POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Beşiktaş yenişemedi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
6 Aralık 2019 Cuma - 19:35

Ve Konak'ta tarihi karar: Gültepe planları Meclis'ten onay aldı

Konak Belediye Meclisi’nde Gültepe Bölgesi’nin uygulama imar planları oybirliğiyle onay aldı. Başkan Batur, AK Parti cephesinden planlara gelen eleştiriler üzerine “Gültepe planları yıllardır gündemde. Bu çalışmaya bence biraz saygı gösterin hep beraber bu planı geçirelim. Bu alan İzmir’in en gözde yeri olacak. Burada oluşan ranttan da önce burada oturan arkadaşlar yaralanacak” dedi. Komisyonda planlara ret veren AK Parti Grubu, Batur’un açıklamalarının ardından olumlu oy kullandı.

Ve Konak ta tarihi karar: Gültepe planları Meclis ten onay aldı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Konak Belediye Meclisi Aralık ayı olağan ikinci birleşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Gültepe Bölgesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşüldü.

Konak’ta; Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel olmak üzere toplam 15 mahalleyi kapsayan Gültepe imar planları Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş döneminde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından İZSU’nun önerilerine yer verilmediği gerekçesiyle reddedilmişti.

 31 Mart yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanlığı koltuğunu Abdül Batur’un devralmasıyla planlarda revizyona gidildi. Konak Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturumunda gündeme gelen Gültepe uygulama imar planı revizyonuna AK Parti kanadından eleştiriler geldi.  Başkan Batur, eleştirilerin ardından planlarla ilgili açıklamada bulundu. Planlara komisyonda muhalefet şerhi koyan AK Parti Grubu, Başkan Batur’un açıklamaların ardından tavır değiştirerek olumlu yönde oy kullandı. Gültepe planları oy birliğiyle kabul edildi. Planlar, büyükşehir meclisinde görüşülecek.

BATUR’DAN GÜLTEPE PLANLARI AÇIKLAMASI

Planlarla ilgili açıklama yapan Başkan Abdül Batur, “Hem seçim sürecinde hem saha çalışmalarında bu mahalleleri dolaşırken gördüğümüz; vatandaşların en büyük isteklerinden biri burada kentsel değişim ve dönüşüm. Geçmişte bununla ilgili plan taslağı hazırlanmış, büyükşehir belediyemiz bazı eksiklikler bulmuş ve belediyemize iade edilmiş. 6 aylık süreç içerisinde, özelikle alan içerisindeki çalışmalarımızı daha çok sosyal tesis yeşil alan üzerinde durarak yaptık. Bu çalışmayı öncelikle meclis üyelerimizi, muhalefetteki partilerimizin ilçe başkanı ve meclis üyelerini, odalarımızı, mahalle muhtarlarımızı bilgilendirerek çalışmalarımızı nihayete erdirdik. Bundan sonraki süreçte büyükşehir belediyesinden geçecek daha sonra askı müddetleri var. Onun ardından muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza bilgi verecek şekilde muhtarlıklarımızda da askıya çıkaracağız. Herkes bilecek ve görecek, çalışmalarımızı ona göre yürüteceğiz. Burada yapılan çalışma önemli bir çalışmaydı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kentin 300 hektarlık bir alanının düzenlenmesi öyle basit bir çalışma değil. Hedef olan ve ilkesel bir çalışmayı son aşamaya getirdik.  Burası bittikten sonra da Beştepeler bölgesine, daha sonra Tepecik’ten Mersinli’ye kadar olan alanı düzenleyeceğiz. Diğer yapılması gereken noktaları, tüm alanı elden geçirmiş olacağız” diye konuştu.

“KAYGILARIMIZIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ”

Komisyonda planlara muhalefet şerhi koymalarının gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Hakan Yıldız, uygulama etapları, mülkiyet hakkından doğabilecek sorunlar, zaiyat oranları hakkında planlara eleştiride bulundu. Planla ilgili daha fazla çalışma yapılmasını öneren Yıldız, projedeki kira yardımı ilgili belediyenin kaynağının olup olmadığını da sordu. Çekincelerinin giderilmesini talep eden AK Partili Yıldız, “Keşke ilgili müdürlüklerle dağıtım cetvelleriyle zaiyatlarla uygulama etaplarıyla daha fazla çalışma yapıp, tartışabilseydik. Çözüme daha odaklı daha tartışılır bir yerde olsak daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Gültepe halkının standartları yüksek, yeşil alanlarla dolu mahallerde yaşamasına katkıda bulunmak istiyoruz ancak kaygılarımızın da aydınlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“NİYE BELEDİYEDEN 5 KURUŞ PARA ÇIKARAYIM”

AK Partili Yıldız’ın ardından konuya açıklık getiren Başkan Batur,  planlarla ilgili hem komisyonda hem kurulda bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Batur şunları söyledi: “Bu planın içinde mevcut mülkiyetleri binaları değerlendirerek anlaşmaları yapacağız. Yapı kayıt belgesiyle ilgili müracaat edenler onlar zaten yasal haklarını almışlar, onlarla anlaşma yapacağız. Bunu yanında kira yardımıyla ilgili; Narlıdere’de 10 bin yakın binayı dönüştürdük, hepsinde de bu maddeyi müteahhitin şartnamesine koyduk. Niye belediyeden 5 kuruş para çıkarayım.”

SİZİN VAKTİNİZ OLABİLİR AMA BENİM YOK!

AK Parti cephesinden gelen gerekçeler ile ilgili değişikliklerin yapıldığını belirten Batur, “Planlar daha büyükşehre gidecek. Sizin vaktiniz olabilir 2, 3 ay daha… Ama benim yok. Teknik çalışmalar daha devam edecek durmayacak ki. Dağıtım cetveli ile ilgili çalışma yaparsak plan bu dönem geçemez. Biz zamanı iyi değerlendirme peşinde koşuyoruz. Gerekçeler bilgilendirmeler zaten yapıldı. Muhtar arkadaşlarımız rahat olsun, mahallelerde toplantı yapacağız. Konak Belediyesi’nde kapalı kapılar ardında iş yok.” İfadelerini kullandı.

BU ALAN İZMİR’İN EN GÖZDE YERİ OLACAK!

Planların oy birliğiyle meclisten geçmesi noktasında AK Parti’ye çağrıda bulunan Batur, “”Gültepe planları yıllardır gündemde. Bu çalışmaya bence biraz saygı gösterin hep beraber bu planı geçirelim. Daha parselasyon çalışmaları yapılacak. 300 hektarlık alan, kolay değil. Şunu da söyleyeyim; hepsine beraber başlamayacağız, 4’e böleceğiz alanı, 4 ayrı kesimden başlayacağız. Başka türlü yürümemiz mümkün değil. Bu plan bu şekilde hazırlandı. Konak Belediyesi 6 ay içinde bir planlama anlayışı geliştirdi, hepinize teşekkür ediyorum. Şunun altını keskin hatlarla çiziyorum; bu alan İzmir’in en gözde yeri olacak. Burada oluşan ranttan da önce burada oturan arkadaşlar yaralanacak” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ’DEN OLUMLU OY

Batur’un açıklamalarının ardından söz alan AK Partili Hakan Yıldız, planlara olumlu oy kullanacaklarını dile getirdi. Bunun üzerine konuşan Başkan Batur, “Gültepe planları siyaset üstü bir olay. Gösterdiğiniz iyi niyete ve desteğe teşekkür ediyorum” dedi.

 

 
Alzheimer hastası kadın evinde çıkan yangında öldü
 
Karşıyaka'da o sitem sonrası Tugay'dan net mesaj: Ben başkan olduğum sürece...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer açıkladı: İzmir’e turistik envanter!
İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer açıkladı: İzmir’in ilk kez kapsamlı ...
Başkent'in halk marketinde Menemen rafı!
Menemen'e özgü yerel ürünler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak ...
UCLG-MEWA zirvesi: Ortadoğu ve Batı Asya’nın belediye başkanları İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu toplantısı için ...
 
Narlıdere'de engelleri aşan kurs!
Narlıdere engelleri kaldırmak için fiziki ve sosyal çalışmalar yürüten ...
Travel Turkey'de Çeşme farkı!
Bu yıl 13’üncü kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel ...
Çiğli'nin gençleri Ata'sının izinde!
Çiğli Belediyesi tarafından, belediye eğitim merkezine devam eden gençler ...
 
Travel Turkey’de üzüm kokan stant
Dün açılan ve turizm sektörünün en büyük fuarlarından olan Travel Turkey’de ...
Seçilmiş kadınlar deneyimlerini anlattı
Gaziemir’de seçilmiş kadınlar, 5 Aralık kadına seçme seçilme hakkının ...
Kadının siyasetteki yeri Konak masasında!
Konak Belediyesi Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden biri olan, Türk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri