POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
Erdoğan: Parlamenter sisteme dönüş kapısı kapandı
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
TBMM'de sandalye dağılımı değişti
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor!
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 belde için karar
27 Haziran 2020 Cumartesi - 11:17

YKS manzaraları: Sınava papağanıyla geldi

İzmir'de ükseköğretim Kurumu Sınavı'na (YKS) papağanıyla gelen Aleyna Üzer, "7 yıldır onu besliyorum. Birbirimize çok bağlıyız. İnşallah sınavı kazanacağıma inanıyorum" dedi.

YKS manzaraları: Sınava papağanıyla geldi

Üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin ilk oturumuna katıldığı YKS saat 10.15’te başladı. Öğrencilerin ulaşım ve sağlık problemi yaşamaması için sokağa çıkma yasağının uygulandığı 81 ilde öğrenciler, sabahtan itibaren sınava girecekleri okulun yolunu tuttu. İzmir'de de Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde sınava girecek öğrenciler, velileriyle birlikte okul binası önünde yoğunluk oluşturdu.

YKS'ye anne ve babasının yanı sıra 7 yıldır beslediği 'Paşa' isimli papağanıyla gelen Aleyna Üzer, tebessüm ettirdi. Üzer, 'Jako' cinsindeki can dostuna çok bağlı olduğunu ve şans getirmesi için sınava onunla birlikte geldiğini dile getirdi. Paşa'nın kalabalık ortamda kaçmaması için ayağına zincir bağlayan Üzer, "Heyecanlıyım, Paşa inşallah bana uğur getirir. 7 yıldır onu besliyorum. Birbirimize çok bağlıyız. İnşallah sınavı kazanacağıma inanıyorum" dedi.

SINAV ÇIKIŞI SOSYAL MESAFE UNUTULDU 
İzmir'de Yükseköğretim Kurumu Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna giren binlerce öğrencinin sınavı saat 13.00'da sona erdi. Sınav salonundan çıkan öğrenciler, kendilerini bina kapısında bekleyen velilerine koştu. Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen veliler ise çocuklarını sınav çıkışında kapıda karşıladı. Vatandaşların birçoğunda maske olsa da sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü. Sınav bitiminde kapıda kendilerini bekleyen anne ve babalarına koşan öğrenciler, sınav heyecanını paylaştı.

'TÜRKÇE SORULARINI ÇÖZMEK UZUN SÜRDÜ'
Sınavının güzel geçtiğini anlatan Ece Öksüz, "Süre artırılmıştı. Ama Türkçe sorularıyla uğraştım. Güzeldi umarım sonucu da güzel olur. İkinci defa giriyorum. Geçen yıl da girmiştim. Hedefim Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği. Pandemi nedeniyle birçok öğrencinin programında sıkıntı oldu. Ben iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Ama hepimiz pandemiden etkilendik. Umarım herkesin sınavı güzel geçmiştir ve kimse sağlığını kaybetmez. Tek dileğim bu" diye konuştu. Soruların zor olmadığını ifade eden Burak Açıkgöz de "Sınav çok iyi geçti. Sorular kolaydı. Özellikle matematik kolaydı. Türkçe soruları ise yoruma dayalıydı. Ama benim için güzel geçti. Hedefim 4 yıllık çocuk gelişimi okumak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Genç Dönüşüm Projesi kapsamında sınavdan çıkan gençlerden aldıkları kalem ve silgileri köy okullarındaki çocuklara gönderdiklerini söyleyen Yunus Emre Özarpacı, "İzmir'in köylerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kalemleri teslim ediyoruz. Öğrenciler destek oluyor, genelde sınavdan çıkan çoğu öğrenci kalemlerini bağışlıyor" dedi.

'SORULAR UZUN VE KARIŞIKTI'
İkinci kez kendini denemek için sınava girdiğini söyleyen üniversite öğrencisi Arda Karataş, "Psikolojik açıdan rahat girdim sınava, bir de süre eklendiği için iyi oldu. Sosyal bir tık daha basitti geçen seneye göre. Türkçe zordu, şıklar genelde birbirine benzer oluyor" diye konuştu. Sınavının kötü geçtiğini söyleyen Tekin Çetingöz ise, "Biraz da benden kaynaklanan bir durum. Ama bakalım, olmazsa bir dahaki sefere" şeklinde konuştu. İkinci kez sınava giren Arda Alagöz, "Sınav biraz kötü geçti. Vaktimiz boldu fakat sorular uzun ve karışıktı. İkilemde bırakıyordu. Vaktim onlara gitti. Sosyal ve fen iyiydi. 30 dakikanın yararı vardı fakat gerekli şekilde çalışamadık. Daha iyisi olabilirdi" dedi.

Yarın ise YKS'nin 2'nci oturum sınavı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) var. AYT ise pazar günü 15.15'te başlayacak ve 13.15'te sona erecek. Üniversite sınavının son ayağı olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45'te başlayacak, 17.45'te sona erecek. (DHA)

 
CHP'li Torun ''Kumpas girişimi var'' dedi, İzmir'den 3 başkan saydı!
 
Yıldırım kabusu yaşayan çiftçiye 16 koyun gönderdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de kaçakçılara eş zamanlı operasyon
Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerinde 28 adres ile 5 araca yönelik eş ...
Tekstil atölyesinde patlama: 1 ölü, 10 yaralı
İstanbul Bahçelievler'de bir binanın bodrum katındaki tekstil atölyesi ...
Müşteri gibi girdi, dükkan sahibinin telefonunu çaldı
Konak ilçesindeki bir iletişim mağazasına müşteri gibi giren İ.A., iş ...
 
İzmir'de denizde sürüklenen 2 çocuk kurtarıldı
İzmir'in Dikili ilçesinde şişme deniz oyuncağıyla denizde sürüklenen iki ...
Dehşet anları: Genç kızı sokak ortasında darp etti!
Bayraklı ilçesinde, kimliği öğrenilemeyen kişi, caddede tartıştığı genç ...
30 yıl hapis cezası bulunan suç makinesi polislere ateş açtı!
Buca ilçesinde, 31 ayrı suçtan aranan ve yaklaşık 30 yıl hapis cezası ...
 
Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 22.36'da 25 km derinlikte, Datça ...
O eylem sonrası DEÜ'den 'siyaset' çıkışı.... Başkan Çalkaya'dan kontra!
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde ...
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde, teröristlerle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri