POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
27 Kasım 2021 Cumartesi - 17:03

Ve sertifika tamam: Sakin Şehir Foça!

Foça, 2019 yılında başlattığı İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği sürecinin sonucunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz İtalya’nın Belluno kentinden duyurdu.

Ve sertifika tamam: Sakin Şehir Foça!

Foça, 2019 yılında başlattığı İtalya merkezli Uluslararası Cittaslow Birliği sürecinin sonucunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz İtalya’nın Belluno kentinden duyurdu.

Sakin Şehir anlamına gelen Cittaslow felsefesi; yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır. Cittaslow hareketi, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıkmıştır.

Foça Belediyesi’nin Haziran 2019’da başlattığı ve Kovid-19 Pandemisi ve İzmir Depremi gibi zor şartlar altında yürüttüğü Uluslararası Cittaslow Birliğine katılma sürecinde yetkililer Foça’yı, 7 ana başlık ve 72 değerlendirme kriteri gözeterek puanladı.

Bu ana başlıklar ise şöyle:
"Çevre politikaları’’, ‘’Altyapı Politikaları’’, ‘’Kentsel Yaşam Kalitesi Politikaları’’, ‘’Tarımsal ,Turistik,Esnaf ve Sanatkarlara Dair Politikalar’’, ‘’Misafirperverlik’’, ‘’Farkındalık ve Eğitim için Planlar’’, ‘’Sosyal Uyum ve Ortaklıklar"

Pandemi koşulları sebebiyle internet üzerinden yapılan üyelik dosyasının teslimi, 20 ye yakın kamu ve özel kurum-kuruluşlar ile yapılan görüşmeler, eğitim programları, kent ziyaretleri, yüz yüze gerçekleşen araştırma sonuçlarında ortaya çıkan istatistikler ve laboratuvar analiz sonuçları toplamında ilerleyen süreci Foça adına Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem ve Foça Belediyesi Meclis kararı ile Cittaslow Başvuru Koordinatörlüğü’nü üstlenen Foça Belediyesi Meclis üyesi Hakan Barçın yürüttü.

Cittaslow Hakkında

YAVAŞ YAŞAM

Yavaş yaşamak, hayattan zevk alabilmek, sevdiklerimize ve kendimize zaman ayırabilmek, hız için dünyaya zarar vermemektir. Arkadaşlarımızla yürürken kahve içmek yerine oturmak ve onlara zaman ayırmaktır. Hayatın hızlı gidersek erken varacağımız bir varış noktası yoktur, önemli olan hayatımızı nasıl yaşadığımızdır, her geçen anın değerini bilmemizdir.

KENT RUHU

Her kentin geçmişinden gelen, kentin tarihi, yerel özellikleri gibi unsurlarından oluşan bir ruhu vardır. Kent ruhu bir anda oluşturabilecek bir şey değildir ancak yanlış politikalar sonucu bu ruhunu kaybetmesi oldukça kolaydır. O topraklarda yaşayan uygarlıkların, üretilen ürünlerin, söylenen şarkıların, yazılan şiirlerin, dostlukların, yaşananların birikimi olan bu ruh bir kenti diğerlerinden ayırır. Cittaslow, kent ruhunun korunarak kalkınmasıdır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Küçük kentlerde istihdam ve sosyal olanakların eksikliği nedeniyle özellikle gençler büyük şehirlere göç etmektedir. Ekonomik gücü olmayan kentler zamanla ölmektedir. Kentin kendi kimliğine sahip çıkarak kalkınması mümkündür. Kentin doğasına, esnafına, kültürüne, tarihine, yemeklerine, ürünlerine saygı duyarak bir kalkınma sahip çıkarak geliştirmesi sosyal ve ekonomik hayatın canlanması kentin ayakta kalması için şarttır.

YAVAŞ YEMEK

Yemek yemek kalori alımına yönelik mekanik bir eylem değil sosyal bir tercihtir. Yemek yeme tercihimiz tohumu, tarlada çalışan işçileri, mutfak endüstrisini, doğaya verilen veya verilmeyen zararı, mutfak çalışanlarını ve daha birçok unsuru etkilemektedir. Yavaş yemek iyi, temiz ve adil gıdayı tercih etmektir.

 
Dehşet: Toprağa gömülü iki ceset bulundu!
 
İki ilçede uyuşturucu operasyonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer İtalya’da dünyanın ilk Cittaslow Metropolü İzmir’in yol haritasını anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı ...
Selçuk'ta gelenekler kadın eliyle kazanca dönüşüyor
Efes Selçuk Belediyesi’nin kadın emeğini değerlendirmek amacıyla hayata ...
İzmir'de bir parkta bulunan yavru kızıl şahin koruma altına alındı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir parkta bulunan ve yavru olduğu için ...
 
İzmir'de feribot fiyatlarına zam: İşte yeni tarife!
Körfezde toplu ulaşımı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZDENİZ ...
O ilçeyi sağanak vurdu, Başkan sahaya indi!
Kısa sürede dolu şeklinde etkili olan aşırı yağış ile birlikte Ovakent, ...
İZSU'dan Küçük Menderes'e 524 milyonluk neşter!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daha yeşil ve daha temiz bir ...
 
Başkan Arda öğrencilerle buluştu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Elçin Tün Okulları’nın kariyer günlerinde ...
Özgür kadınlar güçlü yarınlar için buluştu!
Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin birlikte düzenlediği ...
Buca IMSEF'in şampiyonları belli oldu!
Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri