POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
25 Haziran 2021 Cuma - 13:18

Ve Havuz İzmir kapılarını açtı... Soyer: Söz vermiştik, bir yenisini ekliyoruz!

Bornova Aşık Veysel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Havuz İzmir) kapılarını CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açtı. Törende Kılıçdaroğlu konuşma yapmazken Başkan Soyer, "Yola çıkarken; “Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz” demiş; “İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz” sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile bu çalışmalara bir yenisini ekliyoruz" dedi.

Ve Havuz İzmir kapılarını açtı... Soyer: Söz vermiştik, bir yenisini ekliyoruz!

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yatırımının açılışını yapmak için kente geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ödemiş oldu.

CHP Lideri, Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi için düzenlenen tören sonrasında Bornova'ya geçti. Kılıçdaroğlu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bulunan olimpik yüzme havuzunun açılışına katıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde gerçekleşen programlarda Kılıçdaroğlu'nu İl Başkanı Deniz Yücel, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri yalnız bırakmadı.



SÖZ VERMİŞTİK, BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ! 

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:  Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak su sporlarını teşvik etmek ve profesyonel takımları desteklemek için yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla İzmir’e kazandırdığımız Havuz İzmir’in açılışında, sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum.
Bugün açılışını yaptığımız tesis aslında bir anlamda pandeminin yaşamımızda ne tür olumsuzluklar yarattığını da hatırlatıyor bizlere. 2020 yılında planladığımız takvim dahilinde yapımını tamamladığımız halde kısıtlamalar nedeniyle hizmete açamamıştık. İlk kez bugün hizmete sunuyoruz. Pandemi süreci belki yatırımlarımızı durduramadı ama bu günkü gibi kıymetli buluşmaları geciktirdi. Diğer yandan, Aşık Veysel Parkı, deprem sırasında şehrin en önemli toplanma alanı olarak işlev gördü. Bir şehrin yeşil alanlarını korumanın ve ranta kurban etmemenin önemini hatırlattı.

5 bin kişilik amfi tiyatro ile birlikte Türkiye’nin en modern buz sporları salonunun yer aldığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan Havuz İzmir; yüzme, sualtı ragbisi, sutopu ve triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak ve her yaştan İzmirliye hizmet verecek.

Yarı olimpik yüzme havuzumuz, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli ve doğa dostu bir yapı olarak inşa edildi. Büyükşehir Belediyemizin İzmir’e kazandırdığı bu havuz sayesinde, profesyonel şekilde yüzme sporuyla ilgilenen çocuk ve gençlerimizin ihtiyacı karşılanacak. Burası aynı zamanda, yüzme bilmeyenlere eğitim verilen bir tesis olacak.

Yola çıkarken; “Biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz” demiş; “İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz” sözünü vermiştik. Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile İzmir’in arka mahallelerinin yaşam kalitesini ve refahını artırmak için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz.
Aşık Veysel Yüzme Havuzu’na ek olarak bu yaz, Gaziemir-Emrez, Bornova-Meriç ve Konak-Pazaryeri mahallelerine üç portatif havuz kuruyoruz. Böylece, sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerdeki çocuk ve gençlerimiz yaz boyunca yüzme imkanına kavuşmuş olacak. Önümüzdeki yıl Kemer’de, Türkiye’nin en modern ve özel tasarımlı olimpik havuzunun da temelini atarak kısa bir süre sonra İzmir’i su sporlarının önde gelen merkezlerinden biri haline getireceğiz. Her bir projemizle, çocuklarımız ve gençler olmak üzere İzmirlilerin sporu bir yaşam biçimi haline getirdikleri bir şehir yaratıyoruz. Havuz İzmir’in, bütün İzmirlilere hayırlı olmasını diliyor; bu tesisin yapımı ve hizmete sunulmasında emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kıymetli personellerine, çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.



HEM SPORCUYA HEM DE YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLERE

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme sporunu teşvik etmek, bu spor dalı ile uğraşan profesyonel takımları desteklemek için 15 milyon 593 bin liralık yatırımla kente kazandırdığı Havuz İzmir, Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde yer alıyor. Yüzme, sualtı ragbisi, sutopu ve triatlon sporcuları ile her yaştan İzmirliye hizmet verecek yarı olimpik yüzme havuzu, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli dostu ve çevreci bir yapı olarak inşa edildi. 25 metre boyunda, 12,90 metre eninde ve 4 metre derinliğindeki yüzme havuzunda 125 kişilik bir tribün, yüzmeyi öğrenenler için çırpınma havuzu ve zindelik (fitness) salonu da yer alıyor. Geceleri özel bir görüntüye sahip olan binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar kullanıldı. Çatısında yer alan güneş panelleri ile tesisin elektrik ihtiyacının da bir kısmı sağlanıyor.

 
Ankara'dan AB liderlerinin kararına tepki
 
Göztepe Arjantinli ünlü golcünün peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da ders deniz sporları!
Foça’da Ortaokul öğrencilerine rüzgar sörfü, yelken ve deniz kanosu eğitimleri verildi…
Ve Karaburun'da cezaevi arazisinin yeni sahibi belediye!
İlçe merkezinde bulunan ve imar planlarında “kamu kurumu alanı” olarak ...
Seferihisar'da uluslararası resim çalıştayı
Sanatçı Sinan Yasdıman küratörlüğünde Seferihisar Belediyesi Uluslararası ...
 
Buca’da çalışanlara sağlık taraması
Buca Belediyesi, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında ...
İlk hasat Başkan Karakayalı'dan: Atalık karakılçık Kemalpaşa'da can buldu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediyesi’ne ...
Atatürk’ün Karşıyaka’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka ziyareti ve Karşıyaka ...
 
Efes Selçuk'un sesi İstanbul'dan duyuldu
Efes Selçuk bu yıl beşinci kez düzenlenen Kültürel Miras Fuarı Heritage İstanbul’a katıldı.
Bornova'da tarıma yerinde destek!
Bornova Belediyesi’nin yerel üreticiye desteklemek amacıyla geçtiğimiz ...
Konak personeline uluslararası belge
Konak Belediyesi, farklı birimlerinde görev alan çalışanlarına uluslararası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri