulmak için gayret ediyorlar. Bir an önce sizlerin kalıcı konutlarına ulaşmanız için bir gayret içindeyiz ama birileri de bu araçlar çok gürültü çıkarıyor diye şikayette bulunuyor. Ama biz en kısa sürede sizlerin ulaşması gereken hizmetlere ulaşmanızı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Ve Altay'da resmen Özköylü dönemi
 
Pasifik'te 7.6 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de esnaf ile vatandaşı buluşturan proje!
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların yerel esnafa ulaşımını kolaylaştırmak ...
Öncü turizm destinasyonunda birincilik İzmir’e
Dünyanın en etkili 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen Uzak ...
Bucalı ailelerin gözü arkada kalmayacak!
Buca Belediyesi, hem ailelerin ekonomisindeki yükü azaltacak hem de güvenli ...
 
"Ilıca’ya iade-i itibar kazandıracağız!"
Yaz aylarında binlerce turisti ağırlayan Ilıca’da mesai yaparak, yerinde ...
Büyükşehir’den küçük ölçekli balıkçılara destek
Büyükşehir Belediyesi, su ürünleri kooperatiflerine bağlı küçük ölçekli ...
Bornova'da 130 bin euroluk çevreci proje hamlesi
Avrupa Enerji Kentleri Ağı (Energy Cities) üyesi Bornova Belediyesi, Avrupa ...
 
Menderes selin yaralarını sarıyor
Sel felaketinin ardından Menderes’te yaralar sarılmaya başlandı. Menderes ...
Aliağa'da sivrisinekle mücadele zamanı!
Aliağa Belediyesi, kent genelinde koronavirüs bulaş riskinin ortadan kaldırılması ...
Karşıyaka'da hurda araçlara geçit yok!
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Zabıta ekipleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri