POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
CHP: 1 Mayıs Taksim’dir, taksim 1 Mayıs’tır
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Brezilya efsanesi 58 yaşında sahalara dönüyor
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Emniyet ve MİT'ten DHKP-C operasyonu
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
Olay anını görüntüledi: Yolcu otobüsünde taciz!
27 Kasım 2019 Çarşamba - 10:03

Yaşam Elekleri KİTVAK'a can suyu olacak

Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri Sergisi bu yıl 7 Aralık Cumartesi günü, Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Sergiden elde edilen gelir Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı KİTVAK’ın “Hücresel Tedavi Merkezi” projesi için bağışlanacak.

Yaşam Elekleri KİTVAK a can suyu olacak

Torlak Çiftliği “Benan Bilek ile Yaşam Elekleri Atölyesi” katılımcılarının bağışladığı eserlerden oluşan Yaşam Elekleri Sergisi bu yıl 7 Aralık Cumartesi günü, Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Sergiden elde edilen gelir Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı KİTVAK’ın “Hücresel Tedavi Merkezi” projesi için bağışlanacak.

Armağan Portakal ve Benan Bilek’in bir yıl boyunca ayda bir buluşma ile düzenledikleri Yaşam Elekleri Atölyelerinde mutlu sona ulaşıldı. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve artık bir klasik haline gelen Yaşam Elekleri Sergisi’nde bu yıl daha fazla eser yer alıyor. Atölye katılımlarında işledikleri elekleri bağışlayan 46 kadın, toplam 58 eleği merkezi İzmir’de olan  (KİTVAK) Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın “Hücresel Tedavi Merkezi” projesi için sergiliyorlar. 7 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de açılacak sergi 10 Aralık gününe kadar ziyaret edilebilecek.



Sergide neler var?
İlk kez 16 yıl önce Benan Bilek tarafından yapılan ve yıllar içersinde bir sanat çalışması haline gelen  “Un Eleği Üzerine İplikler ile Resimler”, iki yıl önce Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal’ın önerisiyle bir atölye çalışmasına dönüştü. Büyük bir ilgiyle karşılanan atölyelere sadece İzmir’den değil farklı illerden de katılımlar oldu. Tam gün süren etkinlik boyunca katılımcılar elek üzerine kendi istedikleri resimleri aktardılar ve farklı işleme tekniklerini bir arada kullanarak eleklerini renklendirdiler. İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Yaşam Elekleri Sergisi eserleri, her yıl bir başka proje için bağışlanıyor. Bu yıl da sergilenecek eleklerde simgeler ve sevgiler bir arada. Katılımcıların bazıları kendi evlerini, yaşam alanları resmederken, kimisi de eleğine hayallerini aktardı. Emeklerini ve eleklerini bağışlayan katılımcılar bu yıl yeni bir projenin can suyu olmaktan da mutluluk duyuyorlar.



Yaşam dolu elekler
KİTVAK’ın yeni projesi “Hücresel Tedavi Merkezi”, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak uluslararası bir akreditasyon sistemi. Bu merkez sayesinde onkoloji tedavisi gören çocukların dünya standartlarında tedavi hizmetlerine ulaşması mümkün olacak. Böylelikle daha fazla sayıda çocuğumuzun yaşama kazandırılması hedefinde çok önemli bir adım atılmış olacak.

Asuman Toper, Ayla Demiray, Aylin İleri, Ayşegül Sarıoğlu Güler, Ayşen Soysaler, Ayşın Aksu, Ayzıt Uysal, Belgin Şenol, Berna Öztin, Berrin Bayram, Demet Günaydınlar, Elif Alkan, Fatma Eken, Figen Baran Akın, Gizem Ertürk, Güler Selamet, Gülgün Doğan Elçi, Gülsüm Kabak, Handan Benli, Hande Kahraman, Hayal Vanlıoğlu, Hayat Soncul, Hülya Birkan, Hüsniye Yılmaz, Kadriye Uysal, Lale Sökmen, Maksude Kılınç, Melike Melek Alp, Mine Tezcan, Mualla Şenolsun, Neşe Özdemir, Nurdan Şimşek, Nurgül Sevinç Akgün, Nurgül Iğdır Çakar, Özay Zorlu, Saba Atay, Sabahat Poyraz, Seda Dedeoğlu, Semra User, Sevilay Soysal, Suzan Oya Çakır, Sümeyye Selamet, Şenay Yener, Yeşim Veryeri, Yıldızay İçerler, Zuhal Nalbantoğlu’nun sevgi, umut ve paylaşımı işledikleri eleklerinde siz de kendi renklerinizi bulacaksınız. 

 
'Sarallar'a operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında
 
Sağlık raporu vermeyen doktora kafa attı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Betül Bayazitoğlu 27 Kasım 2019 Çarşamba 13:19

Hepinizi canı yürekten kutluyorum çok güzel bir çalışmayla benim gibi nice yüreklere dokunduğunuzdan eminim başarılarrınızın devam edeceğini umuyor ve çok mutlu oluyorum sebep olan ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık şeker hanımlar??????????????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mor ve Ötesi’nden senfonik performans
Mor ve Ötesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
Haluk Bilginer'e Uluslararası Emmy ödülü
Oyuncu Haluk Bilginer, puhutv'de yayınlanan Şahsiyet dizisindeki Agah ...
Bornova'da 25 Kasım'a özel üç sergi
Bornova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
 
İzmir'in kültür-sanat rehberi: Yeni haftada nerede/hangi etkinlik var?
Kentte yeni haftada da sanatseverler için geniş bir yelpaze açılacak.
Çeşme’de caz rüzgarı
“Çeşme’de kışın da hayat var” sloganı ile kültür sanat etkinliklerine ...
Yıldız Kenter adını taşıyan sahnede anıldı
91 yaşında hayatını kaybeden Türk Tiyatrosu'nun efsane ismi Yıldız Kenter'i ...
 
Çiğli'de yönetmenlerin gözüyle Börklüce
Yazar – yönetmen Vecdi Sayar ve Şair – Yazar Cezmi Ersöz’ün katılımıyla, ...
Usta sanatçı Yıldız Kenter'e veda...
Tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız ...
Karşıyaka Caz Festivali’nde ‘Nazdrave’ gecesi!
Bu yıl 3.sü düzenlenen Karşıyaka Caz Festivali kapanışı Ediz Hafızoğlu ile yapacak. 
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri