POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Kırklareli’nde yolcu otobüsü devrildi: 11 yaralı
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
6 Ağustos 2020 Perşembe - 09:27

Virüsü ‘toplu taşıtan’ skandal!

İZULAŞ’ta temizlik personeli olarak görev yapan Hasan Kodal, koronavirüs testi pozitif çıktığı halde hastaneden ‘Bir tane maske tak bir şey olmaz’ denilerek toplu taşıma ile evine gönderildi.

Virüsü ‘toplu taşıtan’ skandal!

Haziran ayının başından itibaren koronavirüsle mücadele kapsamında aşamalı olarak ‘yeni normal’e dönülmeye başlandı. İlk olarak sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı ardından kafeler ve restoranlar açıldı. Ancak vaka artışlarında bir düşüş gözlemlenmedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ulaşım şirketi İZULAŞ’ta temizlik personeli olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası Hasan Kodal’ın yaşadıkları ise süreçteki skandallar zincirini gözler önüne serdi.

İddiaya göre koronavirüs şüphesiyle dün gece Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Kodal, testi pozitif çıktığı halde sabaha karşı hastaneden ‘Bir tane maske tak bir şey olmaz’ denilerek toplu taşıma ile evine gönderildi. Kodal ayrıca, doktorlara ailesiyle yaşadığını ve onlara da test yapılması gerektiğini söyledi fakat “Belirti yoksa teste de gerek yok” yanıtını aldı.

HALK OTOBÜSÜYLE KARANTİNAYA!
İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'e konuşan ve test sonucu pozitif çıkmasına rağmen eve gönderilmesine anlam veremediğini söyleyen Kodal, yaşadıklarını şöyle anlattı: “İş yerimizde pozitif vakalar çıkmıştı. Ben görevim gereği her gün otobüsleri temizliyorum. İnsanlar çok dikkatsiz, maskelerini ve peçetelerini otobüslere atıyorlar. Kendimi aşırı halsiz hissediyordum. Koronavirüs şüphesiyle dün akşam saat 9’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdum. Beni gözlem odasına aldılar, 5 hasta daha yatıyordu yanımda. Saatlerce yanımıza uğramadılar. COVID-19 testi yaptılar, gece saat 1 gibi sonuç belli oldu. Pozitif çıktı. Sabaha karşı 5 gibi yeniden geldiler ve evde karantinaya gönderdiler. 60 yaş altındaki hastaları hastanede yatırmak yerine eve gönderiyorlarmış. Hem de toplu taşıma ile. Doktorlara, ‘Halk otobüsü ile nasıl yolculuk yapabilirim, beni insanların arasına salıyorsunuz’ dedim. Bir tane maske verdiler ve ‘Bunu tak bir şey olmaz’ dediler. Ailem ile yaşadığımı ve onlara da test yapılması gerektiğini söyledim. ‘Belirti varsa yapalım ama yoksa teste de gerek yok’ dediler. Kaynanam bizim eve geçti, ben de şu an tek başıma onun evinde karantinadayım.”

AMBULANSLA EVE YOLLANMASI GEREKİR
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Maalesef pozitif çıkan hastaların pandeminin en yoğun zamanlarında dahi durumu ağır değilse eve yollanırken tam bir koruma önlemi alınmadan halk sağlığı riske atılarak yapıldığına şahit olduk. Bir pozitif hasta asla toplu taşıma ile sadece cerrahi maske verilerek eve yollanamaz. Hastanın temas ettiği yerleri de düşünürsek, hem eldiven hem de 3M maske ile ambulans eşliğinde evine yollanması gerekli. Bu durum maalesef böyle riskin arttığı dönemde, toplu taşımaların da doluluk oranlarını düşünürsek tam bir yayılıma neden olacaktır. Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın en son çıkan algoritmasında diğer ev sakinlerine testin uygulaması için öksürük, ateş veya nefes darlığı olursa test yapılıyor. Biz bu algoritmanın yanlışlığını şuradan görüyoruz. Özellikle semptom göstermeden pozitif vakalarında fazlalığını göz önüne alırsak mutlaka aile fertlerine test uygulanmalı. Bu uygulamanın hem test sayılarını hem de pozitif vaka sayılarını önemli ölçüde az göstermeye çalıştıkları pandeminin alt metni olarak sunuluyor” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
AK Parti İzmir'de üye harekatında hangi ilçeler zirve yaptı?
 
Soyer'den çarpıcı mesajlar: 'Vaka raporu', mangal yasağı çağrısı, dönüşüm ve metro müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet ç 18 Ağustos 2020 Salı 11:37

Her şehirde öyle.agır vaka olmadiktan sonra ilgilenmiyorlar.ben osmaniyede n örnek vereyim burada ile 30 km uzakta köy var pozitif çıktı 3 kişide evlerine gönderdiler hiç bakmadılar bile oşahıslar evde nasıl dururlar birilerine bulaştırmadan.

Yorumu oyla      0      0  
İhsan SARIKAYA 14 Ağustos 2020 Cuma 22:05

Gösteriş için başka ülkenin vatandaşına helikopter uçak gönderiyorlar bizim vatandaşımıza ambulans gönderilmiyor. YAZIKLAR OLSUN.

Yorumu oyla      0      0  
Cahide 6 Ağustos 2020 Perşembe 12:08

Bitiyor diyoruz, devam ediyor. Aşının biran önce çıkması dileğimiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
Sağlık Bakanlığı, Corona virüse ilişkin 5 Ağustos verilerini açıkladı. ...
İzmir'de o ilçede virüs alarmı: İki düğüne katılanlara test
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yapılan 2 düğünde, biri gelin 5 kişide yeni ...
ESHOT'daki virüs kabusunda son durum!
Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Topal, bayram sonrasında 3 kişide ...
 
Uzmanlar endişeli: Bayramda ipin ucu iyice kaçtı
Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan yoğun kalabalık görüntüleri, uzmanları ...
81 il valiliğine corona virüs tedbirleri genelgesi
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "Covid-19 tedbirleri" konulu ek ...
Vaka sayısı yeniden binin üzerinde!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4 Ağustos 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
 
ESHOT'ta virüs kabusu: 11 yeni vaka, 5 bölgede test maratonu!
Genel müdürü dahil 16 kişide virüs görülen ESHOT'ta 11 yeni vaka daha ...
Korkutan tatil: Kontrol ve yaptırım yok!
Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatil yörelerinde artan kalabalığa dikkat ...
Aşı çalışmaları: Almanya'dan 'çok iyi haber'
Alman Paul-Ehrlich Enstitüsü Başkanı Cichutek, "Son haftalarda aldığımız ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri