POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' kararı!
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Karadeniz’de yeni keşif kuyusunda mesai başladı
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
21 Temmuz 2020 Salı - 14:10

Yeni istihdam atağı: İş’te Çiğli!

Çiğli Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik Ofisi” projesiyle, artan düzensiz göç hareketliliğinin ve Covid-19 salgınının ekonomiye etkisiyle kronikleşen işsizlik sorununa yerel anlamda önemli bir destek geldi.

Yeni istihdam atağı: İş’te Çiğli!

Çiğli Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik Ofisi” projesiyle, artan düzensiz göç hareketliliğinin ve Covid-19 salgınının ekonomiye etkisiyle kronikleşen işsizlik sorununa yerel anlamda önemli bir destek geldi.

Çiğli Belediyesi’nin öncülüğünde Türkiye İş Kurumu, özel istihdam büroları ve bölgedeki firmaların katkılarıyla başlatılan proje doğrultusunda, İzmir’in en büyük iş merkezlerinden biri olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin potansiyeline doğru yön vermek ve yeni istihdam alanları yaratmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda, iş arayan vatandaşlar ile nitelikli iş gücü arayan işverenler www.istecigli.com sayfasında bir araya getiriliyor. Gelişmiş bilgi işlem teknolojilerinin kullanıldığı bu proje ile, güncel iş ilanı havuzu oluşturuluyor. İş arayanlara CV hazırlama, mülakat teknikleri, meslek seçimi ve kariyer planlaması konularında destek veriliyor. Genç, kadın ve engelli vatandaşlara fırsat eşitliği sağlanıyor. Bu hizmetlerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Halk Eğitim Merkezleri, Üniversiteler, KOSGEB ve İŞKUR destekli mesleki eğitimler ile ilgili bilgi paylaşımı yapılıyor.

Online toplantıya yoğun ilgi

“İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik Ofisi” projesinin tanıtımı, salgın şartlarından ötürü online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda firma yetkilisi ile dernek temsilcisi katılım gösterirken, açılış konuşmasını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yaptı. Başkan Gümrükçü, konuşmasında projenin detaylarını ve amaçlarını anlatırken, katılımcıların önerileriyle ilgili notlar aldı.

“Kentimizin potansiyeline yön vereceğiz”

Hayata geçirdikleri bu projeyle Çiğli’de istihdam sorununa uzun soluklu bir çözüm getireceklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan son gelişmeler ekonomik sıkıntıları çok daha fazla hissedilir kılmaya başladı. Bu sıkıntıların başında da işsizlik sorunu geliyor. Çiğli Belediyesi olarak, uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve kentimizin geleceğine yön vereceğini düşündüğümüz “İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik” projesini hayata geçirdik. Bölgedeki firma ve fabrikalarla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz bu projeyle, kentimizin istihdam potansiyelini belirleyecek ve bu potansiyeli iş arayan vatandaşlarımızla buluşturacağız. Böylece hem istihdam sorununa çözüm üretecek hem de kentimizin üretim kapasitesini artıracağız” dedi.

 
İzmir'de orman yangına jet müdahale!
 
Altay ve Göztepe o ismin peşinde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Feyyaz sungur 21 Temmuz 2020 Salı 18:01

Çiğli belediye başkanını tebrik ederim biz dernek olarak 2 senedir bu projeleri yapıyoruz SAYIN BAŞKAN bu konuda acemi yapması gereken bölgesinde girişimci yetiştirmesi gerekli girişimci yetişmezse başarı sağlayamaz ciglideki fabrikalar nitelikli ve eğitimli eleman alır başkanı demesi ILE almazlar IS garantili meslek okulu açalım teklifinde bulunduk daha bir yer gösteremiyorlar Büyük şehitin meslek okulları iş garantili değil malesef gostermelik Özür dilerim böyle bir haber yaptığınız için tşk ederim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman profesyonellerden Efes Selçuk'a tam not
İlham Veren Kent Efes Selçuk’un Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi gibi ...
Başkan Gürbüz'den belediye çalışanlarına 'pandemi süreci' teşekkürü
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, pandemi ile mücadele sürecinde özveriyle ...
Soyer’den ‘Pınar Gültekin’ isyanı: Bırakalım boş tartışmaları...
Pınar Gültekin’in öldürülmesine isyan eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
BAYSEM'den LGS'de büyük başarı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de eğitim alarak Liselere ...
Şehit ve gazi yakınlarına Büyükşehir otoparkları ücretsiz
İzmir’de şehit ve gazi yakınları Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. bünyesindeki ...
Gaziemir'de ihtiyaç sahibine patates desteği
?Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve belediyenin farklı birimlerinde ...
 
Buca'da hasat tam gaz: Tarladan sofraya!
Türkiye’ye örnek tarımsal kalkınma hamlesi başlatan Buca Belediyesi, 54 ...
Bornova Belediyesi’nin şeffaflığı tescilleniyor!
?Ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için toplumun ...
Dikili'nin simge anıtına modern dokunuş
Dikili Belediyesi tarafından ilçenin simgeleri arasında yer alan Olof Palme Anıtı yenilendi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri