POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert sözler!
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
7 Kasım 2022 Pazartesi - 13:52

Ve İzmir'in büyük hastanesinde hasta kabulü yeniden başladı

İzmir'de deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda 'acil durum hastanesi' olarak kullanılması için yapılan İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Hastaneyi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, afet durumunda, alanın genişliği itibarıyla 3 katı kadar yatak kapasitesine çıkılabilir düzeyde yatay mimaride hastane inşa edildiğini açıkladı.

Ve İzmir in büyük hastanesinde hasta kabulü yeniden başladı

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü için yıkılan Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin olduğu yerde, yeni acil durum hastanesi inşa edildi. Hastanede geçen yıl 14 Temmuz'da başlayan inşaat çalışmaları sona erdi.

Hastane, 'İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi' adıyla hizmet verecek. 4 blok inşa edilen ve bugün itibarıyla hasta kabulüne başlanılan hastaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, çalışanlardan bilgi aldı ve hastalarla sohbet etti.



İzmir'de 'acil durum hastanesi'nin 2 sene önce 30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrası ihtiyaç olarak ortaya çıktığını kaydeden Erkuş, "Bu ihtiyaçla birlikte burada 300 yataklı yatay mimaride 152 tane, tek kişilik 3'üncü basamak hepa filtresi ve negatif basınçlı izolasyonu olan üst seviyede yoğun bakım hizmetiyle donatılmış odalar hazırlandı. Diğer taraftan 148 tane içinde tuvaleti, buzdolabı, refakatçi koltuğunun olduğu tek kişilik servis odalarımız mevcut. Acil servisimizde sarı ve kırmızı alanda 42 tane aktif olarak ventilatörü, solunum cihazı, monitörleriyle birlikte aktif bir alanımız mevcut. Bunlar deprem ya da herhangi bir afet durumunda alanın genişliği itibarıyla 3 katı kadar yatak kapasitesine çıkabilir düzeydedir" dedi.

'HASTANENİN YÜZDE 50'Sİ YOĞUN BAKIMLA HİZMET SUNACAK'

Hastanenin yatay mimaride ve depreme dayanıklı inşa edildiğine dikkat çeken Sağlık Müdürü Erkuş, deprem bölgesi olarak kabul edilen İzmir'de tüm bölge halkına hizmet sunacak acil durum hastanesi hazırlandığını kaydetti. Acil afet ve salgın durumlarında hastanenin en üst seviyede yoğun bakım ihtiyacını gidereceğini anlatan Erkuş, yoğun bakımda tek kişilik odaların büyük önem taşıdığının altını çizip, "Hastanemiz acil durum dışında her türlü alet, görüntüleme cihazı, teknik imkanları ile birlikte genel hastane konseptinde poliklinik, yoğun bakım, servis, acil servis, ameliyathane ve laboratuvar hizmetleriyle hizmet vermeye devam edecektir. Özellikle pandemi döneminde görüldü ki bulaşma ihtimali yoğun, solunum yoluyla yayılan enfeksiyon, tüberküloz, verem gibi hastalıklarda kişilerin tek kişilik izole odalarda yatması bizim için önem arz ediyor. Bu hastalara hastanenin yüzde 50'si yoğun bakımla hizmet sunacak. Genellikle hastanelerde yoğun bakım yatak sayıları yatak sayısının 3'te 1'i kadar yüzde 30'una kadar olur. Bu hastanede yüzde 50'sini bile geçmiş durumdadır" diye konuştu. 

'38 POLİKLİNİK ODASI VAR'

Sağlık Müdürü Erkuş, eski Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin tamamen yıkıldığını ve yerine yepyeni bina hazırlandığını kaydederek, "Bu hastanenin poliklinik hizmetleri ile birlikte 38 tane poliklinik odamız var. Buranın inşaatı süresince hizmet verilen kadın doğum hastanesinin olduğu yerde de kadın doğum ve çocuk poliklinik hizmeti devam edecek. Oranın acil servisi yine hizmet vermeye devam edecek. Burası da genel hastane konseptinde ve acil durum hastanesi olarak kullanılacak" dedi.

Hastaneye 112 Acil Servis hastası olarak gelen Ayşegül Adamış (71) da "Daha önce kalp ameliyatı geçirmiştim. Yoğun bir diz ağrısı yaşadım. Sabahı sabah ettim. Burada karşılaştığım ilgiden memnun kaldım. Çok güler yüzlü bir ekip var" diye konuştu. (DHA)

 
İzmir'de gece kulübünde silahlı kavga dehşeti!
 
İZDENİZ'de 'İzmir'de bakım'la 7.5 milyonluk tasarruf!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Donör oldu, eski eşine hayat verdi!
İzmir'de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil ...
Koca yaralı madencilerin son durumunu açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'dan getirildikleri İstanbul'da tedavileri ...
DSÖ: Tüberküloz vakaları yıllar sonra artışa geçti
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüberküloz vakalarının yıllar sonra artışa geçtiğini bildirdi.
 
İzmir'de o hastane projesi için teklif yok, ihale iptal!
İzmir’de iktidar ile muhalefeti sık sık karşı karşıya getiren Selçuk Devlet ...
Bakan Koca Binali Yıldırım'ın son durumunu açıkladı
Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, ...
İzmir'de rapor için para isteyen doktor açığa alındı
Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir ...
 
Sağlık Bakanı Koca'dan Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti ...
Yaralı madencilerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'dan getirildikleri İstanbul'da tedavileri ...
Bakan Koca: 5 madenci taburcu oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden patlamasında yaralanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri