POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
Yunanistan'da art arda 2 büyük deprem!
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
13 Şubat 2020 Perşembe - 12:13

Ve Yücel mazbatasını aldı: 'Tek aday' sorusuna yanıt, dikkat çeken Büyükşehir detayı!

Geride kalan hafta sonu yapılan kongrede ikinci kez CHP İl Başkanı seçilen Deniz Yücel mazbatasını aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Büyükşehir'den hiç bir temsilcinin katılmaması dikkat çekerken, Yücel'den "Sonuna kadar görevimin başındayım" mesajı ve 'tek aday' sorusuna yanıt geldi.

Ve Yücel mazbatasını aldı:  Tek aday  sorusuna yanıt, dikkat çeken Büyükşehir detayı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde geride kalan haftasonu gerçekleşen il kongresinin ardından yeni yönetim 'resmen' iş başı yaptı. 

Kongrede kullanılan 611 oyun 258'ini alarak ikinci kez CHP İl Başkanı seçilen Deniz Yücel mazbatasını aldı. 



Yeni seçilen il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeleri ile birlikte seçim kurulundan mazbatasını alan Yücel, ardından ise İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

DİKKAT ÇEKEN DETAY: BÜYÜKŞEHİR'DEN KİMSE KATILMADI
Törene; Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP’li ilçe başkanları, il yönetim kurulu, il disiplin kurulu ve kurultay delegeleri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir temsilcinin törene katılmaması dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 24 ilçe belediye başkanı ile birlikte Yücel'in 14 Şubat’ta saat 16:00’da il başkanlığında ziyaret ederek yeni görevinden başarılar dileyeceği bildirildi. 


Program sonrasında açıklamalarda bulunan Yücel, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

ATAMIZA VE İZMİRLİLERE ŞUNUN SÖZÜNÜ VERİYORUZ…
CHP İl Başkanı Yücel şunları söyledi: Bugün burada bulunan kadrolarımız CHP Örgütünün iradesiyle seçilmiş olan kadrolar. Burada bulunan kadrolarımız CHP’yi iktidara taşıyacak olan kadrolar. Bugünden itibaren CHP İzmir İl Örgütü’nde parti içi yarış bitmiştir. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegelerimiz ve daha önce yaptığımız ilçe kongrelerinde seçilen arkadaşlarımız ile birlikte bütün birikimimizi, enerjimizi, emeğimizi ve mesaimizi partimiz için, kentimiz için, ülkemize hizmet etmek için, Türkiye’yi artık çürümüş ve yozlaşmış AKP iktidarından kurtarmak için kullanacağız. Bugün mazbatamızı aldık. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte yeni seçilen arkadaşlarımızla, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, örgütümüzle birlikte Atamızın huzuruna çıktık. Bugün burada hem Atamıza ve İzmirlilere şunun sözünü veriyoruz; Ülkemizde demokrasinin hukukun üstünlüğünün adalete yargıya güvenin yeniden tesis edildiği, yurttaşlarımızın eşit ve özgür bireyler olarak güven içinde yaşadıkları bir Türkiye kurmak için, huzur ve barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden demokrasiden ve hukuk kurallarından asla ve asla taviz vermeyeceğiz. AKP’nin tek adam yönetimine, faşist yönetim anlayışına asla ve asla eğilmeden, kırılmadan, yıkılmadan mücadelemize devam edeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız bize bir görev verdi, bir sorumluluk yükledi. Bu görev ve sorumluluğun bilinciyle CHP’yi ilk seçimlerde iktidara taşımak için tüm örgütümüzle birlikte örgütlü bir mücadele vereceğiz.”

SONUNA KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM!
“Önceki kongrede görevi bırakmayacağınıza dair söz vermiştiniz. Bu kongrede öyle bir söz yok. Bunun özel bir anlamı var mı?” sorusu üzerine Yücel şu açıklamayı yaptı: O zamanki koşullar böyle bir söz vermemizi gerektiriyordu. Ben yine görevimin başındayım. Görevimin sonuna kadar görevimin başında olacağımı ifade ediyorum. Kongrede  bunu söylememiş ya da taahhüt etmemiş olmamızdan farklı bir anlam çıkarılmaması gerekir. Bu görevler hizmet için yapılır. Bu koltuklar, bu makamlar hizmet için işgal edilecek makamlar. Ben 2 sene önce de aynı mantıktaydım. Şuanda da aynı mantıktayım. Aynı görev ve bilinçle görevime devam edeceğim.” Yücel, olası bir erken seçimde Milletvekilliği adayı olup olmayacağının sorulması üzerine de, “Onu o zaman düşünür, konuşuruz ama şu anda benim hiçbir şekilde istifa etme ya da görevimi bırakma gibi bir düşüncem yok...

BURAK OĞUZ’UN DURUŞMASINA KATILACAK MI?
FETÖ’ye (Fetullahçı Terör Örgütü) üye olmak suçundan yargılanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un yarın ilk duruşmasının olduğu hatırlatılması üzerine Yücel, "İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması gerçekleşecek. Biz de duruşmayı takip edecek, katılacağız. Orada maddi ve manevi olarak başkanımızın yanında olacağız. Dileğimiz ve temennimiz şudur ki, Başkanın adil ve tarafsız bir şekilde yargılanması, davaya bakan hakimlerin ve heyetin hiçbir baskı altında kalmadan tamamen anayasanın kendilerine vermiş olduğu görev doğrultusunda yasalar ve vicdanları doğrultusunda karar vermeleri. Biz Başkanımızın en kısa zamanda bu suçlamalardan aklanacağına ve tahliye olacağına inanıyoruz. Dileriz ki yarın tutuksuz yargılanma konusunda karar verilir. Ondan sonraki süreç de bir şekilde işler” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZ TALİMAT VERDİ
İl kongresinin ardından gerçekleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti hakkındaki soruyu yanıtlayan İl Başkanı Yücel, “Genel Başkanımıza bilgi ve rapor verdim, süreçle ve kongrelerimizle, bu dönemde yapacağımız çalışmalar ve projelerle ilgili kendisini bilgilendirdim. Önümüzdeki günlerde bir il binası alacağız. Bununla ilgili evrak eksikliklerimiz vardı, bu eksikleri tamamladık. Genel Başkanımız iktidara yürüyen CHP olarak, seçimlere yönelik çalışma yapmamız konusunda bizlere talimat verdi. Ben de bunu ilçe başkanlarımızla yöneticilerimizle en kısa zamanda paylaşacağım ve kendimize yol haritası hazırlayacağız” diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN TEK ADAY OLAYIM, UZLAŞI ADAYI OLAYIM GAYRETİNDE BULUNMADIM!
Muğla, İstanbul ve İzmir'deki il kongrelerinin tek adaylı olduğunun hatırlatılması üzerine Yücel şu değerlendirmeyi yaptı: Tek adaylı kongreler konusunda öncelikle şunu ifade etmek isterim, ben hiçbir zaman tek aday olayım ya da uzlaşı adayı olayım çabasında ya da gayretinde bulunmadım. Şunu söyledim: Örgütlerin desteğini alan, kendini yeterli gören, kendine güvenen her arkadaşımız aday olabilir. Bu iki aday da olabilir, üç aday da, beş aday da, tek aday da olabilir. Bu o kongre sürecinin dinamiklerinin kendiliğinde oluşturacağı bir süreçtir. Bu dönem tek adaylı bir kongre oldu. Bunun ben demokrasiye bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Neticede CHP, hukuk kurallarıyla ve tüzük hükümleriyle yönetilen bir siyasi parti... Başta da ifade ettiğim gibi herkes aday olma hakkına sahiptir. Ancak tüzük kuralları çerçevesinde yeterli imzaya ve desteğe sahip olunduğu takdirde aday olunabilir. Elbette başka illerde ya da geçmişte çok adaylı yarışlar olmuş olabilir. Ancak bu dönem yola çıkarken 30 ilçe başkanımızın desteğiyle yola çıktık. 540 civarında yola çıktık ve tek adaylı bir kongrede şu anda yeniden görevdeyiz. Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimizle ve kadrolarımızla birlikte. Geçmişte de hedefimiz aynıydı, CHP'ye, kentimize ve ülkemize hizmet etmekti. Bugün de aynı anlayış ve mantıktayız. Görevimizin ağırlığını ve sorumluluğunu, her türlü zorluğunu biliyoruz. İki senede tecrübe ve deneyim kazandık, iki tane seçim atlattık. Önümüzdeki dönemin daha verimli, daha projelere dönük, yerel yönetimlerle kucaklaşarak halkımıza, kentimize daha fazla katkı koyacağımız bir süreç olacağına inanıyorum...

 
İzmir'de 'aşkın günü'ne özel etkinlikler
 
Emrez'de uzlaşma mesaisinde son viraj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de 'başkanlar' raporu: Kim 'varım', kim 'yokum' diyor?
İYİ Parti İzmir’de ilçe kongreleri başlıyor. Kongrelerde mevcut başkanların ...
Gümrükçü ve Oran'dan Lider'e ziyaret ve proje raporu!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ve Çeşme Belediye Başkanı Oran, CHP Lideri ...
CHP'de Yücel’den kongre sonrası ilk ziyaret 'Lider'e!
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede ikinci kez CHP İzmir İl Başkanı ...
 
AK Partili Dağ: Bu sadece İzmir değil bir Türkiye projesi!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilen İzmir’in Çeşme ve ...
AK Parti'de kongre maratonu o tarihte o ilçelerle başlıyor!
İl Başkanı Sürekli, ilçe kongrelerinin 8 Mart’ta Kınık, Bergama ve Aliağa ...
Kremlin: Erdoğan ile Putin İdlib'i görüştü
Kremlin'den Erdoğan-Putin görüşmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Kremlin'den ...
 
CHP'de Genel Merkez'den İzmir'deki o kongre ile ilgili flaş karar!
CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Kongresi'nde yarışı 2 oyla kaybeden Kalkan'ın ...
Erdoğan'dan 'rejim'e ve Kılıçdaroğlu'na sert mesajlar!
Erdoğan, 'Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü buldu. Bu ...
Akar NATO'ya İdlib için somut destek çağrısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'ya Esed rejiminin İdlib'deki saldırıları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri