POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
4 Şubat 2018 Pazar - 17:52

Ve listeler salonda: Kılıçdaroğlu ve İnce’nin ‘anahtarı’nda İzmir’den kimler var?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile kurultayda kendisine rakip olan CHP Yalova Milletvekili İnce’nin PM ve YDK için sunduğu anahtar liste belli oldu. Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesinde İzmir’den 4, İnce’nin PM anahtar listesinde ise 5 isim yer aldı. Öte yandan ‘Sol Cesaret’ listesinde de İzmir’den dikkat çeken isimler var.

Ve listeler salonda: Kılıçdaroğlu ve İnce’nin ‘anahtarı’nda İzmir’den kimler var?

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 36.Olağan Kurultay heyecanı yaşanıyor.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu 447 oy alan rakibi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi 790 oy alarak geride bırakıp yeniden gelen başkan seçildi.

CHP’de kurultayın ikinci günü ise parti organları seçimlerine sahne oluyor. Çarşaf listeyle yapılacak seçimde 60 Parti Meclisi ve 15 Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi seçilecek.  Parti Meclisi için 488, Yüksek Disiplin Kurulu için de 108 kişi aday oldu.

PM’nin 8 asıl üyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak önerdiği 12 Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Üyesi adayı arasından seçilecek.

Kılıçdaroğlu BYKP için Prof. Dr. Lale Karabıyık, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, Doç. Sibel Özdelir, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Onur Akın, Prof. Dr Ayşe Eser Danışoğlu, Ankara Milletvekili Murat Emir, Doç. Dr. Yunus Emre, Prof. Dr. Ali Rıza Erbay ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer isimlerini önerdi.  CHP tüzüğünde yer alan yüzde 33 cinsiyet kotası ile, Lale Karabıyık, Sibel Özdemir ve Ayşe Eser Danışoğlu'nun PM'ye girmesi kesinleşti.

Kurultayda cevabı en çok merak edilen soru ise Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde kimlerin yer alacağıydı. Bu soru Genel Başkan’ın listesinin salona gelmesiyle cevap buldu.

KILIÇDAROĞLU ‘ANAHTARI’NDA İZMİR’DEN 4 İSİM
Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesinde İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin yanı sıra CHP PM Üyeleri Emre Çam ve Sevda Erdan Kılıç ile CHP Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin yer aldı.

‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anahtar Listesi’ adı verilen listenin YDK adayları arasına ise İzmir’den CHP YDK Üyesi Mahir Polat ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Banu Gençkan’ın da adı yazıldı.


İZMİR CEPHESİNDE MORALLER BOZULDU
Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi salona il başkanları aracılığıyla getirildi.

Kurultayda Genel Başkan'a blok destek veren İzmir ekibi ve Perşembe gününden bu yana süren liste trafiğinde çok sayıda önemli ismi anahtar liste için öneren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Deniz Yücel cephesinde morallerin bozulduğu görüldü. 


Başta CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve İl Eski Başkanları Asuman Ali Güven ile Ali Engin'in anahtar listede yer alması için büyük uğraş veren Kocaoğlu-Yücel ikilisi listeyi inceleyerek bir süre sohbet etti. İkili delegelerin sorusu karşısında anahtar listenin Kılıçdaroğlu'na ait olduğuna dair onay verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın memnuniyetsizliğini de bildirdiği öğrenildi. Desteklenen birçok ismin listeye sokulamamasının yanı sıra anahtardaki 'İzmir sayısı' da ayrı bir hayal kırıklığı yaşattı. 

İNCE’NİN LİSTESİNDE 5 İZMİRLİ
Genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu’nda rakip olan CHP Yalova Milletvekili İnce’nin anahtar listesinde de İzmir’den önemli isimler bulunuyor.

İnce’nin ‘Umudun PM Listesi’ adı verilen kırmızı anahtar listesine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, PM üyeleri Hakkı Akalın ve Emre Çam ile CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun adı yer aldı. İnce’nin YDK anahtar listesinde ise İzmir’den herhangi bir isim bulunmuyor.  



‘SOL CESARET’İN İZMİRLİLERİ
Öte yandan kurultay öncesi yayınladıkları bildiri ile dikkat çeken ve süreç boyunca partinin yüzünü sol politikalara çevirmesi gerektiğini vurgulayarak birlikte hareket eden CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile arkadaşları da bir anahtar liste çıkardı.

‘Sol Cesaret’ isimli listede İzmir’den Böke’nin yanı sıra bir diğer İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP PM Üyesi Emre Çam ve İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç yer aldı. Ayrıca YDK Eski Genel Sekreteri Selahattin Balta da ‘Sol Cesaret’in YDK listesinde bulunuyor.

 
Genelkurmay'dan flaş 'İzmir' açıklaması: O iddia yalanlandı!
 
Pınar Karşıyaka nefes aldı: 74-67
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Şubat 2018 Pazar 18:15

Hani İki il eski başkanı anahtar listede olacaktı. Engin olmayacağı zaten beliydi Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu sürece Engine görev vermez.bu belediye seçimlerinde ve mv seçimlerinde olsun engini aday göstermeyecek.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan şehit askerin cenazesine katıldı
Başbakan Binali Yıldırım Hatay'da şehit Ahmet Bayram'ın cenazesine katıldı. ...
Buca'da gölet tartışması: Piriştina'dan Arslan'a jet yanıt!
Gölet'in intifa hakkının 15 yıla çıkarılıp özel bir şirkete verilmesi ...
Flaş: Kılıçdaroğlu'nun ilk listesi belli oldu!
CHP 36.Olağan Kurultayı'nda parti organları seçimi heyecanı yaşanıyor. ...
 
CHP Genel Sekreteri Sındır'dan flaş PM kararı: 2019 ilanı mı?
CHP Kurultay’ında İzmir özelinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Parti Meclisi’ne ...
İYİ Parti İzmir'de 'Akşener' mesaisi: 'Tanıtım' o ilçeden yola çıktı!
'Lider'le 17 Şubat'taki buluşma için İlk etapta 5 kişilik bir karşılama ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden CHP Genel Başkanı seçilen ...
 
CHP'de İzmirli PM üyeleri arasında bir tek O aday olmadı: İşte nedeni!
CHP’de olağan kurultayın ikinci gününde yaşanacak ‘çarşaf yarışı’nda İzmir’den ...
Bozdağ: 932 terörist etkisiz hale getirildi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda ...
CHP’de gözler PM ve YDK yarışında: İzmir'den kimler aday oldu?
36.Olağan Kurultay’da genel başkanlık seçiminin ardından delegeler parti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri